Hebban vandaag

Community /

Boekentippertip | 'Gebaseerd op mythen'

door Hebban Crew 1 reactie
Ben jij al bekend met de Hebban Boekentipper? Geef ons drie favoriete titels en de Hebban achterban voorziet je van een leuk lijstje nieuw leesvoer. Je kunt zelf kiezen wie je wilt laten antwoorden: specialisten uit het Hebban Team, boekverkopers, of lezers. In deze rubriek delen we de leukste van onze Boekentipper-tips. Je volgende favoriete boek ontdek je immers op Hebban!

De hulpvraag

Fleur: 'Ik lees graag fantasieboeken. Gebaseerd op mythen vind ik ook leuk. Ik lees niet graag waargebeurde verhalen.'

Naar de tipVraag zelf ook een Boekentipper aan

De 3 favorieten

De Boekentipper-tip van Vanessa

Hulplijn: Specialisten

Beste Fleur,

Wat leuk dat je de boektipper hebt aangevraagd. Ik zie dat je sinds januari lid bent van Hebban, Welkom. Je bent op zoek naar Fantasy boeken met een oorsprong in mythen. Ik denk dat ik je een plezier kan doen met de volgende tips:

Als eerste tip ik Cinder van Marissa Meyer. Sprookjes, liefde, actie en spanning: dit is je nieuwe favoriete serie! Marissa Meyer is de koningin van de hervertellingen en neemt je in Cinder mee in het sprookje van Assepoester... maar dan zoals je het nog nooit gelezen hebt. In een futuristisch Nieuw-Beijing leven mensen en androïden door elkaar. Cinder, een getalenteerde monteur, is een cyborg en daardoor een tweederangsburger. Ze woont bij haar valse stiefmoeder, die haar beschuldigt van de ziekte van haar dochter. Maar Cinders stiefzusje is geen uitzondering: er woedt een dodelijke plaag in Nieuw-Beijing, die de bevolking verwoest

Ook kan ik de boekenreeks 'Angelfall' aanraden. De engelen van de apocalyps hebben de macht overgenomen in de wereld, en het is een chaos. Overdag schuimen bendes de straten af, 's nachts heersen angst en bijgeloof. Wanneer Penryns kleine zusje door gewelddadige engelen wordt ontvoerd, grijpt Penryn in: ze zal alles doen om haar zusje terug te krijgen. Maar daar heeft ze hulp voor nodig en die hulp komt uitgerekend van Raffe, een engel zonder vleugels Penryn en Raffe zijn vijanden, maar samen ondernemen ze de gevaarlijke tocht naar het hoofdkwartier van de engelen.

Het schaduwjaar is een boek dat ook helemaal in je straatje zal passen. Niet gebaseerd op een mythe, maar wel een gaaf verhaal. Een super spannend verhaal over Tierney die haar genadejaar moet ondergaan. Alle meisjes worden samen voor hun zestiende een jaar verbannen naar de wildernis buiten het dorp. In het kamp zullen ze gezuiverd worden van hun verleidelijke kracht zodat ze na het jaar veilig in het huwelijk kunnen treden, tenminste als ze het overleven.

Als laatste tip ik Ontworteld. Agnieszka's volk vertrouwt op een kille tovenaar als beschermer tegen het gevaarlijke Woud. Maar deze man vraagt een enorme prijs: een jonge vrouw die hem tien jaar moet dienen, een lot dat haast net zo verschrikkelijk is als in het Woud terechtkomen. Het volgende keuzemoment nadert en Agnieszka is bang. Ze weet - iedereen weet - dat de tovenaar haar beste vriendin Kasia zal nemen: de mooie, sierlijke, dappere Kasia, die alles is wat zij niet is. Maar Agnieszka vreest de verkeerde dingen. Want het is niet Kasia die de tovenaar kiest...

Mocht je nog meer inspiratie willen opdoen op het gebied van fantasy kun je altijd op de Hebban Fantasy spot kijken en op Liefde voor YA voor tips over YA boeken.

Veel leesplezier gewenst!
Vanessa Geensen

Meer tips

Hoe werkt de Hebban Boekentipper?

Je volgende favoriete boek ontdek je vast en zeker met een Hebban Boekentippertip. Recensenten, genrespecialisten, boekverkopers en de fanatiekste lezers zitten klaar om je van persoonlijke leestips te voorzien.

  1. Zoek drie boeken op waar je het meest van hebt genoten.
  2. Vertel iets over jezelf en/of het soort boeken dat je graag leest of waar je juist niet van houdt.
  3. Kies een hulplijn.
  4. Druk op verzenden.
  5. De gekozen hulplijn gaat voor je aan de slag. We streven naar een persoonlijke leestip binnen 24 uur (bij grote druk kan het enkele dagen duren).
  6. Je ontvangt een e-mail zodra er een leestip voor je klaarstaat.
  7. Laat je tipgever weten wat je van de ontvangen leestip vindt door onder je tip te reageren.

Naar de boekentipperOver de auteur

Hebban Crew

2366 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Boekentippertip | 'Gebaseerd op mythen'

Gesponsorde boeken