Hebban vandaag

Nieuws /

Boek over Le Garage maakt kans op prestigieuze prijs

Het boek 'Le Garage 25 jaar' staat op de shortlist voor een Gourmand Cookbook Award, ook wel de 'Oscar onder de kookboekenprijzen' genoemd. Het boekwerk is uitgeroepen als het beste Nederlandse chef-boek en beste Franse gerechtenboek van Nederland, zo maakte de organisatie van de Gourmand World Cookbook Awards bekend.

Op 28 mei worden in China, tijdens het Gourmand World Cookbook gala, de winnaars bekendgemaakt. Vorig jaar deden ruim tweehonderd landen mee. Twee jaar geleden won het Zwolse restaurant De Librije met het kookboek Puurst de internationale Gourmand Cookbook Award. 

‘Le Garage 25 jaar’ beschrijft het hoofdstedelijke restaurant van Joop Braakhekke als een instituut van wellevendheid waar het niet alleen gaat om het eten maar vooral ook om de totale beleving. Het boek gunt de lezer een blik in het culinaire theater van de afgelopen 25 jaar: het restaurant, zijn gasten, de gerechten, de wijnen. Het boek is vormgegeven door Ronald Timmermans, tevens medeauteur. Remko Kraaijeveld is verantwoordelijk voor de fotografie.

Steven Hond van uitgeverij Komma verwacht niet zo'n succes voor Le Garage 25 jaar, zegt hij in Het Parool. 'Dit is een wat eenvoudiger boek dan Puurst van De Librije. Bovendien is het een heel Nederlands boek, over Le Garage en de glamourkant. En toch, je weet het nooit.'

Bronnen: Het Parool, Misset HorecaOver de auteur

Hebban Crew

2130 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Boek over Le Garage maakt kans op prestigieuze prijs

Gesponsorde boeken