Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Het vergeten verhaal van een onwankelbare liefde in oorlogstijd

door Hebban Crew
Charles den Tex kennen we vooral als gelauwerd thrillerschrijver. Hij won maar liefst drie keer de Gouden Strop en een aantal thrillers van zijn hand werden verfilmd. Vandaag heeft uitgeverij De Geus een dubbele primeur: Charles den Tex schreef geen nieuwe thriller maar een roman én deed dit samen met zijn vrouw, journaliste en schrijfster Anneloes Timmerije.

Vanwege dit mooie schrijversduo en omdat deze auteurs een prachtig waargebeurd verhaal onder de aandacht brengen over een oorlogsgeschiedenis die nog steeds vele sporen nalaat, is Hebbans boek van de week:
Het vergeten verhaal van een onwankelbare liefde in oorlogstijd.

‘Al vanaf de eerste keer dat wij ervan hoorden, werden we gegrepen door het prachtige liefdesverhaal dat zich afspeelt in een vergeten oorlog: de Nederlanders die vanuit Australië vochten om Nederlands-Indië te bevrijden. Mensen die niet opgeven en onder alle omstandigheden doorzetten, de hoop nooit verliezen. Mensen die dwars door alle moeilijkheden heen elkaar weten te vinden. Een waargebeurd verhaal dat nooit eerder is verteld. Daar willen wij verandering in brengen, vooral ook omdat het zich afspeelt in de twee landen die onze eigen achtergrond bepalen: Australië en Nederlands-Indië. Een betere reden om het samen te schrijven is er niet.’

Charles den Tex en Anneloes Timmerije

Over dit boek:

Lienke en Guus Hagers hebben in elkaar de liefde van hun leven gevonden. In Nederlands-Indië zijn ze gelukkig, tot ook daar de Tweede Wereldoorlog doordringt. Hij is een van de beste gevechtsvliegers van de Indische luchtmacht en wordt voor een korte missie naar Australië gestuurd. Voor hij terug kan, valt Japan Indië binnen en wordt Lienke gevangengenomen.

Drie jaar lang vecht de weergaloze vliegenier om te kunnen terugkeren naar Java, naar zijn vrouw. Alles wat hij doet, doet hij voor Lienke. Tot zijn eigen verbijstering raakt hij daardoor verstrikt in een vuil politiek spel. Na de oorlog worden Guus en Lienke op miraculeuze wijze herenigd. Het geluk lijkt na alle beproevingen alsnog voor hen weggelegd, maar Guus’ geheime oorlogservaringen staan tussen hen in...  

Lees ook de recensie van deze roman, geschreven door recensent Sandra Niemeijer.Over de auteur

Hebban Crew

2137 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Het vergeten verhaal van een onwankelbare liefde in oorlogstijd

 

Gerelateerd

Over

Charles den Tex

Charles den Tex

Charles den Tex (Australië, 1952) studeerde fotografie en film in Londen, docee...

Anneloes Timmerije

Anneloes Timmerije

Anneloes Timmerije (Amsterdam, 1955)  woont en werkt in Den Haag, en een de...

Gesponsorde boeken