Advertentie

Hebban vandaag

Boek van de week /

Boek van de week: 'Boer Boris gaat naar zee' van Ted van Lieshout en Philip Hopman

Volgens het principe van 'ik ga op reis en ik neem mee...' stouwt Boer Boris zijn koffer vol en vervolgens zijn tractor waarachter ook nog een aanhangwagen komt. Dan is hij klaar om te gaan, met al zijn hebben en houwen én de levende have op weg naar Zandvoort aan Zee.

Hoewel het de vraag is wat de koe met haar kalf en de kippen daar moeten, duiken alle dieren onmiddellijk de zee in, ook het paard, de varkens en het schaapje. Boer Boris niet, die bouwt een zandkasteel dat verdacht veel op zijn eigen huis lijkt. Als dat klaar is, vindt hij het mooi geweest. Op huis aan met de hele stoet, want: Oost, west, thuis best!

De goed lopende tekst op rijm staat in de grote illustraties die steeds twee pagina's beslaan. Daarop is goed te volgen wat er allemaal gebeurt. Er valt veel te bekijken tijdens het voorlezen. De plaat waarop een kijkje onder water wordt gegeven met alle trappelde poten en dierenkonten is kostelijk. De tekst heeft veel herhaling, waardoor de voorleescadans prettig is. Ook geeft dat jonge kinderen houvast.

Dit tweede deel over Boer Boris is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2015. Het verscheen ook als speciale mini-editie met een dvd, voorgelezen door Bastiaan Ragas. Tijdens De Nationale Voorleesdagen is het in de (kinder)boekhandel verkrijgbaar voor € 5,-.

Over Boer Boris verschenen ook Boer Boris, Boer Boris in de sneeuw en Boer Boris wil geen feest. De boekeworden uitgegeven door Gottmer.Over de auteur

Hebban Crew

2142 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Boek van de week: 'Boer Boris gaat naar zee' van Ted van Lieshout en Philip Hopman

 

Gerelateerd

Over

Ted van Lieshout

Ted van Lieshout

Ted van Lieshout (1955) is een echte duizendpoot: hij schrijft gedichten, v...

Philip Hopman

Philip Hopman

Philip Hopman is een Nederlandse illustrator. Hij studeerde aan de Rietveld...

Overig

Prentenboek TopTien

op 03 januari 2015 door Hebban Crew 10 boeken 1 volger 0 reacties
Gesponsorde boeken