Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

30 juni 2016: de Lage Landen herenigd op de Buchmesse & HP-toneelstuk uitverkocht

Elke werkdag sluiten we af met een overzicht van het belangrijkste, leukste en interessantste boekennieuws met vandaag onder meer: de Lage Landen weer even herenigd op de Buchmesse, geen kaart meer te krijgen voor Harry Potter-toneelstuk en zelfverminking thema in ‘zomerse liefdesroman’ van Suzanne Peters.

Nederland en Vlaanderen eregasten op Buchmesse

Vlaanderen en Nederland zijn de eregasten op de Frankfurter Buchmesse (FBM), die van 19 tot en met 23 oktober plaatsvindt. De ‘taalunie’ zal op de beurs uitpakken met de slogan ‘Dit is wat we delen’.

Niet één, maar twee auteurs zullen daar het gastland vertegenwoordigen op de openingsavond. Voor Nederland staat schrijver en columnist Arnon Grunberg op het podium, Vlaanderen levert met dichteres Charlotte van den Broeck de jongste gastlandspreker in de geschiedenis van de beurs. ‘De keuze voor twee sprekers/schrijvers die aan de hand van een correspondentie/dialoog samen één openingslezing uitbouwen, benadrukt het thema van Vlaanderen en Nederland als eregast: delen.’

Op uitnodiging van de letterenfondsen en de boekenbeurs nemen 70 Vlaamse en Nederlandse auteurs in alle genres deel aan het literair en cultureel programma van de boekenbeurs. Het gaat onder meer om Gerda Dendooven, Ilja Leonard Pfeijffer, Cees Nootenboom, Griet Op de Beeck en Dimitri Verhulst.

Bron: Knack.beUitgever HarperCollins op shortlist voor ‘gelijkheidsprijs’

Uitgeverij HarperCollins heeft een nominatie bemachtigd voor een Business in the Community’s Race Equality Awards, een prijs voor werkgevers die zich inzetten om meer vertegenwoordigers uit de zwarte, Aziatische en andere etnische minderheidsgroepen aan werk te helpen. De uitgever is een van de 33 finalisten voor de award, de enige prijs die ijvert voor meer rassengelijkheid op de werkvloer. De awards worden verdeeld over tien categorieën.

De prijs werd tien jaar geleden in het leven geroepen. De winnaar wordt in oktober bekendgemaakt. 

Bron: The Bookseller


Trumps campagneleider verliest niet alleen baan, maar ook lucratieve boekdeal

Corey Lewandowski, die eerder deze maand moest opstappen als stuwende kracht achter de campagne van de Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump, mist nu ook een financieel aantrekkelijk contract met uitgeverij HarperCollins. Dat meldt althans de website Politico. Het zou gaan om een deal waarbij Lewandowski een voorschot van omgerekend ruim een miljoen euro was beloofd.

In het boek zou worden ingegaan op Lewandowski’s rol als campagneleider en had als werktitel Let Trump Be Trump meegekregen.

Volgens Politico trok HarperCollins het aanbod in na berichten dat Lewandowski een geheimhoudingsovereenkomst had getekend voor hij aan boord van de Trump-campagne stapte. In dat contract, dat ook andere werknemers van Trump moeten tekenen, wordt expliciet verboden dat er - ook na het verbreken van het dienstverband -  informatie over de presidentskandidaat naar buiten wordt gebracht, die Trump als privé of vertrouwelijk beschouwt.

Lewandowski ontkent overigens tegenover Politico dat hij ‘een boek wilde slijten’ over de Trump-campagne. ‘Er is geen deal, er is geen contract.’

Bron: The LA Times


Tot mei 2017 geen kaart meer te krijgen voor Harry Potter-toneelstuk 

Het toneelstuk Harry Potter And The Cursed Child dat vanaf 30 juli speelt in het Palace Theatre in Londen, is al tot en met mei 2017 uitverkocht. En dat met entreeprijs van 80 euro voor een gewoon ticket. De enige andere mogelijkheid om een toegangsbewijs te bemachtigen, is op internet, waar de prijzen variëren van 600 tot 1.300 euro.

Volgens de website Page Six moeten liefhebbers nu een lange tijd wachten. De show heeft al een aantal succesvolle voorvertoningen gehad, die onder anderen werden bezocht door acteur Kevin Spacey en Coldplay-zanger Chris Martin.
De filmacteurs Daniel Radcliffe, Rupert Grint en Emma Watson wonen naar alle waarschijnlijkheid de première op 30 juli bij. De drie vertolkten de hoofdrollen van Harry, Ron en Hermelien in de blockbusters gebaseerd op de populaire boekenserie.

Het script van de voorstelling is in samenwerking met toneelauteurs Jack Thorne en John Tiffany geschreven door J.K. Rowling, die ook alle zeven Harry Potter-boeken schreef. Het stuk vertelt het verhaal van de volwassen tovenaar Harry.

Rowling heeft haar fans gesmeekt om niets over de voorstelling prijs te geven. Toch zijn er al enkele details over de show uitgelekt. De voorstelling bevat tal van magische momenten, zoals rondvliegende boeken die kunnen spreken. Volgens het loslippige publiek zit er veel humor in de voorstelling, maar ook ­enkele lugubere scènes, waarbij zelfs koude lucht de zaal wordt ingeblazen.

Bron: Algemeen Dagblad en Nu.nlToekomstvoorspeller Alvin Toffler overleden

De Amerikaanse futuroloog Alvin Toffler is op 87-jarige leeftijd overleden. Hij is de auteur van onder andere het boek Future Shock uit 1970, waarin hij al problemen en sociale veranderingen voorspelde als gevolg van het naderende digitale tijdperk.

Toffler voorzag ook diverse economische en technologische ontwikkelingen, zoals klonen en de opkomst van het homohuwelijk. Hij liet het publiek bovendien kennis maken met de term ‘information overload’, de overdaad aan informatie.

Van het boek Future Shock dat werd uitgebracht in 50 landen, werden wereldwijd 15 miljoen exemplaren verkocht.  

Bron: Knack.be


Zelfverminking thema in ‘zomerse liefdesroman’

Bij uitgeverij Ellessy verschijnt een dezer dagen Getekend, de elfde roman van Suzanne Peters. Volgens de uitgever vat de schrijfster opnieuw een actueel thema bij de horens. De roman gaat onder meer over de impact van automutilatie, oftewel zelfverminking, op het leven van iemand die er al jaren mee gestopt is.

‘Ik denk dat ik in dit boek een kant van automutilatie belicht waar mensen zich niet altijd van bewust zijn’, laat Peters weten. ‘Daarbij denk ik dat veel lezers zich zullen herkennen in de onzekerheden van de hoofdpersoon, ook als zij nog nooit aan automutilatie hebben gedaan.’ Voor haar roman deed Peters uitvoerig onderzoek en sprak zij met ervaringsdeskundigen en een therapeut.

In de ‘zomers liefdesroman’ vraagt Mirna’s gloednieuwe vlam Allan of ze met hem en zijn beste vrienden mee op vakantie gaat naar Spanje. Mirna twijfelt. Ze is bang dat haar onzekerheid haar in de weg gaat zitten en bovendien kent ze Allans vrienden niet. Toch gaat ze mee, maar ze wordt geconfronteerd met haar verleden. Hoe moet ze deze onbekende mensen uitleggen dat ze niet mee kan zwemmen. Hoe voorkomt ze dat Allan erachter komt wat ze vroeger heeft gedaan?

Bron: Persbericht

Meer nieuws op Hebban

29 juni 2016: luister naar een verwarde cavia & scholieren met schuld opgezadeld
28 juni 2016: 'De Cirkel' is ultieme bestseller & spannend uitstapje Van Gastel
27 juni 2016: voorspel de Booker Prize-winnaar & verdien geld door te lezen
24 juni 2016: schrijvers ontzet over Brexit & Ma gaat naar het theater
23 juni 2016: Altuntas met de dood bedreigd & Slaughter slaat toe

Nieuws gespot voor deze rubriek? Mail de redactie.

 Over de auteur

Hebban Crew

2130 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: 30 juni 2016: de Lage Landen herenigd op de Buchmesse & HP-toneelstuk uitverkocht

 

Gerelateerd

Over

Arnon Grunberg

Arnon Grunberg

Arnon Grunberg (1971) is een gevierde en vaak bekroonde romanschrijver. Zijn deb...

Gerda Dendooven

Gerda Dendooven

Gerda Dendooven is een Vlaamse illustrator en prentenboekenmaakster. Sinds 2001,...

Ilja Leonard Pfeijffer

Ilja Leonard Pfeijffer

Ilja Leonard Pfeijffer (1968) schrijft romans, verhalen, gedichten, columns, ess...

Cees Nooteboom

Cees Nooteboom

Cees Nooteboom debuteerde in 1955 met zijn roman Philip en de anderen, hiervoor ...

Griet Op de Beeck

Griet Op de Beeck

Griet Op de Beeck (1973) is een Vlaamse auteur en columnist. Ze was tien ja...

Dimitri Verhulst

Dimitri Verhulst

Dimitri Verhulst (1972) is een Belgische schrijver en dichter. Hij publiceerde v...

Gesponsorde boeken