Hebban vandaag

Community /

Boekentippertip | 'Een boek met een eenzaat als hoofdpersonage'

door Hebban Crew 1 reactie
Ben jij al bekend met de Hebban Boekentipper? Geef ons drie favoriete titels en de Hebban achterban voorziet je van een leuk lijstje nieuw leesvoer. Je kunt zelf kiezen wie je wilt laten antwoorden: specialisten uit het Hebban Team, boekverkopers, of lezers. In deze rubriek delen we de leukste van onze Boekentipper-tips. Je volgende favoriete boek ontdek je immers op Hebban!

De hulpvraag

Sofie: 'Ik hou het meest van literaire werken. Het liefst lees ik Nederlandstalige schrijvers, maar Murakami en Haratischwili heb ik ook heel graag gelezen. Ik hou vooral van de sfeer in een boek met een eenzaat als hoofdpersonage. Er mag ook een vleugje geschiedenis of politiek in zitten. Ik hou niet zo van fantasy, al heb ik wel genoten van Harry Potter & Game of Thrones. Ik hou ook niet van chicklits of thrillers.'

Naar de tipVraag zelf ook een Boekentipper aan

De 3 favorieten

De Boekentipper-tip van Gerben


'De boeken van Hilary Mantel zijn allemaal fantastisch, maar vooral de reeks die begint met dit boek, Wolf Hall, is echt uitzonderlijk. Historisch, maar wel zo geschreven dat de personages levensecht over komen. Prachtig taalgebruik, met zinnen om nog eens over te lezen. Hoofdpersoon is Thomas Cromwell, die zich van zoon van een smid opwerkt tot adviseur van Henry VIII. In zijn dienst moet hij maatregelen nemen waarvan de gevolgen voor sommige groot kunnen zijn. Maar is hij zelf wel veilig in het geweld van de geschiedenis?

Een andere tip die ik je wil geven, is West van Carys Davies. Het speelt zich af in het begin van de negentiende eeuw, in de Verenigde Staten. Weduwnaar Cy verlaat zijn dochter omdat hij in de krant heeft gelezen dat er mammoetbotten zijn ontdekt. Hij is ervan overtuigd dat er ook nog moeten leven en hij trekt naar het westen. Zijn dochter laat hij achter in de handen van zijn zus en zij blijft wachten vol overtuiging dat haar vader terug zal komen. 
Ook hier zijn de zinnen om van te smullen. Pluspunt is de prachtige uitvoering van dit boek.

Tot slot ook een Nederlandse auteur: Lucas Zandberg. Zijn nieuwste roman heet Keizerlijk geel. In dit boek wordt een kleurrijke vrouw opgevoerd: keizerin Cixi. Zij regeerde in de negentiende eeuw in naam van haar jonge zoon over heel China. In het boek overleeft zij intriges en weet ze lang aan de macht te blijven, ook omdat haar zoon ook snel overlijdt. Met vaart loodst Zandberg je door het boek heen en weet je van begin tot eind te blijven boeien.'

 

Alle tips

Hoe werkt de Hebban Boekentipper?

Je volgende favoriete boek ontdek je vast en zeker met een Hebban Boekentippertip. Recensenten, genrespecialisten, boekverkopers en de fanatiekste lezers zitten klaar om je van persoonlijke leestips te voorzien. 

  1. Je zoekt drie boeken op waar je het meest van hebt genoten.
  2. Vertel iets over jezelf en/of het soort boeken dat je graag leest of waar je juist niet van houdt.
  3. Kies een hulplijn. 
  4. Druk op verzenden.
  5. De gekozen hulplijn gaat voor je aan de slag. We streven naar een persoonlijke leestip binnen 24 uur (bij grote druk kan het enkele dagen duren).
  6. Je ontvangt een e-mail zodra er een leestip voor je klaarstaat. 
  7. Laat je tipgever weten wat je van de ontvangen leestip vindt door onder je tip te reageren.

 

Naar de boekentipperOver de auteur

Hebban Crew

2366 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Boekentippertip | 'Een boek met een eenzaat als hoofdpersonage'

 

Gerelateerd