Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Boek van de Maand: Soep bij Janneke thuis

'Soep bij Janneke thuis' is Boek van de Maand December volgens culinair journalist Ronald de Nijs en Kookboek-van-het-Jaar-organisator Fusina Verloop. "Met Soep bij Janneke thuis heeft Janneke Philippi een soepboek met recepten van nu afgeleverd en die ook nog eens in een handomdraai te maken zijn."

Het is alweer december. Nog even en de dagen worden langer. Maar voordat het zover is, genieten we nog van de donkere en, mogelijk, koude dagen. Zet dan een pan geurige soep op het vuur. Het ultieme gevoel van huiselijkheid, aldus kookboekenauteur Janneke Philippi. In haar studententijd was een kop soep een makkelijke en snelle budgetmaaltijd, nu vooral een symbool voor gezelligheid. En omdat het lekker is, natuurlijk.
Voor Soep bij Janneke thuis verzamelde de auteur haar favoriete recepten, ingedeeld naar de seizoenen. Met haar soepen voor winterse dagen, zoals Hongaarse goulashsoep met deegballetjes, kaas-mosterd-biersoep, hartige kippensoep met spek en spinazie, en bourride (Franse fluwelige vissoep). Alle gerechten in het boek zijn heel verleidelijk gefotografeerd – je zou zo je lepel in een kom soep willen zetten. En genieten maar.
Bij soep alleen blijft het niet in dit kookboek. Janneke Philippi geeft veel extra’s voor on the side: grissini, allerlei soorten croutons, broodjes, kaassoesjes (gougères), Sloppy Joe-sandwich (voor bij maïssoep) en ander lekkers om van een kop soep een feestelijke maaltijd te maken (ook handig voor het kerstdiner!). En ook recepten voor een goede bouillon, de basis van vele soepen, ontbreken niet.
Met Soep bij Janneke thuis heeft de auteur een soepboek met recepten van nu afgeleverd en die ook nog eens in een handomdraai te maken zijn. Dat vonden vele soepliefhebbers ook, want deze uitgave heeft na zes weken al een tweede druk gekregen. Wat ons betreft terecht.

Bron: Kookboek van de MaandOver de auteur

Hebban Culinair

99 volgers
1 boek
0 favorieten


Reacties op: Boek van de Maand: Soep bij Janneke thuis

 

Gerelateerd

Over

Janneke Philippi

Janneke Philippi

Janneke Philippi is foodstyliste, schrijft kookrubrieken voor tijdschriften (o.a...

Gesponsorde boeken