Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

11 juli 2016: run op filmrechten 'Huidpijn' & Houellebecq gek op Koch

Elke werkdag sluiten we af met een overzicht van het belangrijkste, leukste en interessantste boekennieuws met vandaag onder meer: de eerste geïnteresseerden melden zich voor filmrechten 'Huidpijn', Emma Watson enthousiast over Harry Potter-toneelstuk, Fajah Lourens photoshopt haar cover en Michel Houellebecq prijst 'Het diner' van Koch.

‘Run op filmrechten Huidpijn'

De nieuwste thriller van Saskia Noort, Huidpijn, ligt nog geen week in de winkel, of de eerste gegadigden voor de verfilming ervan hebben zich al gemeld. Dat heeft althans de schrijfster zelf afgelopen weekend gemeld op Twitter: ‘Maar er zijn ook leuke dingen, de run op de filmrechten is begonnen. #huidpijn.’

De tweet deed Noort tussen het signeren door. Afgelopen dagen was ze op tournee door Noord-Holland, Overijssel, Groningen en Friesland om vooral vrouwelijke lezers aan een getekende Huidpijn te helpen. Gezien de foto’s op social media moet dat haar ongetwijfeld een lamme arm hebben opgeleverd.

Huidpijn is verschenen in een oplage van 75.000 exemplaren en zal naar verwachting woensdag de eerste plaats in de Bestseller 60 bezetten. Het boek heeft een uiterst verfilmbaar thema. Het verhaal gaat over Anne, Nederlands populairste tv-presentatrice, categorie Eva Jinek. Ze dreigt haar grote liefde te verliezen en dat wordt allemaal breed in de pers uitgemeten. Anne moet alles op alles zetten om niet nog meer te verliezen.

Bron: Twitter


Hermelien prijst ‘haar oudere ik’

Emma Watson, de actrice die Hermelien Griffel speelde in de verfilmingen van J.K. Rowlings Harry Potter-serie, komt superlatieven te kort over het toneelstuk dat in Londen over de tovernaarsleerling wordt opgevoerd. Watson bezocht vorige week Harry Potter and the Cursed Child in West End.

Ze schreef op Facebook dat ze naar het theater ging niet wetende wat ze kon verwachten. ‘Maar het was verbazingwekkend. Nu ik het gezien heb, voel ik me nog meer verbonden met Hermelien en de verhalen dan toen Deathly Hallows uitkwam. Sommige onderdelen in het toneelstuk waren nog mooier dan de films.’

Na de show had Watson een meet and greet met de cast. Ze ontmoette ook Noma Dumezweni die in het stuk Hermelien speelt. Watson (26) zei dat ze ‘haar oudere ik’ in de ogen keek, toen ze Dumezweni omhelsde.

Het toneelstuk gaat officieel op 30 juli in première.

Bron: BBC News


Claudia de Breij brengt oudejaarsshow als boek uit

Claudia de Breij brengt in januari volgend jaar een boek uit over de komende oudejaarsconference die zij op 31 december op televisie verzorgt. Het boek De oudejaars bevat niet alleen de integrale tekst van de show, maar ook stukken en verhalen over de reizen en inzichten die voorafgingen aan het schrijven van de conference.

2015 was een jubeljaar voor de cabaretière: ze ontving de Louis Davidsring uit handen van Herman van Veen, stond met Mag ik dan bij jou op 4 in de top 2000 en haar boek Neem een geit werd een bestseller. Enigszins overdonderd koos ze dit jaar voor wat meer luwte. Na alle aandacht ging Claudia even uit beeld om zich in alle rust voor te bereiden op haar huwelijk met Jessica van Geel en op haar oudejaarsconference. Ze wilde haar verhalen niet alleen maar baseren om wat ze in de krant las, maar zelf dáár zijn waar het nieuws was. 

Bron: Lebowski


Ex weggepoetst van bestseller

Photoshoppen doet minder pijn dan weglaseren. Dus wat doe je als de naam van je ex nog op de cover van je bestseller prijkt? Juist, je past wat digitale technieken toe en hij is uit de weg geruimd.

Dat is ook wat actrice, fitnessfanaat en bestsellerauteur Fajah Lourens heeft gedaan met haar boek Killerbody. Ze heeft de tatoeage van de naam van haar gewezen liefde Gijs weg laten poetsen van de omslag van haar boek. ‘Vanaf druk zeven is-ie weg. Beter toch?, aldus Lourens tegen Shownieuws. Toen alles nog rozegeur en maneschijn was, liet Fajah Gijs tatoeëren in haar zij. De twee gingen in maart uit elkaar na een relatie van een jaar.

Bron: Algemeen Dagblad


Houellebecq verzot op Het diner

De Franse schrijver Michel Houellebecq vindt de roman Het diner van Herman Koch best wel goed. Als gasthoofdredacteur van het culturele tijdschrift Les Inrockuptibles mocht hij boeken uitkiezen die zijn voorkeur hebben, ‘maar die niet de ontvangst hebben gekregen die ze verdienen.’

En een van die boeken is dus Het diner. De roman van Koch staat tussen het werk van de Amerikaanse sciencefictionschrijver Jeffrey Ford, de Deense thrillerschrijver Christian Jurgensen en de Franse Isabelle Sorente. Volgens Houellebecq is Het diner ‘een roman tegen de sociale correctheid’.

Bron: De Volkskrant


Warm aanbevolen door Stephen King

De Britse uitgeverij Hodder komt volgende maand met een bundel van korte verhalen, die zijn geselecteerd door de Amerikaanse bestsellerauteur Stephen King. De bundel krijgt de titel Six Scary Stories en komt op 25 augustus als een e-book op de markt.

Stephen King ontdekte deze ‘ijzingwekkende’ verhalen toen hij in de jury zat van een schrijfwedstrijd van uitgeverij Hodder & Stoughton ter gelegenheid van de uitgave van zijn eigen bundel De Bazaar van Boze Dromen. De winnaar van de wedstrijd zou een masterclass krijgen van Philippa Pride, Kings redacteur in Groot-Brittannië. Maar King was zo onder de indruk van de inzendingen dat hij het advies gaf ze in een bundel uit te brengen. Een van de verhalen is 'Wild swimming' van Elodie Harper die een contract sloot voor twee boeken na het winnen van de wedstrijd.

Bron: The Bookseller

Meer nieuws op Hebban

8 juli 2016: de coverfout die niet opviel & programma Lowlands bekend
7 juli 2016: EK wekt interesse voor IJslandse literatuur & eerste thriller snookerkampioen
6 juli 2016: 'trilogie' van Bram Dehouck & prentenboek over Trump
5 juli 2016: eerbetoon van 35 kilo & een vervolg op 'Gijp'
4 juli 2016: Letterenfonds gul voor acht debutanten & Groot Dictee van A.F.Th.


Nieuws gespot voor deze rubriek? Mail de redactie.

 Over de auteur

Hebban Crew

2127 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: 11 juli 2016: run op filmrechten 'Huidpijn' & Houellebecq gek op Koch

 

Gerelateerd

Over

Saskia Noort

Saskia Noort

Saskia Noort (Bergen, 1967) studeerde journalistiek en theaterwetenschap in Utr...

J.K. Rowling

J.K. Rowling

Joanne Kathleen Rowling groeide op in Chepstow (Engeland) en studeerde Frans en ...

Claudia de Breij

Claudia de Breij

Claudia de Breij (1975) is cabaretier en schrijver. Ze maakte tot nu toe zeven s...

Fajah Lourens

Fajah Lourens

Fajah Lourens is actrice en DJ. Met haar website en Instagramaccount Mykillerbod...

Michel Houellebecq

Michel Houellebecq

Michel Houellebecq (1958) is een van Frankrijks grootste hedendaagse schrijvers....

Herman Koch

Herman Koch

Herman Koch (Arnhem, 1953) is een Nederlandse televisiemaker (onder meer Ji...

Gesponsorde boeken