Hebban vandaag

Community /

Boekentippertip | 'Geschreven door vrouwen'

door Hebban Crew 2 reacties
Ben jij al bekend met de Hebban Boekentipper? Geef ons drie favoriete titels en de Hebban achterban voorziet je van een leuk lijstje nieuw leesvoer. Je kunt zelf kiezen wie je wilt laten antwoorden: specialisten uit het Hebban Team, boekverkopers, of lezers. In deze rubriek delen we de leukste van onze Boekentipper-tips. Je volgende favoriete boek ontdek je immers op Hebban!

De hulpvraag

BoekenLeen: 'Fictie, graphic novels met een geschiedenis-thema, literatuur, geschreven door vrouwen, feminist, klimaat, Britse humor, wetenschapper.'

Naar de tipVraag zelf ook een Boekentipper aan

De 3 favorieten

De Boekentipper-tip van Astrid

Hulplijn: De Lezers

Beste BoekenLeen,

Wat leuk dat je een boekentip hebt aangevraagd. Ik heb wat uiteenlopende boeken voor je uitgezocht.

Bij de woorden 'feminist', 'klimaat', 'wetenschap(per)', dacht ik gelijk aan Margaret Atwood. Ze schrijft romans en dichtbundels en is literair criticus. Atwood wordt beschouwd als feministisch schrijfster, maar behandelt ook thema’s als identiteit, mensenrechten en milieuvraagstukken. Het boek dat ik voor je in gedachten heb is Oryx en Crake, een op zichzelf te lezen eerste deel van een trilogie. (De opvolgers heten Het jaar van de vloed en MaddAddam.) Een apocalyptische roman waarin 'Sneeuwman' probeert te overleven in een onbewoonbaar gebied, na een ongeluk met het virus ontworpen door zijn beste vriend Crake. Van Atwoods bekende Het verhaal van de dienstmaagd is trouwens een graphic novel verschenen.

Een Nederlandse schrijfster die regelmatig de ontwikkelingen in de wetenschap aankaart, is de schrijfster van het Boekenweekgeschenk van dit jaar, Hanna Bervoets. In Ivanov ontmoet de student journalistiek Felix virologe Helena Frank. Zij is gefascineerd door het experiment van Ivanov, die een hybride wezen wilde creëren: half mens, half aap. Felix raakt meer betrokken bij Helena en haar experiment dan hem lief is.

Dan iets heel anders: Voorwaarts van Eva Meijer. Sam raakt geïnspireerd door het bijna honderd jaar oude dagboek van Sophie, die in een commune woont. Sam verlaat net als Sophie de stad om met vrienden zelfvoorzienend te gaan leven. Ze lopen tegen veel problemen aan en het is de vraag of droom en werkelijkheid niet te ver van elkaar af liggen.

Omdat ik zie dat je gedichten leest, durf ik je ook Het tegenovergestelde van een mens van Lieke Marsman (ook dichter) voor te stellen. Haar taalgebruik is namelijk heel poëtisch en daar moet je net van houden. Maar haar ideeën over klimaatverandering en identiteit zijn de moeite waard.

Ik hoop dat er iets voor je bij zit. Laat het me gerust weten. Veel leesplezier!

Meer tips

Hoe werkt de Hebban Boekentipper?

Je volgende favoriete boek ontdek je vast en zeker met een Hebban Boekentippertip. Recensenten, genrespecialisten, boekverkopers en de fanatiekste lezers zitten klaar om je van persoonlijke leestips te voorzien.

  1. Zoek drie boeken op waar je het meest van hebt genoten.
  2. Vertel iets over jezelf en/of het soort boeken dat je graag leest of waar je juist niet van houdt.
  3. Kies een hulplijn.
  4. Druk op verzenden.
  5. De gekozen hulplijn gaat voor je aan de slag. We streven naar een persoonlijke leestip binnen 24 uur (bij grote druk kan het enkele dagen duren).
  6. Je ontvangt een e-mail zodra er een leestip voor je klaarstaat.
  7. Laat je tipgever weten wat je van de ontvangen leestip vindt door onder je tip te reageren.

Naar de boekentipperOver de auteur

Hebban Crew

2366 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Boekentippertip | 'Geschreven door vrouwen'

 

Gerelateerd


Gesponsorde boeken