Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Boek van de Maand Februari: Recepten uit de Indiase keuken

door Natascha van der Stelt 1 reactie
'Recepten uit de Indiase keuken' is verkozen tot Boek van de Maand Februari door culinair journalist Ronald de Nijs en Kookboek-van-het-Jaar-organisator Fusina Verloop. Het boek biedt een smakelijke kennismaking met de Indiase keuken en geeft recepten voor klassiekers zoals curry, dal en tandoori maar ook voor minder bekende gerechten als paratha's.

Recepten uit de Indiase keuken is een buitenkansje voor wie altijd al eens Indiaas heeft willen koken, want het biedt 100 eenvoudig te maken recepten voor 12,50 euro. Handig: bij elk recept is een foto afgebeeld.

Het kiezen van het Kookboek van de Maand is steeds een avontuur. Zo kenden we de Indiase keuken van gerechten die we buiten de deur hadden gegeten, maar nog niet eerder hadden we zelf Indiaas gekookt. En dus gingen we aan de slag met een recept uit dit kookboek.

Een geursensatie deed zich voor nadat we wat kurkuma, kaneel, kruidnagel en verse gember aan gebakken uienringen hadden toegevoegd. Een beker yoghurt door het mengsel roeren, één minuut in de blender - en (supersnel) klaar was de yoghurtsaus voor bij de gebakken tongfilet. De saus had een kruidige, intense smaak. Welkom in de Indiase keuken.

Klik hier om meer te lezen over het Kookboek van de Maand en een recept voor Kathi roll, eierwrap met kip.

Meer (bestel)informatie over Recepten uit de Indiase keuken volgt zo spoedig mogelijk.Over de auteur

Natascha van der Stelt

479 volgers
787 boeken
20 favoriet
Auteur


Reacties op: Boek van de Maand Februari: Recepten uit de Indiase keuken