Hebban vandaag

Community /

Boekentippertip: 'Een fascinerende roman, onvoorstelbaar boeiend'

door Hebban Crew 3 reacties
Het eerste thema van de Hebban Reading Challenge 2019 is 'Lees een boek dat je persoonlijk wordt getipt door de Hebban Boekentipper'. Onze hulplijnen draaien om volle toeren om iedereen van geweldige leestips te voorzien. We delen er dit weekend graag een paar met je. Ontdek welke tips lezer Ypie kreeg van Hebban Thriller Club-lid Greet.

De favorieten van Ypie:

Ypie licht haar keuze toe: 'Ik hou van boeken die niet voorspelbaar zijn, ik vind het fijn steeds op een ander been te worden gezet, dus een boek met verrassingen.'

De tip van boekentipper Greet:

Hoi Ypie, 

Leuk dat je onze Boekentipper uitprobeert! Altijd een uitdaging een boek te vinden dat je hopelijk nog niet kent en dat toch in je straatje past. Er staat nog niet veel op je leesplankjes, dus het wordt een gok.

Ik wil je graag Eland, de debuutroman van de Nederlander Lykele Muus aanraden, een boek dat mij zeer positief verraste toen ik het een paar jaar geleden las. 

Hoofdpersonage is de opgroeiende Daniel. Hij is tien maanden oud, wanneer hij in de doka van zijn vader verzeild raakt. Hij krijgt giftige ontwikkelingsvloeistof binnen, wordt gelukkig snel gevonden en naar het ziekenhuis gebracht, waar hij gered wordt door een gewaagde operatie. Dit incident zal grote gevolgen hebben voor Daniel en voor de manier waarop zijn ouders met hem en met elkaar omgaan. 

Eland is een fascinerende roman, onvoorstelbaar boeiend en enorm vlot geschreven. Het heeft een ongekende diepgang en goed uitgewerkte kleurrijke personages. Het gaat onder andere over opgroeien en je plekje vinden in de wereld, over opvoeden en fouten maken, over liefde en (on)trouw, leugens en waarheid, ouder worden en vergeven. Een boek dat heel veel lezers verdient! 

Ik hoop dat ik je een beetje enthousiast heb kunnen maken voor het boek, Ypie. Ik ben ontzettend benieuwd of je dit boek binnenkort zult lezen. Als je wil, kun je in dit topic alvast iets laten weten over de tip in deze mail. Veel plezier!

Greet

Naar de tip

Zelf een boekentippertip aanvragenOver de auteur

Hebban Crew

2369 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Boekentippertip: 'Een fascinerende roman, onvoorstelbaar boeiend'

 

Gerelateerd


Gesponsorde boeken