Meer dan 4,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Nieuws /

2 juni 2016: hoop voor selfpubbers & Daniel Craig in tv-serie 'Zuiverheid'

Elke werkdag sluiten we af met een overzicht van het belangrijkste, leukste en interessantste boekennieuws met vandaag onder meer: selfpubber sluit lucratieve deal met Amazon, 'Zuiverheid' van Jonathan Franzen wordt tv-serie met Daniel Craig en dit jaar slechts één kookboekenweek.

Selfpubber sluit lucratieve deal met Amazon

Zou je je vrouw vermoorden teneinde je dochter te kunnen redden? Dat is de hamvraag in de thriller die Adam Croft in zijn slaapkamer schreef en in eigen beheer uitbracht. Het boek verkocht 150.000 exemplaren en de Britse schrijver kon er zijn hypotheek mee aflossen. Bovendien sloot hij een lucratieve deal met online gigant Amazon.

Croft, die in Flitwick, Bedfordshire woont, had een internetmarketingbureau toen hij in 2011 zijn eerste boek schreef, Too close for comfort. In het begin wist hij niet goed wat hij manuscript aan moest. ‘Het kwam niet in mij op om het naar een uitgever te sturen’, zegt hij in The Guardian. Hij nam zijn toevlucht tot het programma Kindle Direct Publishing van Amazon, dat royalty’s tot wel 70 procent belooft. ‘Ik wilde gewoon dat iemand het zou oppikken en lezen. Ik wist tot twee weken voordat ik het deed niet dat ik boeken in eigen beheer kon uitgeven.’

De verkopen verliepen naar behoren en Croft besloot op een gegeven moment fulltime te gaan schrijven. Sindsdien heeft nog eens acht thrillers gepubliceerd en in de afgelopen vijf jaar 350.000 exemplaren afgezet. Zijn meest recente boek, Her Last Tomorrow, betekende zijn doorbraak. Het boek verkocht 150.000 exemplaren in vijf maanden tijd en Croft verwacht dat hij dit jaar voor omgerekend 1,3 miljoen euro zal verkopen.  

Croft heeft nu een deal getekend met de imprint Thomas & Mercer van Amazon voor de levering van de heruitgave van Her Last Tomorrow en de publicatie van zijn nieuwe thriller.

Bron: The Guardian
Header auteursfoto © Adam CroftKarakter brengt ongecensureerde editie van From Here to Eternity

Vanaf de eerste verschijningsdatum in 1951 is de roman From Here to Eternity van James Jones geen moment niet leverbaar geweest. In dit boek beschrijft Jones het soldatenleven vóór de Japanse aanval op Pearl Harbor in 1941. De schrijver verhaalt over de moed, de passie en de worsteling van mannen die leven aan de hand van een onuitgesproken erecode en in een onuitspreekbare wanhoop.

Jones won de National Book Award met deze klassieker die behalve het eergevoel ook de wreedheid van mensen weergeeft. The New Yorker omschreef het boek destijds als ‘het meest realistische en indrukwekkende boek over leven ten tijde van…’

Dit is ook het boek waarop de film is gebaseerd die acht Oscars won, waaronder die voor Frank Sinatra als Best Supporting Actor. From Here to Eternity staat in de Top 100 beste boeken van de twintigste eeuw van de Modern Library Board op plaats 62.

Bij uitgeverij Karakter verschijnt nu een ongecensureerde uitgave. Inbegrepen zijn de homoseksueel getinte passages waar de oorspronkelijke uitgever indertijd bezwaar tegen maakte. De briefwisseling tussen auteur en zijn redacteur, met daarin de discussie over het weglaten van die passages, is ook in deze uitgave opgenomen.

Het verhaal speelt zich af in Diamond Head, Hawaii, 1941, vlak voor de aanval op Pearl Harbor. Soldaat Robert E. Prewitt is een voorbeeldige soldaat. Als hij echter weigert om lid te worden van het boksteam van de compagnie, krijgt hij een ‘behandeling’ die hem zal breken of zal doden. Eerste Sergeant Milton Anthony Warden is een betere soldaat dan de meesten, die zijn carrière op het spel zet door een relatie te beginnen met de vrouw van zijn commandant. Warden en Prewitt zijn verbonden door hun lot: het leger is alles voor hen in het leven, maar wordt waarschijnlijk ook hun dood.

Bron: PersberichtStripdagen: langer, drukker en voller

De Stripdagen Haarlem trokken bij de vorige editie in 2014, in één weekend, zo’n dertigduizend bezoekers. ‘Ik ga er vanuit dat we dit jaar op minstens veertigduizend uitkomen en ik hoop op meer’, zegt artistiek directeur Tonio van Vugt in Boekblad.

Van Vugt heeft in ieder geval meer tijd om dat bezoekersaantal te bereiken. De duur van het festival is van twee naar tien dagen uitgebreid. De dertiende editie van de Stripdagen begint vrijdag 3 juni en eindigt op 12 juni.

De Stripdagen spelen zich af op meer dan dertig locaties in Haarlem. Het programma bestaat uit tentoonstellingen, lezingen, workshops, masterclasses, muziekoptredens en theater- en filmvoorstellingen. De activiteiten vinden plaats onder twee hoofdthema’s. Het thema Underground in beeld is een eerbetoon aan de vorig jaar overleden striptekenaar Peter Pontiac. Het tweede hoofdthema is De schilder getekend en haakt in op 2016 als Jeroen Bosch-jaar.

Bron: BoekbladShowtime maakt serie van roman Zuiverheid van Jonathan Franzen

De Amerikaanse televisiezender Showtime, onder meer bekend van Homeland, gaat een twintigdelige serie uitzenden gebaseerd op het boek Purity (Zuiverheid) van Jonathan Franzen. Daniel ‘007’ Craig speelt de hoofdrol. Showtime liet weten dat de productie van de serie volgend jaar begint. De reeks wordt in twee seizoenen uitgezonden.

In Zuiverheid verhaalt bestsellerauteur Franzen over de Amerikaanse Purity Tyler, voor de mensen in haar omgeving bekend als Pip - zij schaamt zich voor haar echte voornaam. Haar moeder heeft nooit willen vertellen wie haar vader is, en als Pip een traumatische ervaring heeft in het Californische kraakpand waar ze woont, besluit ze naar hem op zoek te gaan.

Bron: The New York Times
Dit jaar gewoon weer één Kookboekenweek

Vorig jaar waren er twee, dit najaar is er gewoon weer één kookboekenweek. De organisatoren van de weken die geheel in het teken van het kookboek staan, slaan na een jaar toch weer de handen ineen: de Kookboeken7daagse duurt van zaterdag 5 t/m zondag 13 november.

Vorig jaar vonden twee kookboekenweken vlak na elkaar plaats, omdat de Stichting CNBP, die in 2014 een samenwerking startte met bureau De Wonderneming van Fusina Verloop, toch besloot apart verder te gaan. Nu wordt de samenwerking hernieuwd.

Op 4 november start de Kookboeken7daagse met de uitreiking van de oeuvreprijs Johannes van Damprijs en de Joop Witteveenprijs voor de beste historische publicatie op het gebied van de eetcultuur van de lange landen.

De Wonderneming organiseert de Kookboek van het Jaarverkiezing, waarvan de uitslag op 10 november bekend zal worden gemaakt. Het is een bijzondere editie, want de kookboekenverkiezing viert het tienjarig jubileum. Naast de vakjuryprijs Kookboek van het Jaar is er ook een award voor het meest duurzame kookboek, voor de beste vormgever en/of fotograaf van kookboeken én voor de Foodblogger van het Jaar. Voor de publieksprijs de Gouden Garde kan straks gestemd worden op een van de zes titels.

Bron: Boekblad

 

Meer nieuws op Hebban

1 juni 2016: een populaire 'Willy' en nieuw boek David Mitchell in 2114
31 mei 2016: Cookbook Award voor Nederlander & Rosoff boos op regering
30 mei 2016: lezende kinderen verdienen meer & een boekje voor het bloeden
27 mei 2016: 'Pleurishekel aan bejaarden' & notities Coppola gebundeld
26 mei 2016: 'Fortuynistische' Leon de Winter & schrikbarend uurloon voor schrijvers


Nieuws gespot voor deze rubriek? Mail de redactie.

 Over de auteur

Hebban Crew

2424 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: 2 juni 2016: hoop voor selfpubbers & Daniel Craig in tv-serie 'Zuiverheid'

 

Gerelateerd

Over

Jonathan Franzen

Jonathan Franzen

Jonathan Franzen (1959) brak in 2001 internationaal door met zijn meesterwerk D...


Gesponsorde boeken