Advertentie

Hebban vandaag

Boek van de week /

Aards Paradijs

Als succesvol geluidstechnicus reist Seppe van Groeningen (1972) de hele wereld over om aan vele films te werken. Zo stond hij onlangs nog op de set van de nieuwe romantische komedie van tweevoudig Oscarwinnaar Mike van Diem, 'De Surprise', waarin Jan Decleir, Georgina Verbaan en Jeroen van Koningsbrugge een hoofdrol spelen.

Tussen het reizen en werken door probeert Van Groeningen altijd te schrijven. Dat heeft zijn vruchten afgeworpen want vandaag verschijnt zijn debuutroman bij De Arbeiderspers. Hebbans boek van de week is: Aards Paradijs.

Over dit boek:

Jules wordt geboren in t Aards Paradijs, een afgelegen hoeve, waar zijn ouders tussen hoog opgeschoten maïsplanten zorgeloos marihuana verbouwen. De teelt trekt jaarlijks een stroom vrienden, iedere zomeravond wordt een feest. Zijn vader is een groot John Lennon-fan en ook Jules moet een begeesterd muzikant worden, of op z'n minst een kunstenaar. Hij tokkelt op zijn ukulelebanjo het vel van z'n vingers en schetst zijn kleurpotloden tot stompjes. Maar wat hij ook probeert, Jules stelt zijn vader keer op keer teleur. Tot er op school een Aziatisch meisje naast hem komt zitten, zijn ogen opengaan en hij de feeërieke wereld waarin hij woont, verlaat.

Seppe van Groeningen over Aards Paradijs:“Poëtisch geschreven, sterk, grappig en vooral heel ontroerend. Als je van John Lennon houdt, hou je van dit belangrijke debuut.”
– Jeroen Krabbé.

“Van Groeningen is een natuurtalent: hij vertelt met veel humor en slaat op magistrale wijze een hoogsteigen toon aan.”
- Josse De Pauw

Lees ook de recensie van Aards Paradijs, geschreven door Alex Hoogendoorn.Over de auteur

Daphne van Rijssel (crew)

1 volger
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Aards Paradijs

 

Gerelateerd

Over

Seppe van Groeningen

Seppe van Groeningen

Seppe van Groeningen (1972) werkte als geluidstechnicus wereldwijd aan een honde...

Gesponsorde boeken