Advertentie

Hebban vandaag

Boek van de week /

Boek van de week: 'Opa en Sammie' van Amy Hest en Helen Oxenbury

Thomas schrijft opa een brief om hem uit te nodigen te komen logeren en kennis te maken met zijn nieuwe hondje Sammie. Hoe zal dat gaan? Want opa is nog nooit vrienden met een hond geweest.

Die zondag halen Thomas en Sammie opa van de trein, ploegend door een dik pak sneeuw. Het is lang wachten op het perron, maar daar is opa dan. Sammie ziet hem wel zitten, maar opa heeft er iets langer voor nodig om vriendschap te sluiten. Dat betekent dat hij Sammie serieus neemt en aan het eind van de dag valt hij lekker tegen opa aan in slaap, met zijn tweeën om het hardst snurkend!

Het verhaal wordt rustig verteld bij paginagrote, omkaderde illustraties in zachte kleuren die mooi uitkomen op het enigszins ruwe papier. Het winterse prentenboek ademt een wat nostalgische, Engelse sfeer en er spreekt geborgenheid uit.

Het boek verscheen bij uitgeverij Christofoor. Eerder verscheen over het puppyhondje Sammies eerste nacht.

Amy Hest (1950, New York) is in Nederland vooral bekend door haar prentenboeken over eendenkuiken Kiki (met illustraties van Jill Barton) en over beer Sam (geïllustreerd door Anita Jeram).

Helen Oxenbury (1938) is hier vooral bekend door het prentenboek Wij gaan op berenjacht, waarvoor Michael Rosen de tekst schreef. Koning Koen en de draak (met tekst van Peter Bentley) is een van de titels in de Prentenboek TopTien van de Nationale Voorleesdagen 2015.Over de auteur

Hebban Crew

2137 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Boek van de week: 'Opa en Sammie' van Amy Hest en Helen Oxenbury

 

Gerelateerd

Over

Amy Hest

Amy Hest

Amy Hest is een Amerikaanse schrijfster. Ze werkte eerder jarenlang als jeugdbib...

Helen Oxenbury

Helen Oxenbury

Helen Oxenbury (1938, Ipswich Groot-Britanië) woont in Noord-Londen met Joh...

Overig

Winter

op 22 december 2014 door Hebban Crew 16 boeken 0 volgers 0 reacties
Gesponsorde boeken