Advertentie

Hebban vandaag

Boek van de week /

Boek van de week: Houtje en Blauwtje / Joke van Leeuwen

In Amsterdam staat een groot gebouw waar elke dag heel veel mensen komen om te kijken naar alle dingen die er liggen en staan en aan de muren hangen. Houtje woont daar, in een schilderij van Karel Appel.

Elke dag ziet hij mensen die naar hem kijken. Op een keer besluit hij dat hij zelf wel eens wil kijken, hij heeft per slot van rekening beentjes, dus hij kan lopen. Aan alles wat hij tegenkomt, vraagt hij: ‘Ben jij om naar te kijken?’ Dan ziet hij Blauwtje, ook in een schilderij, net als Houtje. Blauwtje heeft vleugels, dus kan vliegen. Samen gaan ze door een zolderraam naar buiten en ontdekken ze waar al die kijkende mensen vandaan komen. En dat mensen bijzonder zijn, net als alle kunstwerken zoals zijzelf in het museum. Dit nieuwe deeltje in de bekende en uitgebreide serie ‘Gouden Boekje’ is gewijd aan het Stedelijk Museum Amsterdam. Door de kunstzinnige illustraties heeft het een bijzondere, maar voor jonge kinderen toegankelijke sfeer. Om voor te lezen en er samen over te praten met kinderen vanaf 3 jaar t/m ca. 6 jaar.

Joke van Leeuwen schrijft zowel voor kinderen als voor volwassenen. Ze won voor haar boeken meerdere literaire prijzen en haar gehele oeuvre werd bekroond met de Theo Thijssenprijs (2000) en de Constantijn Huygensprijs (2012).

Joke van Leeuwen leest voor

Tijdens de herfstvakantie, op woensdagmiddag 15 oktober, zal Joke van Leeuwen in het Stedelijk Museum voorlezen uit het boekje bij het werk van Karel Appel. Vanaf 14.00 zijn er vijf voorleessessies voor kinderen vanaf 4 jaar.

Kijk hier voor alle Gouden Boekjes.Over de auteur

Hebban Crew

2142 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Boek van de week: Houtje en Blauwtje / Joke van Leeuwen

 

Gerelateerd

Over

Joke van Leeuwen

Joke van Leeuwen

Joke van Leeuwen (1952) schrijft proza en poëzie, is illustrator en performer. ...

Gesponsorde boeken