Advertentie

Hebban vandaag

Boek van de week /

Glow

'Britain's got talent' en wel in de gedaante van Ned Beauman. In 2013 was hij de jongste schrijver op de Granta-lijst voor Best Young British Novelists en ook door 'The Culture Show' werd hij verkozen tot een van de beste twaalf nieuwe Britse talenten. Zijn derde roman werd naar het Nederlands vertaald door Wim Scherpenisse en Gerda Baardman en verscheen vorige week bij Uitgeverij Nieuw Amsterdam. Hebbans boek van de week is: 'Glow'.

Over dit boek:

Onder invloed van de nieuwe drug glow ziet Raf de romantiek van het lelijke Zuid-Londen. Rafs dagen tellen 25 in plaats van 24 uur waardoor hij nooit helemaal in sync is met de wereld. Nu hoopt hij dat glow deze stoornis kan reguleren; maar het blijkt knap lastig eraan te komen. Terwijl Raf driftig op zoek is, verdwijnt zijn beste vriend Theo. Door de speurtocht naar Theo en naar glow belandt Raf in een grootse samenzwering waarbij een illegaal radiostation, Birmese immigranten en een corrupte mijnexploitant betrokken zijn. Raf is zijn leven niet zeker en de effecten van zijn acties blijken veel verder te reiken dan zijn opeens zo veilige Zuid-Londense uitgaanswereldje.

Is de openingspagina van Beaumans nieuwe roman wat overweldigend, al snel sleept hij je mee in een wurgend spannende thriller.


De pers over Glow:

‘[Beauman] is speels, verontrustend, ontwapenend, uitvoerig, grof en – vooral dat – heerlijk, opvallend en overdadig fris.’ - The Guardian

‘Een roman die het geloof in moderne fictie herstelt – een thrillerig literair boek: elke pagina biedt zinnen die je met puur plezier leest. […] Dit is het echte werk. Glow zal Beauman het bredere publiek brengen.’
- The Sunday Business Post

‘Glow klooit met je hoofd, maar is verslavend goed.’
- The Times

‘Glow gloeit niet, het verblindt.’ -
The Independent

Wil jij dit boek aan iemand cadeau doen? Doe dan mee met de giveaway!Over de auteur

Daphne van Rijssel (crew)

1 volger
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Glow

 

Gerelateerd

Over

Ned Beauman

Ned Beauman

Ned Beauman (Londen, 1985) stond met De jacht op Adele op de longlist van de Man...

Gesponsorde boeken