Advertentie

Hebban vandaag

Boek van de week /

Een vlucht regenwulpen

Zeven jaar lang bleef het manuscript van 'Een vlucht regenwulpen' in een la liggen, maar na verschijning in 1978 werden er maar liefst 1,5 miljoen exemplaren van deze roman verkocht. Alhoewel Maarten 't Hart het wel een beetje eng vond om afgelopen zaterdag in de helikopter te stappen die hem naar verschillende openbare bibliotheken in Nederland vloog, overwon hij zijn vliegangst ter promotie van het lezen.

Afgelopen zaterdag ging Nederland Leest van start, een initiatief van Stichting CPNB in samenwerking met de Vereniging Openbare Bibliotheken. Een maand lang wordt 'T Harts Een vlucht regenwulpen in deelnemende openbare bibliotheken verstrekt aan leden, om lezers uit te nodigen met elkaar in discussie te gaan over dit boek. De roman is inmiddels een klassieker en werd in 1981 verfilmd met Jeroen Krabbé in de hoofdrol (vrijdag 7 november, 0:05 uur op TV, NPO 2).

Over dit boek:

Een vlucht regenwulpen gaat over een door afkomst en opvoeding tot isolement gedoemd kind, wiens angsten verzacht worden door een grote opmerkingsgave en een diepe liefde voor de natuur. Een vlucht regenwulpen is een onvergetelijk verhaal uit een tijd toen Nederland nog een universum was, en een dorpje de hele wereld.

In de film De tijd verstrijkt in een vleugelslag vertelt Maarten 't Hart aan interviewer Onno Blom over de autobiografische elementen van Een vlucht regenwulpen.Heb jij Een vlucht regenwulpen al gelezen? Vroeger, tijdens je studie, of misschien juist nu? Staat het boek al op je Hebban-boekenplankje? Laat ons weten wat je van deze roman vindt!

www.nederlandleest.nlOver de auteur

Daphne van Rijssel (crew)

1 volger
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Een vlucht regenwulpen

 

Gerelateerd

Over

Maarten 't Hart

Maarten 't Hart

Maarten ’t Hart (1944) begon zijn schrijverscarrière in 1971 toen v...

Gesponsorde boeken