Advertentie

Hebban vandaag

Boek van de week /

Boek van de week: De boze heks geeft een feest / Hanna Kraan en Annemarie van Haeringen

door Hebban Crew
De dieren in het bos moeten altijd uitkijken voor de boze heks die hen in een slechte bui zomaar om kan toveren... Maar in een goede bui geeft ze een groot feest! Zo is het leven met de boze heks in de buurt nooit saai! Fijn boek rond het thema 'Feest!' van de Kinderboekenweek 2014. Om voor te lezen én om zelf te lezen.

Het leven van de dieren in het bos wordt bepaald door de onvoorspelbare boze heks, die ook haar aardige kanten heeft. Zo is ze de hele winter, goed merkbaar, flink uit haar humeur. De dieren in het bos, de merel, de haas, de eigenwijze egel en de dichtende uil, moeten altijd afwachten hoe haar pet staat. Want ze kan zomaar iedereen omtoveren die zich op haar pad waagt… De eekhoorn wordt veranderd in een dennenappel en de oude pad in een molshoop, of alle stekels van de egel zitten opeens in de knoop. Gelukkig tovert de boze heks alles weer terug zodra haar boze bui voorbij is. En eenmaal in die goeie bui geeft ze een groot feest voor alle dieren! De charme van de illustraties, pentekeningen ingekleurd met zacht aquarel, vormt een wezenlijke bijdrage. Zesde deel in een reeks. Voor een brede doelgroep: voorlezen aan 5 jaar en ouder; zelf lezen met 8 jaar is ook nog leuk.

De verhalen van de boze heks vormde in 1990 het debuut van de auteur, die al eerder dierenverhalen voor kinderen publiceerde in het tijdschrift Boerderij. Daarna volgden nog vijf delen met verhalen over de boze heks én de verzamelbundel Hier is de boze heks. De verhalen van de boze heks werden bewerkt voor televisie en zijn de langstlopende serie op zondagochtend bij de VPRO geweest.

Annemarie van Haeringen voorzag de boze heks-verhalen van tekeningen. Ze illustreert met pen, inkt, aquarel, potlood en gemengde technieken. De reacties die kinderen op haar werk hebben, vindt ze erg belangrijk: 'Wanneer kinderen bijvoorbeeld zeggen: Waarom heeft u daar zo zitten krassen? dan moet ik antwoorden dat het uit onmacht was en dat ik zal proberen het niet meer te doen'.

Kijk ook op debozeheks.nl.Over de auteur

Hebban Crew

2142 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Boek van de week: De boze heks geeft een feest / Hanna Kraan en Annemarie van Haeringen

 

Gerelateerd

Over

Hanna Kraan

Hanna Kraan

Hanna Kraan (1946-2011) werkte jarenlang als docente Italiaans aan het conservat...

Annemarie van Haeringen

Annemarie van Haeringen

Annemarie van Haeringen is illustratrice en prentenboekenmaakster. Ze illustreer...

Gesponsorde boeken