Hebban vandaag

Community /

Boekentippertip | 'Goed geschreven boeken mét inhoud'

Ben jij al bekend met de Hebban Boekentipper? Geef ons drie favoriete titels en de Hebban achterban voorziet je van een leuk lijstje nieuw leesvoer. Je kunt zelf kiezen wie je wilt laten antwoorden: specialisten uit het Hebban Team, boekverkopers, of lezers. In deze rubriek delen we de leukste van onze Boekentipper-tips. Je volgende favoriete boek ontdek je immers op Hebban!

De hulpvraag

Frank: 'Dit zijn de door mij laatste gelezen boeken die ik beoordeelde met 5 dik verdiende sterren. Ik lees vooral graag goed geschreven boeken mét inhoud. Enkele voorbeelden van mijn absolute favorieten: alles van Kent Haruf, Laat me niet vallen van Willy Vlautin en Het kleine meisje van meneer Linh van Philippe Claudel.'

Naar de tipVraag zelf ook een Boekentipper aan

De 3 favorieten

De Boekentipper-tip van Marjolein

Hulplijn: Hebban Lezers


Hallo Frank,

Apeirogon! Wat een bijzonder en mooi boek! Goed geschreven boeken met inhoud die zijn er gelukkig meer.

De eerste tip is heeft net als Apeirogon ook een bijzondere schrijfstijl: Lincoln in de Bardo van George Saunders. De Bardo is bij het boeddhisme een van de fases waar je doorheen moet nadat je gestorven bent. Voor kinderen is het belangrijk dat zij er zo kort mogelijk zijn. Het boek speelt zich deels af in de Bardo en deels in de wereld van Abraham Lincoln. Het is een boek over liefde en loslaten. De schrijfstijl maakt het net als Apeirogon een uniek boek.

De tweede tip betreft ook een historische roman die geschreven is rondom een waargebeurde geschiedenis: Alias Grace van Margaret Atwood. Grace Marks is betrokken geraakt bij de moord op haar baas. Omdat ze een jonge vrouw is, krijgt ze een levenslange straf in plaats van de doodstraf. Een comité, waarin onder meer de vrouw van de gevangenisdirecteur zit, wil proberen te achterhalen of ze onschuldig is of niet en roept de hulp van een jonge psychiater in. Interessant aan het boek is hoe dat psychiatrisch onderzoek toen plaatsvond. Daarnaast laat Atwood je als lezer de hele tijd balanceren tussen de oordelen schuldig en onschuldig. Je wordt zelf aan het denken gezet.

De derde tip is Kleurenblind van Trevor Noah. Noah ken je misschien van de Daily Show. Hij heeft een nogal ongewone jeugd achter de rug en heeft daar dit boek over geschreven. Hij is geboren in Zuid-Afrika als kind van een witte vader en een zwarte moeder en dat was verboden tijdens de Apartheid. Dit zorgde voor bijzondere situaties die Noah heel mooi beschrijft. Tussen zijn eigen lotgevallen door, heeft hij ook korte stukken opgenomen met informatie over de Apartheid en wat voor bijzondere uitwerking de rassenwetten hadden. Dit geeft het hele verhaal nog meer verdieping. 

Een vierde tip als laatste: Honolulu King van Anne-Gine Goemans. Hoofdpersoon is de Hardy Hardy. Geboren in Nederlands-Indië en in de jaren vijftig naar Nederland gekomen. Hij heeft een gelukkig huwelijk, maar zijn vrouw is dement geworden. Goemans laat in dit boek verschillende onderwerpen aan bod komen, zoals de bezetting van Indië en de onafhankelijkheidsstrijd, liefde, dementie, vrijmetselaars en Hawaiiaanse muziek. Het einde is heel sterk, waardoor het verhaal nog meer kracht krijgt. Kortom ook weer een goed geschreven boek met inhoud.

Hopelijk bieden de tips je weer nieuwe inspiratie en veel leesplezier.

Wat zegt Frank?

'Dankjewel voor deze mooie tips, Marjolein, en zowaar vier. Heel erg fijn. Twee kende ik reeds [maar las ze nog niet], Bardo en Honolulu, maar de andere twee waren me nog onbekend. Ze lijken me absoluut allen de moeite. Ik plaats ze zeker op mijn "te lezen-lijst". Altijd leuk om nieuwe ontdekkingen te doen en toffe tips te krijgen van andere fervente lezers. Ik waardeer ook je zeer snelle reactie ten zeerste.'

Alle tips

Hoe werkt de Hebban Boekentipper?

Je volgende favoriete boek ontdek je vast en zeker met een Hebban Boekentippertip. Recensenten, genrespecialisten, boekverkopers en de fanatiekste lezers zitten klaar om je van persoonlijke leestips te voorzien. 

  1. Zoek drie boeken op waar je het meest van hebt genoten.
  2. Vertel iets over jezelf en/of het soort boeken dat je graag leest of waar je juist niet van houdt.
  3. Kies een hulplijn. 
  4. Druk op verzenden.
  5. De gekozen hulplijn gaat voor je aan de slag. We streven naar een persoonlijke leestip binnen 24 uur (bij grote druk kan het enkele dagen duren).
  6. Je ontvangt een e-mail zodra er een leestip voor je klaarstaat. 
  7. Laat je tipgever weten wat je van de ontvangen leestip vindt door onder je tip te reageren.

 

Naar de boekentipperOver de auteur

Hebban Crew

2166 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Boekentippertip | 'Goed geschreven boeken mét inhoud'

 

Gerelateerd