Advertentie

Hebban vandaag

Boek van de week /

Boek van de week: Mees Kees in de gloria van Mirjam Oldenhave / Rick de Haas

Vol enthousiasme stormt Tobias na een saaie vakantie de klas van 6b binnen. Maar daar staat in plaats van mees Kees de invaljuf...

Gelukkig blijkt dat alleen op maandag het geval. Want mees Kees is voor Tobias - wiens vader is overleden - veel meer dan een meester. Feilloos voelt hij aan wat de jongen, met thuis een ingestorte moeder aan wie hij niets heeft, nodig heeft. Deze serieuze achterliggende problematiek maakt het verhaal geenszins zwaar. Het is juist licht van toon met alle grappen en grollen van mees Kees die daarmee zijn leerlingen met zachte hand precies krijgt waar hij ze hebben wil, ook al is hij nog stagiar. Dat vergt de nodige creativiteit met al die verschillende karakters, maar hij laat elk kind in zijn waarde. Zo komt hij op zijn verjaardag met zijn nieuwe schoenen op school; twee voor de prijs van één. En laat dat tweede paar supercoole gympen nou precies de maat van Tobias zijn, die geen cadeau voor zijn verjaardag kreeg omdat zijn moeder er niet aan had gedacht! 

Mirjam Oldenhave kreeg tweemaal een Vlag en Wimpel van de Griffeljury voor een mees Kees-boek: Mees Kees - de sponsorloop en Mees Kees gaat verhuizen. Het nu herziene Mees Kees in de gloria was het Kinderboekenweekgeschenk in 2010.

Over mees Kees zijn twee films gemaakt, de derde is al in de maak: Mees Kees op de planken.
Voor scholen is er een speciale voorstelling van muziektheatergroep Moex, waarin Mirjam Oldenhave zingt, vertelt en gitaar speelt: De mees Kees show.

De Mees Kees-app is gratis te downloaden in de Appstore. Je kunt er galgje spelen, een mees Kees-liedje luisteren en korte mees Kees-verhalen lezen.

Er zijn nog zeven delen over mees Kees en een filmeditie. Leuk voor 8 t/m 10 jaar.Over de auteur

Hebban Crew

2137 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Boek van de week: Mees Kees in de gloria van Mirjam Oldenhave / Rick de Haas

 

Gerelateerd

Over

Mirjam Oldenhave

Mirjam Oldenhave

Mirjam Oldenhave is schrijfster van kinder- en jeugdboeken. In de afgelopen jare...

Rick de Haas

Rick de Haas

Rick de Haas (Groningen, 1960) woont in Tilburg. Hij volgde de kunstacademie&nbs...

Gesponsorde boeken