Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Boekentip van Beyoncé: hoe een vrouw president wordt

Fans van Beyoncé opgelet! De Amerikaanse superster heeft de ultieme boekentip voor haar bewonderaars: een handleiding voor vrouwen om president te worden.

Echt veel interviews geeft ze niet. In plaats daarvan verrast Beyoncé met het uitbrengen van onaangekondigde singles en maakt ze met haar optredens politieke statements, zoals vorige maand tijdens de pauze van de finale om de Superbowl toen ze een eerbetoon bracht aan de Black Panther-beweging.

En als ze dan eens een interview doet, dan laat ze niet zo veel los. Het blad Garage Magazine werd enkele minuten met de zangeres gegund en kwam te weten wat haar favoriete tijdverdrijf was (schilderen en fotograferen), haar favoriete kunstenaars (Tracey Emin, Aaron Young, Donald Judd) en haar grootste held (haar moeder). 

Iets meer liet ze los over het boek dat ze van harte aanbeveelt aan al haar jongere fans. Het gaat om het boek What Will It Take To Make a Woman President? geschreven door de Amerikaanse activiste Marianne Schnall. 'Het is een verzameling van interviews met en essays van grote vrouwen, zoals Maya Angelou, Gloria Steinem en Melissa Etheridge', lichtte de zangeres toe. 'Zij inspireren jou om een betere leider te worden.' 

Het boek bevat verhalen over politici, opiniemakers, schrijvers, artiesten en activisten in een poging om uit te vinden wat de obstakels zijn en waren die vrouwen verhinderden zich in de strijd om het Witte Huis te mengen. Het boek ontstond nadat de toen 8-jarige dochter tijdens de verkiezingscampagne van Barack Obama in 2008 plompverloren de vraag stelde: 'Waarom hebben we nog nooit een vrouw als president gehad?' Schnall ging op onderzoek uit om een antwoord op die vraag te vinden en interviewde daarover een groot aantal invloedrijke personen uit alle sectoren.  Het boek verscheen voor het eerst in november 2013. 

(Bron: The Independent)Over de auteur

Hebban Crew

2124 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Boekentip van Beyoncé: hoe een vrouw president wordt

 

Gesponsorde boeken