Hebban vandaag

Community /

Boekentippertip | 'De boeken van Carmen Korn heb ik met veel plezier gelezen'

door Hebban Crew 1 reactie
Ben jij al bekend met de Hebban Boekentipper? Geef ons drie favoriete titels en de Hebban achterban voorziet je van een leuk lijstje nieuw leesvoer. Je kunt zelf kiezen wie je wilt laten antwoorden: specialisten uit het Hebban Team, boekverkopers, of lezers. In deze rubriek delen we de leukste van onze Boekentipper-tips. Je volgende favoriete boek ontdek je immers op Hebban!

De hulpvraag

Anne: 'Ik hou van boeken die in andere landen spelen, iets historisch mag ook: maar ook thrillers (David Baldacci, Harlan Coben et cetera) lees ik ook graag. Ook van boeken die WOI of WOII als achtergrond hebben hou ik. Ook de boeken van Carmen Korn heb ik met veel plezier gelezen, met ruim 70 jaar geschiedenis van Duitsland op de achtergrond. Verder lees ik geen sciencefiction of fantasyboeken. Ik vind ook boeken die twee verhaallijnen hebben vaak interessant: bijvoorbeeld spelend in de tegenwoordige tijd en de andere verhaallijn in het verleden. Vaak in één familie, bijvoorbeeld oma en kleindochter.'

Naar de tipVraag zelf ook een Boekentipper aan

De 3 favorieten

De Boekentipper-tip van Marieke

Hulplijn: Specialisten

Hallo Anne,

Wat leuk dat je een boekentip hebt aangevraagd met een duidelijke aanvulling van wat je leuk vindt en graag leest.

Ik heb je lijstje met 'gelezen' boeken grotendeels doorgenomen en we hebben heel veel dezelfde boeken gelezen. Dat is handig, want onze smaken komen wel overeen, maar ook heel lastig, want de titels die in mijn hoofd opkomen, zijn vaak titels die je al gelezen hebt. Maar ik heb toch een paar bijzonder mooie boeken voor je.

Mijn eerste tip is De geheime vrouw van Gill Paul. Het is een boek met twee tijdlijnen, een in het heden en een in het verleden. Beide delen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het deel in het verleden gaat over de Russische tsarenfamilie. Het is fictie, maar er zitten veel ware gebeurtenissen in het boek. Het heeft liefde en romantiek, maar ook drama en historie.

Mag ik je kennis laten maken met de schrijfster Marlies Allewijn. Zij schreef twee historische romans waarbij vrouwen een grote rol spelen. In De meid gaat het over een jonge vrouw in een 'dienstje' die wordt verleid en zwanger raakt en dan haar baan kwijtraakt. Ze pikt dat niet en confronteert de vader en schiet hem vervolgens neer. Het is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Haar andere roman is Barsten over een jong Zeeuws meisje dat ook ongewenst zwanger raakt en naar Amsterdam verhuist, en daar in de jaren 60 de hele geschiedenis beleeft. Beide hele mooie romans.

Tot slot een historische roman De sterrengever van Jojo Moyes. Het gaat over vijf jonge vrouwen die in het onherbergzame Kentucky per paard boeken gaan rondbrengen. Ze krijgen grote tegenwerking, zowel van de dorpsbewoners als van het weer. Maar het is wel een prachtig geschreven verhaal en gebaseerd op ware gebeurtenissen. Het stukje 'magie' mag er dan in ontbreken, het is wel 'real life' en vol natuur.

Ik hoop dat de tips naar wens zijn.

Met groet
Marieke Scheers

Meer tips

Hoe werkt de Hebban Boekentipper?

Je volgende favoriete boek ontdek je vast en zeker met een Hebban Boekentippertip. Recensenten, genrespecialisten, boekverkopers en de fanatiekste lezers zitten klaar om je van persoonlijke leestips te voorzien.

  1. Zoek drie boeken op waar je het meest van hebt genoten.
  2. Vertel iets over jezelf en/of het soort boeken dat je graag leest of waar je juist niet van houdt.
  3. Kies een hulplijn.
  4. Druk op verzenden.
  5. De gekozen hulplijn gaat voor je aan de slag. We streven naar een persoonlijke leestip binnen 24 uur (bij grote druk kan het enkele dagen duren).
  6. Je ontvangt een e-mail zodra er een leestip voor je klaarstaat.
  7. Laat je tipgever weten wat je van de ontvangen leestip vindt door onder je tip te reageren.

Naar de boekentipperOver de auteur

Hebban Crew

2369 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Boekentippertip | 'De boeken van Carmen Korn heb ik met veel plezier gelezen'

Gesponsorde boeken