Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

2 augustus 2016: Hoofdrol voor Kleinsma in verfilming Dorst & Boekenweekgeschenk juichend onthaald in buitenland

Elke werkdag sluiten we af met een overzicht van het belangrijkste, leukste en interessantste boekennieuws met vandaag onder meer: Simone Kleinsma gaat de hoofdrol spelen in de verfilming van 'Dorst', Boekenweekgeschenk van Tommy Wieringa juichend onthaald in het buitenland en de Hebban YA summer read-a-thon.

Hoofdrol voor Kleinsma in verfilming boek Dorst

Simone Kleinsma gaat de hoofdrol spelen in de verfilming van Dorst, naar de gelijknamige roman van Esther Gerritsen. De regie is in handen van Saskia Diesing, zo maakte distributeur September Film bekend. Andere grote rollen in Dorst zijn voor Elise van 't Laar, Leopold Witte, Stefan de Walle en Margot Ros. De opnames gaan 14 augustus van start en vinden vooral plaats rond Amsterdam.

Dorst vertelt over Coco (Van 't Laar) die geen idee heeft wat ze met haar leven aan moet. Als haar moeder (Kleinsma) ziek blijkt te zijn grijpt Coco het nieuwe doel in haar leven met beide handen aan en trekt bij haar moeder Elisabeth in. De film moet in 2017 in de Nederlandse bioscopen te zien zijn.

Bron: nu.nl

Boekenweekgeschenk juichend onthaald in buitenland

A beautiful Young Wife, de Engelse vertaling van het boekenweekgeschenk van Tommy Wieringa (2014), krijgt fraaie recensies in de Engelse pers, meldt uitgeverij De Bezige Bij. The Guardian noemt de novelle ‘een prachtig en verontrustend werk dat na herlezing alleen maar aan kracht wint’. En The Herald of Scotland ziet Wieringa als ‘een schrijver met draagwijdte en ervaring’.

Het boek gaat over een 42-jarige viroloog die een hartstochtelijke relatie begint met een 27-jarige studente. Na enkele jaren normaliseert hun verhouding. Ze verovert zijn huis en rondt haar studie af. Ze trouwen en krijgen met enige hulp van de medische wetenschap een zoon Morris. Maar dan is in het hoofd van de wetenschapper al gebeurd waar zijn schoonvader hem voor had gewaarschuwd. Hij trekt het niet meer.

Een mooie jonge vrouw was voor de verschijning al verkocht aan uitgevers in Engeland, Australië, Nieuw Zeeland, Italië, Frankrijk en Duitsland. Het was voor het eerst dat een geschenk al voor de Boekenweek zoveel internationale belangstelling kreeg.

Bron: De Bezige Bij

George R.R. Martin komt met jubileumeditie van Game of Thrones

Het is twintig jaar geleden dat het eerste deel van de epische fantasyreeks Game of Thrones (Het Lied van IJs en Vuur ) voor het eerst in een boekwinkel lag. Tijd voor een jubileumeditie, vindt schrijver George R.R. Martin. Die luxueuze variant wordt in oktober van dit jaar uitgebracht.

Het boek bevat 73 illustraties en 48 nog niet eerder gepubliceerde foto’s van het dagelijkse leven in Westeros, het continent waar het verhaal zich grotendeels afspeelt. In een artikel op zijn blog schrijft Martin dat de afgelopen twintig jaar zijn leven en carrière enorm hebben veranderd. En hij bevestigde dat hij nog steeds schreef aan het zesde deel in de serie, The Winds of Winter. Martin: ‘Sorry, ik heb geen nadere aankondiging te maken op dat gebied.’

Bron: BBC

Harry Potter voelt de hete adem van de Grondwet in de nek

Het is een van de belangrijkste documenten in de geschiedenis van de Verenigde Staten. En nu, met dank aan een emotionele speech tijdens de Democratische Conventie van afgelopen week, ook een van de populairste boeken in het land. Een 52 pagina’s tellende pocketuitgave van de Grondwet is het op een na bestverkopende boek bij Amazon. De eerste plaats is - bijna vanzelfsprekend - voor de net in de handel gekomen Harry Potter and the Cursed Child.

De pocket, te koop voor 1 dollar, schoot omhoog in de bestsellerlijst van Amazon na een indrukwekkende speech van Khizr Kahn, een advocaat uit Virginia, wiens zoon, Humayun S.M. Kahn, in 2004 sneuvelde in Irak.

Kahn richtte zich in zijn toespraak tot de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump, die vorig jaar liet weten dat hij, als hij zou worden gekozen, moslims die naar de VS willen emigreren, zou weigeren.
Kahn: ‘Donald Trump, je vraagt Amerikanen jou hun toekomst toe te vertrouwen. Mijn vraag is: heb jij ooit de Constitution van de Verenigde Staten gelezen?’ Daarop haalde hij het boekje uit zijn binnenzak en zei: ‘Graag leen ik jou mijn exemplaar. En kijk dan bij de woorden ‘vrijheid’ en ‘gelijke bescherming door de wet’.’

Bron: latimes.com

En vergeet de read-a-thon niet!

Even een reminder voor de YA-lezers. Vandaag is de tweede dag van de Hebban YA summer read-a-thon. Een soort marathon met dat verschil dat we het lopen aan de atleten overlaten. Wij storten ons op de boeken.

De read-a-thon houdt in: vijf dagen zo veel mogelijk boeken lezen als je maar kunt en je laten uitdagen door challenges. Zo’n challenge kan zijn: Lees een boek dat dit jaar is uitgekomen. Of je kunt ook kiezen voor een boek dat al langer dan een jaar ongelezen in je boekenkast staat.

Dagelijks wordt op Hebban een update gegeven van de boeken die gelezen zijn en de challenges die zijn aangegaan. Een van de deelnemers is Iris Scholte. Op Hebban staat een verslag van hoe zij tot nu toe de read-a-thon heeft beleefd. Daaruit blijkt dat zij de read-a-thon behoorlijk serieus neemt. Slechts voor een lunch wilde zij haar boek, De IJzerproef van Cassandre Clare, wel even terzijde leggen.

Zie hier en hier voor meer informatie.


Meer nieuws op Hebban

1 augustus: Game over voor Game of Thrones & nieuwe thriller Crichton ontdekt
29 juli: Kaarten voor Castlefest vliegen weg & Tim Hofman vervult jongensdroom met dichtbundel

28 juli 2016: Harry Potter-toneelstuk verlengd tot december 2017 & Psychologische thriller op longlist Booker Prize
27 juli 2016: Spit haalt dertien keer de Eiffeltoren & Gullits kijk op voetbal gaat wereldwijd
26 juli 2016: Verfilming René Appel genomineerd voor Parel & Harry Potter breekt records


Nieuws gespot voor deze rubriek? Mail de redactie.Over de auteur

Hebban Crew

2124 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: 2 augustus 2016: Hoofdrol voor Kleinsma in verfilming Dorst & Boekenweekgeschenk juichend onthaald in buitenland

 

Gerelateerd

Over

Esther Gerritsen

Esther Gerritsen

Esther Gerritsen (1972) schrijft romans, columns en scenario’s voor tv en film...

Tommy Wieringa

Tommy Wieringa

Tommy Wieringa publiceerde drie romans, voordat hij in 2005 doorbrak naar een gr...

George R.R. Martin

George R.R. Martin

George R.R. Martin (Bayonne, New Jersey, 1948) is een Amerikaanse bestselle...

Gesponsorde boeken