Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Solitude

Vorige week verscheen bij Uitgeverij Nieuw Amsterdam de nieuwe roman van Jeroen Thijssen, 'Solitude, een Indische familiegeschiedenis'. Zeven jaar lang deed de auteur research voor deze prachtige roman. Hebban is dan ook heel benieuwd naar het eindresultaat en zet 'Solitude' deze week centraal als boek van de week.

Over dit boek:

Wanneer Frank en Robert het huis van hun opa leeghalen, ontdekken ze hun duistere familiegeschiedenis. Hun voorvaderen hebben meegevochten op Lombok in 1896; ze ondergingen de gruwelen van de oorlog en vestigden zich met de verworven buit als echte kolonialen in Nederlands-Indië, de een als planter, de ander als journalist. Dagboeken en andere documenten uit de vorige eeuw brengen Frank ertoe de geschiedenis van zijn opa en diens vader te reconstrueren. Erfelijke belasting en onverwachte familiebanden vormen een rode draad, en de Indische wortels zitten dieper dan Robert en Frank, in Nederland opgegroeid, ooit voor mogelijk hadden gehouden. Ontworteling lijkt een familietrekje waar ook zij niet aan ontkomen.

‘Thijssen toont zich een meester in de suggestie. Alsof het een ui is pelt hij de vele lagen van het verhaal af, steeds iets meer prijsgevend tot alle stukjes op hun plaats vallen. Iemand die in zo weinig woorden zulke sterke beelden kan neerzetten, is een geboren schrijver.’ -Het Parool

‘Hij kan een spannend en verrassend verhaal op poten zetten.’ -de Volkskrant

‘Thijssen is goed in het oproepen van sfeer […] en wisselt dat af met bondige dialogen.’ -Trouw

Lees ook de recensie van Solitude, geschreven door Jan Jorna.Over de auteur

Hebban Crew

1835 volgers
3 boeken
3 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Solitude

 

Gerelateerd

Over

Jeroen Thijssen

Jeroen Thijssen

Jeroen Thijssen is journalist en schrijft voor dagblad Trouw. Hij publiceerde ee...