Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

2 mei 2016: 1 miljoen voor Kuifje, elfde Loser-boek en spijt om 'eliminatie'

Elke werkdag sluiten we af met een overzicht van het belangrijkste, leukste en interessantste boekennieuws met vandaag J.K. Rowling heeft spijt, de miljoenen van Kuifje, een 16-jarige Vlogger en Iran krijgt de grootste.

Iran krijg de grootste boekwinkel

In Teheran wordt binnen twee maanden de grootste boekwinkel ter wereld geopend, aldus Mahmoud Salehi, hoofd van de afdeling cultureel erfgoed in Iran. De winkel moet 45.000 vierkante meters tellen en daarmee is New York City haar record van de inmiddels gesloten Barnes & Noble vestiging (14.000 m2) kwijt, zo lezen we op de site Sputniknews.com

Boekcontract voor 16-jarige Vlogger

Blogger en YouTuber Jiami Jongejan schrijft een autobiografische jeugdroman. Het boek verschijnt in januari 2017 bij uitgeverij Luitingh-Sijthoff. Jiami is nu al een van ‘s Nederlands bekendste en succesvolste bloggers en YouTubers. Haar website trekt maandelijks zo’n 210.000 unieke bezoekers, op YouTube heeft ze ruim 160.000 abonnees en op Instagram heeft ze inmiddels meer dan 200.000 volgers.

In 2013 won Jiami de Gouden Apenstaart, de verkiezing voor beste online content voor en door kinderen in Nederland en een jaar later won ze de de European Best Content-award én werd ze gekroond tot Jongere van het Jaar. In haar boek zal Jiami schrijven over alles wat haar tot dit punt gebracht heeft. ‘Een eerlijk en persoonlijk verhaal dat iedereen zal verrassen,’ aldus de uitgever in het persbericht. Het boek is geschikt voor meiden vanaf ca. 13 jaar.

Bron: persbericht

J.K. Rowling betreurt 'elimineren' Remus Lupos

Bestsellerschrijfster J.K. Rowling heeft haar excuses aangeboden voor het laten doodgaan van Remus Lupos, een favoriet karakter onder Harry Potter-fans, aldus The Guardian. Lupos werd tot zwijgen gebracht in het laatste deel van de populaire reeks.

Eerder erkende de schrijfster dat ze van plan was om Arthur, de vader van Ron Wemel, over de kling te jagen, maar hij werd gespaard, in tegenstelling tot Lupos en zijn vrouw, Nymphadora Tops. Lupos werd vermoord door Dooddoener Antonin Dolochov, terwijl Tops slachtoffer werd van Bellatrix Van Detta-Zwarts. Hun zoon Teddy werd hierdoor een wees. De dood van Lupos deed veel Harry Potter-fans pijn, die een zwak hadden gekregen voor Lupos, ook bekend onder de bijnaam Maanling. 

Dubbele Kuifjepagina levert miljoen+ op

Een originele dubbele pagina uit het Kuifje-album De scepter van Ottokar is afgelopen weekeinde tijdens een veiling in Parijs verkocht voor 1,046 miljoen euro meldt de Vlaamse krant De Morgen

In oktober 2015 ging een andere originele dubbele pagina van dezelfde strip (waarin de helfdhaftige verslaggever per jachtvliegtuig probeert te ontsnappen) van de hand voor meer dan 1,5 miljoen euro bij Sotheby's in Parijs. Veilinghuis Artcurial had een bedrag tussen 600.000 en 800.000 euro geschat voor de laatste twee bladzijden van het album van de Belgische striptekenaar Hergé

Jeff Kinney komt met elfde Loser-boek

De Amerikaanse striptekenaar en schrijver Jeff Kinney (winnaar van de Hebban Award voor Beste Jeugdboek 2015) publiceert dit najaar het elfde deel in zijn Wimpy Kid-serie, in Nederland beter bekend als Dagboek van een loser. Het boek, Diary of a Wimpy Kid: Double Down getiteld, verschijnt op 1 november tegelijk in twintig landen, waaronder de VS, Engeland, Canada, Duitsland, Australie, Turkije, Griekenland, Japan en Taiwan.

Een woordvoerster van de Britse uitgeverij Penguin Random House kondigde de publicatie in The Bookseller al aan als het grootste boekevenement van het jaar. Volgens zijn uitgever verkocht Kinney wereldwijd al 165 miljoen.

 

Meer nieuws op Hebban

 

Nieuws gespot voor deze rubriek? Mail de redactie.Over de auteur

Hebban Crew

2125 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: 2 mei 2016: 1 miljoen voor Kuifje, elfde Loser-boek en spijt om 'eliminatie'

 

Over

Jeff Kinney

Jeff Kinney

Jeff Kinney is een Amerikaanse striptekenaar, ontwerper van computerspellen en s...

J.K. Rowling

J.K. Rowling

Joanne Kathleen Rowling groeide op in Chepstow (Engeland) en studeerde Frans en ...

Gesponsorde boeken