Advertentie

Hebban vandaag

Boek van de week /

Boek van de week: 'Alleen maar stoute kinderen' van Robert Vuijsje en Heleen Brulot

Sammie en Daantje spelen dat ze pietje zijn en vinden alle kleuren van de regenboog veel leuker dan alleen maar zwart. De een krijgt een groen gezicht, de ander geel, beiden met vrolijke stippen in heel veel kleuren.

Ook de witte bank en dito vloerkleed worden niet gespaard.., maar ach, zoals Sammie zegt: 'Eigenlijk wordt alles mooier als het gekleurd is...'. Mama is iets minder enthousiast, maar ze is het wel met de kleurenpietjes eens dat pietjes alle kleuren mogen zijn die ze maar willen.

Het prentenboek Alleen maar stoute kinderen benadert de 'pietenkwestie' op een ontspannen manier. Er is veel ruimte voor fantasie, waar het bij het sinterklaasfeest per slot van rekening om gaat. De vrolijk gekleurde paginagrote illustraties zitten vol humor, bijvoorbeeld in de figuur van de (oorspronkelijk) witte poes en de twee wel zwarte pieten achter het raam die als stille getuigen met hun mimiek commentaar leveren op wat er binnen gebeurt. Kleuters zullen genieten van de levensechte jongetjes die zo lekker stout zijn. Vrolijke, eigentijdse uitgave voor 4 jaar en ouder.

Robert Vuijsje (1970), bekend van zijn literaire debuut Alleen maar nette mensen (2008): 'Op 12 oktober begaf ik me met een stuk in de Volkskrant in het op dat moment nog niet zo hysterische Zwarte Pieten-debat, drie dagen later gevolgd door een optreden bij Pauw & Witteman. Als zelfbenoemd leidsman in de multicultuur was het een natuurlijke ontwikkeling dat ik een kinderboek moest schrijven over Zwarte Piet. Een boek om voor te lezen aan mijn eigen jonge kinderen.'Over de auteur

Hebban Crew

2143 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Boek van de week: 'Alleen maar stoute kinderen' van Robert Vuijsje en Heleen Brulot

 

Gerelateerd

Over

Robert Vuijsje

Robert Vuijsje

Robert Vuijsje (1970) studeerde Amerikanistiek aan de Universiteit van Amsterdam...

Heleen Brulot

Heleen Brulot

Heleen Brulot volgde haar opleiding illustreren aan de Koninklijke Academie Den ...

Overig

Sinterklaas

op 14 november 2014 door Hebban Crew 32 boeken 1 volger 0 reacties
Gesponsorde boeken