Advertentie

Hebban vandaag

Community /

Boekentipper gevraagd - help je mee?

door Hebban Crew 53 reacties
De drie hulplijnen van de Hebban Boekentipper gooien al hun ervaring, kennis en expertise in de strijd om tot originele, passende en succesvolle tips te komen. Maar een vierde hulplijn die we graag ook af en toe willen raadplegen, dat ben jij, de lezer. De duizenden lezers die dagelijks Hebban bezoeken zitten vol enthousiasme, hebben een enorme gecombineerde leeservaring en hoofden met prachtige titels. Lezer Lorette heeft onlangs de Hebban Boekentipper ingeschakeld om haar volgende favoriete boek te ontdekken. Help je mee?

In de Hebban Boekentipper vertel je ons wat jouw drie favoriete boeken van dat moment zijn en licht je toe wat je zoekt, waar je van houdt, waar je absoluut niet van houdt, wat je wel eens wilt proberen en wat je fijn vindt in een boek. Vervolgens kies je een van de drie hulplijnen: Specialisten (Hebbanrecensenten en redactie), de Hebban genreclubs of boekverkopers.

Vraag een Boekentippertip aan

Lorette's Boekentipper

Lorette vulde drie prachtige literaire romans in als haar favorieten. Ze geeft duidelijk aan wat ze zoekt in een boek en ze geeft handige aanwijzingen voor haar tippers. Als verrassende toegift vertelt ze ook bepaalde non-fictie gebieden te kunnen waarderen. 

'Literatuur waar ik mezelf in kan verliezen, verhalen die me meeslepen, mooi beschreven karakters, liefst met een snufje psychologische duiding: dat lees ik graag. Op non-fictie gebied interesseer ik me met name voor een mengeling van wetenschap, psychologie en gezondheid.' - Lorette

Dit zijn Lorette's favorieten

Samuel Andresen-Anderson is een schrijver met een writer's block, een verveelde leraar op een plaatselijke universiteit. Zijn moeder heeft hij niet meer gezien sinds ze hem als kind in de steek liet. Maar dan ziet hij haar, ruim twintig jaar later, op het nieuws, terwijl ze stenen gooit naar een conservatieve politicus. Volgens de media is ze een linkse radicaal met een schimmig verleden, maar voor zowel Samuel weet heeft ze altijd in een kleine stad in Iowa gewoond. Welk beeld van zijn moeder is waar?

- De Nix van Nathan Hill

Jules, zijn zus Liz en zijn broer Marty zijn totaal verschillend, maar alle drie zijn ze getekend door een tragische gebeurtenis in hun jeugd: na hun beschermde kinderjaren verloren ze bij een ongeluk hun ouders. Ze belanden op hetzelfde internaat, maar gaan alle drie hun eigen weg; uiteindelijk vervreemden ze van elkaar en verliezen ze elkaar uit het oog. Vooral de eens zo zelfbewuste Jules trekt zich steeds meer in zijn eigen wereld terug.

- Het einde van de eenzaamheid van Benedict Wells

Je zult nu nog niet begrijpen wat ik bedoel, maar op een dag wel: de enige truc voor vriendschap is volgens mij dat je mensen uitzoekt die beter zijn dan jij - niet slimmer of populairder, maar aardiger, guller en vergevingsgezinder - en dat je die waardeert om wat je van ze kunt leren, dat je je best doet naar ze te luisteren als ze je iets over jezelf vertellen, hoe slecht - of goed - het ook is, en dat je ze vertrouwt, wat het allermoeilijkste is. Maar ook het allermooiste.

- Een klein leven van Hanya Yanagihara

Heb jij een tip voor Lorette?

Hulplijn Gigi Leestgraag van de Hebban Literatuurclub tipte dit fantastische boek, maar we zijn ook erg benieuwd naar de kracht van onze community. Tenslotte, aan leestips op maat heb je nooit genoeg!

Denk mee en geef Lorette jouw leestip(s) onder dit artikel. Onder de tippers onder dit artikel verloten we een prachtig boekenpakket.

 

Vraag zelf een boekentippertip aan en maak kans op een boekenbon!

Lorette heeft met haar aanvraag een boekenbon van 20,- euro gewonnen. Wil je ook kans maken op een boekenbon? Vraag dan een Boekentipper aan.

Vraag een Boekentippertip aanOver de auteur

Hebban Crew

2125 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Boekentipper gevraagd - help je mee?

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken