Hebban vandaag

Nieuws /

8 juni 2016: Lee Child tóch door met Reacher & biografie Muhammad Ali op komst

door Hebban Crew 1 reactie
Elke werkdag sluiten we af met een overzicht van het belangrijkste, leukste en interessantste boekennieuws met vandaag onder meer: fans kunnen uitzien naar nog drie thrillers over Jack Reacher, biografie Muhammad Ali volgende week in de winkel en boekverkoop in 2015 voor het eerst in jaren niet gedaald.

Lee Child stopt niet bij nummer 21 

Goed nieuws voor de fans: de Britse uitgeverij Transworld heeft een contract gesloten met bestsellerauteur Lee Child voor het leveren van drie thrillers, een verhalenbundel en een novelle met als hoofdpersoon Jack Reacher. In november van dit jaar komt Night School, het eenentwintigste avontuur met de held, op de markt.

Vier jaar geleden suggereerde Child nog dat hij met de Reacher-thrillers zou stoppen na het eenentwintigste deel. Hij zei dat in een interview met Playboy. ‘Ik wilde net zo veel thrillers schrijven als John D. MacDonald deed met zijn Travis McGee-boeken, de beste serie wat mij betreft. Hij schreef er 21, dat aantal wilde ik ook halen, maar uit respect voor MacDonald wilde ik daar niet overheen gaan.’

Dat hij de Reacher-reeks nu voortzet, komt door de lezers, zegt hij. ‘Zij zorgden ervoor dat het Reacher-fenomeen ontstond. En als de lezers meer willen, wie ben ik dan om nee tegen hen te zeggen. Bovendien zijn er nog genoeg verhalen te vertellen.'

Bron: BooktradeXander Uitgevers komt met biografie over Muhammad Ali

Op 3 juni overleed Muhammad Ali, geboren als Cassius Marcellus Clay, bijgenaamd The Greatest en Louisville Lip. De Amerikaanse bokser, door het sportblad Sports Illustrated uitgeroepen tot Sportman van de Eeuw, gaat de boeken in als een van de belangrijkste en boeiendste figuren uit de sportwereld.

Biograaf Marc Hendrickx, zelf groot liefhebber van Ali, werkte jaren aan zijn biografie Muhammad Ali, die in 2002 uitkwam. Aanstekelijk en met verstand van zaken volgt Marc Hendrickx in deze biografie Ali’s bokscarrière. Maar minstens zo interessant zijn de beschreven momenten buiten de ring. Zijn drive om alles uit zijn carrière te halen en zijn grote mentale weerbaarheid staan centraal in het boek.

Ter ere van de 75e verjaardag van de legende hoopte Hendrickx in 2017 een totaal geüpdate versie van de biografie uit te brengen. Helaas is dit nu niet mogelijk. Op 13 juni verschijnt de biografie Muhammad Ali bij Xander Uitgevers.

Bron: persberichtVerhalenfestival langs de Waterlinie 

Van 3 juli tot en met 28 augustus vindt het verhalenfestival Forten vol Verhalen plaats op achttien forten en locaties van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, Stelling van Amsterdam en de Zuidwaterlinie. Forten vol Verhalen is een ‘storystellingfestival’ voor de hele familie. De spannende, ontroerende, grappige en vooral mooie verhalen worden verteld door topvertellers uit Nederland en België. Naast Jordy Roeten, de jonge verteller van het jaar, treden onder anderen op: Sahand Sahebdivani, Mia Verbeelen, Marijn Vissers, Bastiaan de Zwitser & Soufiane Moussouli. Op Fort Sabina, het Nederlands Vestingmuseum en Fort aan de Klop zijn speciale kindervertellingen.

Bron: PersberichtVerkoop aantal boeken daalt niet langer

Nadat zes jaar achtereen het aantal verkochte boeken maar bleef dalen, bleef vorig jaar de boekenverkoop op peil. Dat blijkt uit de Boekenbarometer van distributeur CB (voorheen Centraal Boekhuis).

Van elke vijf boeken werden er vier gekocht in de fysieke boekhandel. De rest werd afgenomen bij één van de 148 boekverkopers op internet. Terwijl het fysieke boek de laatste jaren duurder is geworden, worden e-books steeds lager geprijsd.

De Boekenbarometer laat verder zien dat boekhandelaren minder afhankelijk worden van bestsellers. Titels uit de top 100 waren in 2015 goed voor 12,8% van de totale verkopen. Vijf jaar eerder lag dat percentage op 15,4.

Bron: Financieel DagbladSchrijfster Robyn Sisman overleden

De Amerikaanse schrijfster Robyn Sisman is, naar nu bekend is geworden, op 20 mei overleden aan de gevolgen van kanker. Sisman werd in 1955 geboren in Los Angeles en begon als secretaresse bij de uitgeverij Oxford University Press. ‘Maar ik was daarin zo slecht, dat ze me maar tot redacteur hebben benoemd’, zei Sisman ooit.

Haar carrière als auteur begon in 1995 toen haar debuutroman Special Relationship werd gepubliceerd door Heinemann. Daarna schreef ze nog vijf andere ‘romantische komedies’. Haar boeken verschenen ook in het Nederlands. Enkele titels zijn: Een weekend in Parijs, Passie en pc’s en Echte vrienden.

Bron: The Bookseller  Tiger Woods schrijft boek over eerste Masters-zege

De Amerikaanse golfer Tiger Woods, de eerste sporter die met zijn sport miljardair is geworden, komt met een boek over de eerste keer dat hij het Masters Tournament won. Dat was in 1997, Woods was toen 21 jaar oud en had voor de winst slechts twaalf slagen nodig. Hij was de jongste golfer en de eerste niet-blanke die dit toernooi op zijn naam schreef.

Woods overwinning in 1997 was het begin van een lange, fabelachtige carrière in de golfsport. De nu 40-jarige Woods won tot dusver veertien majortitels, de laatste in 2008 op de US Open. Maar het tij lijkt nu gekeerd voor Woods. De voormalige nummer 1 van de wereld staat al sinds augustus 2015 aan de kant. In oktober werd hij aan zijn rug geopereerd, sindsdien werkt hij aan zijn comeback. Woods is inmiddels weggezakt naar de 559e plaats op de wereldranglijst.

Zijn eerste boek, How I Play Golf, verscheen in 2001 bij Grand Central Publishing. Deze uitgever brengt ook zijn nieuwe, nog titelloze boek op de markt. Woods’ nieuwe boek zal in maart volgend jaar in de boekhandel liggen.

Bron: LA Times
 

Meer nieuws op Hebban

7 juni 2016: 'Het smelt' gratis voor treinreizigers & 100% Coco in de bioscoop
6 juni 2016: nieuwe thrillers van Michael Berg & nieuwe uitgever voor Wieringa
3 juni 2016: Stephen King verklaart gedrag J.K. Rowling & sponsor voor Boekenleeuw
2 juni 2016: hoop voor selfpubbers & Daniel Craig in tv-serie 'Zuiverheid'
1 juni 2016: een populaire 'Willy' en nieuw boek David Mitchell in 2114

Nieuws gespot voor deze rubriek? Mail de redactie.

 Over de auteur

Hebban Crew

2340 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: 8 juni 2016: Lee Child tóch door met Reacher & biografie Muhammad Ali op komst

 

Gerelateerd

Over

Lee Child

Lee Child

Lee Child is het pseudoniem van de Britse thrillerschrijver Jim Grant (1954). H...

Marc Hendrickx

Marc Hendrickx

Marc Hendrickx is één van die (te) weinige auteurs die koppig zijn eigen weg g...

Robyn Sisman

Robyn Sisman

Robyn Sisman (1955) was een Amerikaanse schrijfster van romantische verhalen. Ze...