Advertentie

Hebban vandaag

Community /

Boekentipper gevraagd - een vleugje magie

door Hebban Crew 43 reacties
De drie hulplijnen van de Hebban Boekentipper gooien al hun ervaring, kennis en expertise in de strijd om tot originele, passende en succesvolle tips te komen. Maar een vierde hulplijn die we graag ook af en toe willen raadplegen, dat ben jij, de lezer. Lezer Lisette heeft de Boekentipper al eens ingeschakeld en een nieuw favoriet boek ontdekt, maar wil je meer! Weet jij een geweldige leestip?

In de Hebban Boekentipper vertel je ons wat jouw drie favoriete boeken van dat moment zijn en licht je toe wat je zoekt, waar je van houdt, waar je absoluut niet van houdt, wat je wel eens wilt proberen en wat je fijn vindt in een boek. Vervolgens kies je een van de drie hulplijnen: Specialisten (Hebbanrecensenten en redactie), de Hebban genreclubs of boekverkopers.

Vraag een Boekentippertip aan

Lisette's Boekentipper

Lisette heeft al eens eerder de Boekentipper ingeschakeld en kreeg een prachtige tip. Dat succes wil ze graag herhalen en dit keer schakelt ze de 'Boekverkopers'-hulplijn in. Maar de Hebbanlezer heeft ongetwijfeld ook boeken in gedachten met een vleugje magie.

'Ik kreeg via de boekentipper het boek Het achtste leven als tip en dat was een schot in de roos. Maar wat lees ik hierna? Ik hou niet per se van familiesaga's (de voor de hand liggende tips die ik al bij het topic kreeg) maar het is denk ik iets in de schrijfstijl dat mij aanspreekt. Ik kan er alleen niet de vinger op leggen. Daarom heb ik 3 voorbeelden van boeken geschreven die dat 'iets' hebben. Hopelijk kunnen jullie achterhalen wat de overeenkomst is wat er voor zorgt dat deze boeken mijn favorieten zijn; misschien een bepaalde stijl of bepaald thema? In het algemeen houd ik van boeken die een vleug magie of fantasie hebben, vooral als ze balanceren tussen fantasie en werkelijkheid zoals Het achtste leven of De zwaluwman. Ik lees vooral romans/literatuur en fantasy en af en toe een thriller of YA. Feelgood lees ik niet zo graag. Ik ben heel benieuwd naar de tip. Dankjewel alvast! Groetjes, Lisette'

Dit zijn Lisette's favorieten

Een monumentaal, Tolstojesk familie-epos dat zes generaties omspant tussen 1900 en nu. Acht levens van één Georgische familie, beginnend in een kleine stad tussen Georgië en Azerbeidzjan, waar een getalenteerde chocolatier zijn dochters grootbrengt en en passant een recept bedenkt voor een verrukkelijke chocoladedrank met gevaarlijke krachten. Het brengt hem rijkdom en aanzien, maar dat betekent in die tijd ook al spoedig een gevaar. Niza is de achterkleindochter van Stasia, een van de dochters van de chocolatier. Zij woont in Berlijn en vertelt op meeslepende wijze, maar ook met veel ironie en humor, de dramatische geschiedenis van haar familie en die van de ‘rode’ twintigste eeuw – een cruciale periode in de Europese geschiedenis – met de opkomst en ondergang van de Sovjet-Unie, het wegvallen van het IJzeren Gordijn en de perestrojka.

- Het achtste leven (voor Brilka) van Nino Haratischwili

Krakau, 1939. Anna Lania is zeven wanneer de Duitsers haar vader oppakken. Ze blijft alleen achter, tot ze de Zwaluwman ontmoet. Hij is lang en mysterieus, een geslepen bedrieger met uitzonderlijke gaven. Ze weet dat de Zwaluwman niet haar vader is, maar hij heeft wel eenzelfde bijzonder gevoel voor talen. Hij kan zelfs met vogels praten. Wanneer hij een zwaluw roept op zijn arm te gaan zitten, zodat haar tranen drogen, is ze verkocht en volgt ze hem, weg uit de gevaarlijke stad. Maar in tijden van oorlog kan alles gevaar betekenen. Zelfs de Zwaluwman.

- De zwaluwman van Gavriel Savit

Pietro is een stadsjongen uit Milaan. Zijn vader is chemicus, en gefrustreerd door zijn baan. Zijn ouders delen een liefde voor de bergen, dat is waar ze elkaar ontmoetten, waar ze verliefd werden en waar ze trouwden in een kerkje aan de voet van de berg. Door deze gedeelde passie kan hun relatie voortbestaan, zelfs wanneer er tragische gebeurtenissen plaatsvinden. Het stadsleven vervult hun vaak met gevoelens van spijt dat ze niet voor een ander leven hebben gekozen. Dan ontdekken ze een dorpje in het Noord-Italiaanse Val d’Aosta, waar het gezin vanaf dat moment iedere zomer zal doorbrengen. De elfjarige Pietro raakt er bevriend met de even oude Bruno, die voor de koeien zorgt. Hun zomers vullen zich met eindeloze wandelingen door de bergen en zoektochten door verlate huizen en oude molens, en er bloeit een ogenschijnlijk onverwoestbare vriendschap op.

- De acht bergen van Paolo Cognetti

Heb jij een tip voor Lisette?

Wij zijn erg benieuwd naar de kracht van onze community. Tenslotte, aan leestips op maat heb je nooit genoeg!

Denk mee en geef Lisette jouw leestip(s) onder dit artikel. Onder de tippers onder dit artikel verloten we een prachtig boekenpakket.

Vraag zelf een boekentippertip aan en maak kans op een boekenbon!

Lisette heeft met haar aanvraag een boekenbon van 20,- euro gewonnen. Wil je ook kans maken op een boekenbon? Vraag dan een Boekentipper aan.

Zelf een boekentippertip aanvragenOver de auteur

Hebban Crew

2128 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Boekentipper gevraagd - een vleugje magie

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken