Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

6 juli 2016: 'trilogie' van Bram Dehouck & prentenboek over Trump

Elke werkdag sluiten we af met een overzicht van het belangrijkste, leukste en interessantste boekennieuws met vandaag onder meer: Bram Dehoucks nieuwste wordt 'een trilogie in één boek', thrillerschrijver Peter James haalt uit naar ‘liegende politici’, een prentenboek over Donald Trump en Drie maanden cel voor schrijver over Vaatstra.

Bram Dehouck schrijft trilogie in één roman

Het is lange tijd stil geweest rond tweevoudig Gouden Strop-winnaar Bram Dehouck. Zijn laatste boek, Hellekind, dateert al weer van november 2012. Maar er is goed nieuws: de definitieve versie van zijn nieuwe boek, Witte Raaf, is klaar.

Op zijn blog geeft Dehouck uitleg waarom het zo lang geduurd heeft. ‘Na de eerste versie werd beslist om de structuur sterker te maken, wat het boek meteen een stuk ambitieuzer maakte. Het is een trilogie in één boek geworden: een psychologische roman, een politieroman en een rechtbankthriller.’ Niet veel meer over de inhoud verklapt Dehouck niet dan dat het een verhaal is ‘over de vernietigende kracht van bedrijfsoplichters, het type collega dat je niet wil meemaken’. In oktober ligt het boek in de winkel.

Bron:
Blog Bram Dehouck


Op de Beeck naar Zuid-Afrika

De Arabische vertaalrechten van Vele hemels boven de zevende van de Vlaamse schrijfster Griet Op de Beeck zijn verkocht aan uitgeverij Almutawassit. Daarnaast werden de Zuid-Afrikaanse vertaalrechten van Kom hier dat ik u kus verkocht aan uitgeverij PRAAG in Dainfern.

De vertaalrechten van beide boeken werden eerder al verkocht aan een aantal andere landen. Zo werden de Franse vertaalrechten van Vele hemels boven de zevende en Kom hier dat ik u kus verkocht aan Éditions Héloïse d'Ormesson in Parijs, de Duitse vertaalrechten aan btb in München, en de Tsjechische vertaalrechten aan HOST.

Bovendien zijn de filmrechten van Kom hier dat ik u kus onlangs verkocht aan productiehuis Bastide Films en coproducent September Film Distribution en wordt Vele hemels boven de zevende, de bejubelde debuutroman van Op de Beeck, binnenkort verfilmd door regisseur Jan Matthys. Van Kom hier dat ik u kus zijn inmiddels ruim 275.000 exemplaren verkocht. Vorige week werd bekend dat Griet Op de Beeck op 21 augustus te gast zal zijn bij VPRO Zomergasten.

Bron: Persbericht


Ongepubliceerd boek genomineerd voor literaire prijs van bijna halve ton

De Engelse schrijver Russell Jones staat met zijn YA-roman The Talkers op de shortlist van de Half the World Global Literati Award. Aan de prijs is een geldbedrag verbonden van omgerekend 44.000 euro.

De prijs is bedoeld voor het beste korte verhaal, roman of scenario waarin het centrale karakter een vrouw is. Het werk moet een ‘verfrissend perspectief’ bieden op de uitdagingen en de vreugde in het leven van vrouwen. Het verhaal van Jones gaat over de 15-jarige Chris, een hoogbegaafd maar emotioneel verward meisje, dat op zoek gaat naar de moordenaars van haar ouders.

Het boek is nog ongepubliceerd. Jones is al een jaar op zoek naar een literair agent die hem kan vertegenwoordigen. ‘Ik heb van uitgevers al meer dan een dozijn afwijzingen gehad.’ Eerder publiceerde Jones gedichtenbundels.

De winnaar van de Half the World Global Litarati Award wordt op 15 juli bekendgemaakt.

Bron: The Bookseller


Actrices over de kunst van het mooi ouder worden

De actrices Isa Hoes en Medina Schuurman (respectievelijk 49 en 46 jaar) gaan het ouder worden te lijf met Te lijf. In dit in november bij Ambo|Anthos te verschijnen boek halen de twee de overgang ‘uit de taboesfeer’. Ze onderzoeken niet alleen de veranderingen in lijf, hoofd en hart, maar ook die op het terrein van vriendschap, seksualiteit, moederschap en werk. En zingeving, niet te vergeten. Tijdens hun zoektocht praten ze met deskundigen - van hormoonarts tot filosoof - en experimenteren ze met botox, rebalancing en trilapparaten.

Hoes speelde onder meer in GTST, Rozengeur & Wodka Lime en De ontsnapping en Schuurman kennen we onder meer van Penoza en Celblok H.

Bron: Brochure uitgever


Thrillerschrijver Peter James haalt uit naar ‘liegende politici’

De Britse misdaadauteur Peter James heeft volksvertegenwoordigers die de bevolking hebben ‘voorgelogen’ over de gevolgen van de Brexit een flinke veeg uit de pan gegeven. Hij vindt dat sommige politici het publiek hebben ‘gefaciliteerd’ om een ‘vreselijke stem’ uit te brengen voor het verlaten van de Europese Unie.

Tegenover the Bookseller zegt de bestsellerauteur dat het jokken van premier David Cameron over zijn vaders Panamese beleggingen heeft bijgedragen aan het wantrouwen van mensen jegens politici. ‘Ik denk dat het stemmen voor ‘Leave’ voor zo veel mensen op zo veel manieren een vreselijke ramp zal worden. De misstap van Cameron kostte hem zijn geloofwaardigheid. Toen hij publiekelijk opriep om te stemmen tegen een Brexit, vertrouwden te veel mensen hem niet en stemden voor.’ Wat James betreft zou het Verenigd Koninkrijk in de EU moeten blijven en pogingen ondersteunen om de unie te hervormen.

Bron: The Bookseller


Kinderboek over fenomeen Trump

Hoe het gaat met de bloemetjes en de bijtjes, daar draai je als moderne vader of moeder tegenwoordig je hand niet voor om. Een stuk lastiger wordt het om enige uitleg aan je kinderen te verschaffen over de figuur Donald Trump. Ouders die dat willen doen, hebben wellicht steun aan het boekje A Child’s First Book of Trump dat deze week is verschenen.

Het 32 pagina’s tellende prentenboek is geschreven door de Amerikaanse comedian Michael Ian Black. En hoewel het is verschenen bij de imprint Books for Young Readers van uitgeefconcern Simon and Schuster, is het werk toch meer bedoeld voor volwassenen, aldus de auteur. Black omschrijft de Republikeinse presidentskandidaat als een beest met een helder oranje huid, dat leeft op flatscreen-tv’s en afstormt op elke camera in de buurt.

‘Ik denk dat je het verhaal kunt voorlezen aan je kinderen’, aldus Black in de Hartford Courant. ‘Tenminste, als je ze niet zo snel bang kunt krijgen.’

Bron: The Guardian


Drie maanden cel voor schrijver Wim Dankbaar

Publicist en activist Wim Dankbaar (54) is wegens smaadschrift veroordeeld tot drie maanden celstraf. Volgens de rechtbank heeft hij zich schuldig gemaakt aan ‘kwetsende en grievende uitlatingen in zijn boek Het verboden dagboek van Maaike Vaatstra.

De schrijver houdt er al jaren zijn eigen theorie op na over de moord op Marianne Vaatstra. Niet de in 2013 veroordeelde Jasper S. uit Oudwoude zou volgens hem de moord in 1999 hebben gepleegd, maar een asielzoeker. Justitie zou de asielzoeker de hand boven het hoofd hebben gehouden door met vervalst dna-bewijs veeboer Jasper S. voor de moord te laten opdraven. Ook een Duitser zou betrokken zijn bij de moord.

De man uit Duitsland deed aangifte tegen Wim Dankbaar en zijn uitgever en co-auteur Hans Mauritz. De rechter gaf de aangever gisteren gelijk en legde Dankbaar twee maanden cel op voor smaad en nog een maand extra om hij nog een proeftijd had van een eerdere veroordeling voor smaad. Dankbaar gaat in hoger beroep.

Bron: Algemeen Dagblad

 

Meer nieuws op Hebban

5 juli 2016: eerbetoon van 35 kilo & een vervolg op 'Gijp'
4 juli 2016: Letterenfonds gul voor acht debutanten & Groot Dictee van A.F.Th.
1 juli 2016: Graeme Simsion dumpt Rosie & boek kleinzoon Tolkien op komst
30 juni 2016: de Lage Landen herenigd op de Buchmesse & HP-toneelstuk uitverkocht
29 juni 2016: luister naar een verwarde cavia & scholieren met schuld opgezadeld

Nieuws gespot voor deze rubriek? Mail de redactie.

 Over de auteur

Hebban Crew

2130 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: 6 juli 2016: 'trilogie' van Bram Dehouck & prentenboek over Trump

 

Gerelateerd

Over

Bram Dehouck

Bram Dehouck

Bram Dehouck (1978) gaf met De minzame moordenaar (2009) zijn schrijverscarrièr...

Griet Op de Beeck

Griet Op de Beeck

Griet Op de Beeck (1973) is een Vlaamse auteur en columnist. Ze was tien ja...

Isa Hoes

Isa Hoes

Isa Hoes is actrice en schrijfster. Ze volgde de Toneelacademie van Maastricht e...

Peter James

Peter James

Peter James (1948) is een Britse filmproducent en auteur van misdaadromans. Zijn...

Wim Dankbaar

Wim Dankbaar

Wim Dankbaar schreef het boek Het verboden dagboek van Maaike Vaatstra,&nbs...

Gesponsorde boeken