Hebban vandaag

Community /

Boekentipper gevraagd: 'Geen stuiverromannetjes'

door Hebban Crew 14 reacties
Onze hulplijnen van de Hebban Boekentipper gooien al hun ervaring, kennis en expertise in de strijd om tot originele, passende en succesvolle tips te komen. Maar een hulplijn die we graag ook af en toe willen raadplegen, dat ben jij, de lezer. De duizenden lezers die dagelijks Hebban bezoeken zitten vol enthousiasme, hebben een enorme gecombineerde leeservaring en hoofden met prachtige titels. Esther heeft onlangs de Hebban Boekentipper ingeschakeld om haar volgende favoriete boek te ontdekken. Help je mee?

In de Hebban Boekentipper vertel je ons wat jouw drie favoriete boeken van dat moment zijn en licht je toe wat je zoekt, waar je van houdt, waar je absoluut niet van houdt, wat je wel eens wilt proberen en wat je fijn vindt in een boek. Vervolgens kies je een van de hulplijnen: Specialisten (Hebbanrecensenten en redactie), de Hebban genreclubs of boekverkopers.

Vraag een Boekentippertip aan

Esthers Boekentipper

Ik hou van boeken met een sterk niet te veel voor de hand liggend plot. Geen SF of en ze leefden nog lang en gelukkig stuiverromannetjes. Historische achtergrond of gebaseerd op feiten lees ik graag.

Dit zijn Esthers favorieten

Ver voorbij de machtige ijsmuur die de noordgrens van het koninkrijk sinds mensenheugenis beschermt, roert zich een lang vergeten vijand. Maar ieders blik is naar het zuiden gericht, naar het hof waar de machtige Lannisters sterke spelers zijn. Immers, de macht van de koning is tanende, zijn Hand is onder verdachte omstandigheden aan zijn eind gekomen, velen zijn uit op eigen gewin. Toch zijn er nog trouwe onderdanen. De Starks van Winterfell bijvoorbeeld, hard en onverzettelijk als hun bevroren domein. Als de koning Eddard Stark tegen diens zin benoemt tot zijn nieuwe Hand, worden zowel hij als zijn familie betrokken bij de meest omvattende machtsstrijd ooit, het levensgevaarlijke spel der tronen.

- Het spel der tronen van George R.R. Martin

Nimmernacht is het eerste deel van Jay Kristoffs trilogie over Mia Corvere, een van de dodelijkste leerlingen op een school voor huurmoordenaars. Ze is voorbestemd om koninkrijken te vernietigen, en toch is Mia Corvere nog maar tien jaar oud als ze noodgedwongen, na het verlies van haar familie, haar eerste les in de dood krijgt. Zes jaar later zet het kind dat is opgegroeid in de schaduwen haar eerste stappen in de buitenwereld om een belofte waar te maken – de belofte die ze zichzelf deed op de dag dat ze alles verloor. Maar Mia’s vijanden zijn machtige figuren, en de kans dat ze bij hen in de buurt kan komen is erg klein. Dus als ze wraak wil nemen, moet Mia zelf een wapen worden dat haar gelijke niet kent. Ze moet zichzelf bewijzen tussen de dodelijkste jongens en meisjes van haar opleiding aan de Rode Kerk. Een school waar moordenaars, leugenaars en demonen de dienst uitmaken, en zelfs de leraren het op je voorzien hebben. Gelukkig is Mia niet zomaar een student. De schaduwen houden van haar... en ze nemen al haar angsten weg.

- Nimmernacht van Jay Kristoff

Bloed op het Zand is het tweede deel van Bradley P. Beaulieu’s fantasy-trilogie Het Lied van het Gebroken Zand. Çeda, nu een van de Klingmaagden in dienst van de koningen van Sharakhai, traint mee met de dodelijkste krijgers van het koninkrijk. Terwijl ze op missies wordt gestuurd om het bewind van de koningen te versterken, verzamelt ze ondertussen steeds meer informatie om ze te ondermijnen. Ze kent de duistere geschiedenis van de asirim – die honderden jaren geleden tot slaven werden gemaakt door de koningen – maar nu ze als Klingmaagd aan ze is verbonden, voelt ze hun pijn even hevig als die van haarzelf. De asirim verlangen naar vrijheid, eisen die zelfs, maar met de krachten van de goden in het spel, lijken hun ketenen onverbreekbaar.

- Bloed op het zand van Bradley Beaulieu

Heb jij een tip voor Esther?

Wij zijn erg benieuwd naar de kracht van onze community. Tenslotte, aan leestips op maat heb je nooit genoeg!

Denk mee en geef Esther jouw leestip(s) onder dit artikel. Vind je dit leuk om te doen? Dan kun je ook een vast onderdeel worden van onze nieuwe hulplijn: De lezers!

Zelf een boekentippertip aanvragenOver de auteur

Hebban Crew

2369 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Boekentipper gevraagd: 'Geen stuiverromannetjes'

Gesponsorde boeken