Hebban vandaag

Community /

Boekentippertip | 'Een boek moet voor mij puur ontspanning zijn'

door Hebban Crew
Ben jij al bekend met de Hebban Boekentipper? Geef ons drie favoriete titels en de Hebban achterban voorziet je van een leuk lijstje nieuw leesvoer. Je kunt zelf kiezen wie je wilt laten antwoorden: specialisten uit het Hebban Team, boekverkopers, of lezers. In deze rubriek delen we de leukste van onze Boekentipper-tips. Je volgende favoriete boek ontdek je immers op Hebban!

De hulpvraag

Tineke: 'Ik ben een vrouw van 60 jaar. Ik heb een fulltime baan, daarom moet een boek voor mij puur ontspanning zijn. Ik lees graag waargebeurde verhalen en literaire thrillers.'

Naar de tipVraag zelf ook een Boekentipper aan

De 3 favorieten

De Boekentipper-tip van Marieke

Hulplijn: Hebban Specialisten


Hallo Tineke,

Wat leuk dat je een boekentip hebt aangevraagd.

Toen ik je vraag las, moest ik gelijk denken aan dit boek: Het zoutpad van Raynor Winn. Het gaat over een getrouwd stel dat alles verliest door een foute investering. De man is ook nog ernstig ziek. Ze besluiten om het eeuwenoude South West Coastal Path te gaan lopen. Met volle bepakking ontdekken ze de natuur, maar ook zichzelf. Het is een heel mooi verhaal en het is waargebeurd. Inmiddels is er ook een vervolg op dit boek: De wilde stilte.

Mijn tweede tip is een thriller van de schrijfster Anya Niewierra. Zij debuteerde met Het dossier, over een vrouw die achtervolgd wordt door haar DDR-verleden, waarin ze kunst vervalste. De opbouw is zo goed, met kleine beetjes tegelijk krijg je als lezer de informatie waar het om draait en het wordt steeds complexer en steeds spannender. Tussendoor nog het verhaal van 'De ondervrager' die een belangrijke rol speelt. De vragen stapelen zich op, net als de spanning. Een stukje geschiedenis over het leven in de DDR voor de val van de Muur is er ook nog in verweven. Echt een hele mooie en spannende thriller.

Tot slot een historische roman, gebaseerd op ware feiten. Het is van Simone van der Vlugt. Zij schreef vorig jaar Schilderslief, over de minnares van Rembrandt van Rijn. Hoofdpersonage Geertje Dircx kijkt, vanuit het spinhuis waarin ze uiteindelijk terechtkomt, terug op haar leven. Deze schrijfster weet zich altijd goed in te leven in de personages en kan de sfeer van die periode zeer goed weergeven.

Graag hoor ik wat je van deze tips vindt, ik hoop dat ze je aanspreken.

Met groet,
Marieke Scheers

Alle tips

Hoe werkt de Hebban Boekentipper?

Je volgende favoriete boek ontdek je vast en zeker met een Hebban Boekentippertip. Recensenten, genrespecialisten, boekverkopers en de fanatiekste lezers zitten klaar om je van persoonlijke leestips te voorzien.

  1. Zoek drie boeken op waar je het meest van hebt genoten.
  2. Vertel iets over jezelf en/of het soort boeken dat je graag leest of waar je juist niet van houdt.
  3. Kies een hulplijn.
  4. Druk op verzenden.
  5. De gekozen hulplijn gaat voor je aan de slag. We streven naar een persoonlijke leestip binnen 24 uur (bij grote druk kan het enkele dagen duren).
  6. Je ontvangt een e-mail zodra er een leestip voor je klaarstaat.
  7. Laat je tipgever weten wat je van de ontvangen leestip vindt door onder je tip te reageren.

Naar de boekentipperOver de auteur

Hebban Crew

2181 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Boekentippertip | 'Een boek moet voor mij puur ontspanning zijn'

 

Gerelateerd

Over

Raynor Winn

Raynor Winn

Raynor Winn debuteerde overweldigend met Het zoutpad, dat uitgroeide tot een int...


Gesponsorde boeken