Advertentie

Hebban vandaag

Boek van de week /

De grote goede dingen

Aankomend weekend treedt schrijfster Alma Mathijsen samen met actrice Milena Haverkamp op tijdens Crossing Border Festival, naar aanleiding van haar nieuwe roman 'De grote goede dingen'. In hun muzikale voorleessessie, 'In levende lijve', staat het kunstenaarsleven in de jaren '60 en de bijbehorende nasleep centraal. Alma leest voor en Milena verzorgt de muzikale begeleiding.Alma Mathijsen, dochter van Marita Mathijsen (emeritius hoogleraar moderne Nederlandse letterkunde) en de in 1994 overleden Hub Mathijsen (jarenlang muzikaal leider van het Amsterdamse Residentieorkest), debuteerde in 2006 met de verhalenbundel Binnen spelen. Vijf jaar later volgde haar debuutroman Alles is Carmen en vorige maand verscheen haar tweede roman bij De Bezige Bij, De grote goede dingen. Voor dit persoonlijke boek deed de getalenteerde schrijfster onderzoek naar haar vader, die in de jaren '60 en '70 optrad met het onder meer het Residentieorkest en de Insektensekte, en speelde voor John Lennon en Yoko Ono.

"Waarom wilde mijn vader een kind? Waarom wilde een man die twee en een half pakje per dag rookte, jenever als water dronk en drie uur per nacht sliep, een kind? Kan ik hem dat kwalijk nemen? Kan ik mijn vader mij kwalijk nemen?"

Over dit boek:

De jonge Mila reist van Amsterdam naar Israël met Don, de beste vriend van haar overleden vader. In de jaren zestig vormden de twee mannen met Majoor en Herman een gevierd anarchistisch strijkkwartet. Na de dood van haar vader werd hij een man van verhalen. De tocht van Mila en Don voert via Ruigoord naar Eilat. Het verleden van haar vader confronteert Mila met haar beeld van hem. In De grote goede dingen weet Alma Mathijsen twee tijdperken ingenieus met elkaar te verbinden. Dat leidt tot een onverwachte ontknoping, waarbij Mila werkelijk afscheid neemt van haar vader.In samenwerking met Uitgeverij De Bezige Bij mogen we 5 gesigneerde exemplaren van De grote goede dingen verloten. Doe gauw mee met deze giveaway!Over de auteur

Daphne van Rijssel (crew)

1 volger
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: De grote goede dingen

 

Gerelateerd

Over

Alma Mathijsen

Alma Mathijsen

Alma Mathijsen (1984) is schrijver en beeldend kunstenaar. Op haar achttiende be...

Gesponsorde boeken