Advertentie

Hebban vandaag

Community /

Boekentipper gevraagd - help je mee? Debuten-special

door Hebban Crew 41 reacties
De drie hulplijnen van de Hebban Boekentipper gooien al hun ervaring, kennis en expertise in de strijd om tot originele, passende en succesvolle tips te komen. Maar een vierde hulplijn die we graag ook af en toe willen raadplegen, dat ben jij, de lezer. De duizenden lezers die dagelijks Hebban bezoeken zitten vol enthousiasme, hebben een enorme gecombineerde leeservaring en hoofden met prachtige titels. Lezer Hendrik heeft onlangs de Hebban Boekentipper ingeschakeld om zijn volgende favoriete debuut (!) te ontdekken. Help je mee?

In de Hebban Boekentipper vertel je ons wat jouw drie favoriete boeken van dat moment zijn en licht je toe wat je zoekt, waar je van houdt, waar je absoluut niet van houdt, wat je wel eens wilt proberen en wat je fijn vindt in een boek. Vervolgens kies je een van de drie hulplijnen: Specialisten (Hebbanrecensenten en redactie), de Hebban genreclubs of boekverkopers.

Vraag een Boekentippertip aan

Hendriks Boekentipper

Hendrik hebben we deze week uitgekozen omdat zijn aanvraag zo ontzettend goed past bij de Week van de Debutant. Hij noteerde in de Hebban Boekentipper drie debuutromans als zijn favorieten en geeft aan al een tijd geen spetterende debuutromans te hebben gevonden.

'Ik vind debuten het meest verrassend om te lezen, vooral als ze net uit zijn en nog niet iedereen ze gelezen heeft of als ze vrij onbekend zijn. Ik raak de zin in lezen wat kwijt als iedereen om je heen het boek al kent en er iets over geroepen heeft. Maar debuten hypen nogal snel en als ze niet hypen, dan vind je ze niet altijd. Ik lees zowel in het Engels als Nederlands, ik lees breed, om toch telkens weer vernieuwende ervaringen op te doen. Geen thrillers, feelgood, fantasy. Wel literatuur, literaire sciencefiction of interessante non-fictie. Ik ben op zoek naar een werkelijk verrassend debuut, dat ik nog niet ontdekt heb. Nieuw of oud, mag een klassieker zijn, maar geen (gewezen) hype. Ik ben nieuwsgierig naar de tips die ik aangereikt krijg!' - Hendrik

Dit zijn Hendriks favorieten

Donna Tart beschrijft in haar erudiete en bedwelmende roman de lotgevallen van een groep studenten die door haar eigen morele hoogmoed ten val komt. Richard Papen, een ingetogen student van eenvoudige afkomst, wordt tot zijn verbazing opgenomen in een groepje arrogante en excentrieke studenten, dat zich -in de ban van een leraar- op het bestuderen van de Griekse beschaving heeft gestort. In het tweede semester wordt hij ingewijd in het drama dat zich heeft voltrokken.

- De verborgen geschiedenis van Donna Tartt

Estha en zijn tweelingzus Rahel komen ter wereld in het Zuid-Indiase Kerala. Ze groeien op in het ouderlijk huis van hun mooie en mysterieuze moeder Ammu, dat zij delen met hun gedesillusioneerde grootvader, hun eigenzinnige grootmoeder, een oudtante die rouwt om haar verloren liefde, en hun veelbelovende oom Chacko. De familie is ondernemend en welvarend, en de tweeling groeit voorspoedig op. Maar dan is er de Verschrikking, het rampzalige voorval waardoor Estha en Rahel, nauwelijks zeven jaar oud, in een noodlottige stroomversnelling terechtkomen en elkaar voor jaren uit het oog verliezen. Het is deze tragedie die de familie als een lange slagschaduw blijft achtervolgen.

- De god van kleine dingen van Arundhati Roy

Je zult nu nog niet begrijpen wat ik bedoel, maar op een dag wel: de enige truc voor vriendschap is volgens mij dat je mensen uitzoekt die beter zijn dan jij - niet slimmer of populairder, maar aardiger, guller en vergevingsgezinder - en dat je die waardeert om wat je van ze kunt leren, dat je je best doet naar ze te luisteren als ze je iets over jezelf vertellen, hoe slecht - of goed - het ook is, en dat je ze vertrouwt, wat het allermoeilijkste is. Maar ook het allermooiste.

- Alles is verlicht van Jonathan Safran Foer

Heb jij een tip voor Hendrik?

Wij zijn erg benieuwd naar de kracht van onze community. Tenslotte, aan leestips op maat heb je nooit genoeg!

Denk mee en geef Hendrik jouw leestip(s) onder dit artikel. Onder de tippers onder dit artikel verloten we een prachtig boekenpakket.

 

Vraag zelf een boekentippertip aan en maak kans op een boekenbon!

Hendrik heeft met zijn aanvraag een boekenbon van 20,- euro gewonnen. Wil je ook kans maken op een boekenbon? Vraag dan een Boekentipper aan.

Vraag een Boekentippertip aanOver de auteur

Hebban Crew

2125 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Boekentipper gevraagd - help je mee? Debuten-special

 

Gesponsorde boeken