Advertentie

Hebban vandaag

Boek van de week /

Haar laatste vlucht

Schrijver en journalist Edwin Winkels werd op een kerkhof in Barcelona gegrepen door het verhaal van de jonge stewardess Maribel, die 56 jaar geleden verongelukte toen het vliegtuig waarin ze werkte tegen een bergketen vloog. Winkels sprak in Spanje met nabestaanden en gebruikte hun verhalen voor een roman waarin fictie en non-fictie elkaar kruisen. Deze maand verscheen het boek bij Uitgeverij Brandt. Hebbans boek van de week is: 'Haar laatste vlucht'.

Over dit boek:

Het is 4 december 1958. Boven de bergketen met de bijnaam 'De Dode Vrouw' bij Madrid verdwijnt een vliegtuig. Familieleden van de vijf bemanningsleden en zestien passagiers wachten dagenlang op nieuws. Hun leven zal voorgoed veranderen. Haar laatste vlucht is het aangrijpende, waargebeurde verhaal van gezinnen die door een tragedie worden getroffen. Centrale figuur is de 18-jarige Maribel Sastre uit Barcelona, die haar droom heeft verwezenlijkt om stewardess te worden. Hoog in de lucht kan zij ontsnappen aan een donker Spanje dat onderdrukt wordt door een dictator.

Aan de hand van historische documenten en met medewerking van familie reconstrueert en romantiseert Edwin Winkels de gebeurtenissen in die koude, stormachtige dagen in 1958, en het leven dat daarop volgt. Een lang leven vol liefdevolle herinneringen en met de sterke wil de ramp te accepteren, maar nooit te vergeten.

Benieuwd naar deze roman? Doe mee met de giveaway en maak kans op een exemplaar van Haar laatste vlucht!

Lees ook de recensie van dit boek, door Jan Jorna.Over de auteur

Daphne van Rijssel (crew)

1 volger
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Haar laatste vlucht

 

Gerelateerd

Over

Edwin Winkels

Edwin Winkels

Edwin Winkels (1962) is schrijver en journalist. Hij emigreerde in 1988 naar Spa...

Gesponsorde boeken