Hebban vandaag

Community /

Boekentippertip | 'Graag fantasy en literatuur'

door Hebban Crew 20 reacties
Ben jij al bekend met de Hebban Boekentipper? Geef ons drie favoriete titels en de Hebban achterban voorziet je van een leuk lijstje nieuw leesvoer. Je kunt zelf kiezen wie je wilt laten antwoorden: specialisten uit het Hebban Team, boekverkopers, of lezers. In deze rubriek delen we de leukste van onze Boekentipper-tips. Je volgende favoriete boek ontdek je immers op Hebban!

De hulpvraag

SWM Schutte: 'Ik lees graag fantasy, literatuur en psychologische thrillers.'

Naar de tipVraag zelf ook een Boekentipper aan

De 3 favorieten

De Boekentipper-tip van Gigi

Hulplijn: Hebban Specialisten

Hallo,

Wat leuk dat je een tip aanvraagt via de Boekentipper.

Toen ik De ontdekking van de hemel en De donkere kamer van Damokles tussen jouw favorieten zag staan moest ik wel reageren, omdat dit grote favorieten van mij zijn. Zeker toen je ook nog erbij vermeld had, dat je van fantasy hield. Er kwam namelijk direct een boek bij mijn boven borrelen.

Hier past namelijk de volgende tip volgens mij heel goed bij. Heb je al eens gehoord van Nimmernacht van Jay Kristoff? Dit is het eerste deel van een trilogie waarvan het derde deel in juli van dit jaar zal uitkomen. Het verhaal gaat over de 16-jarige Mia Corvere, een van de dodelijkste leerlingen van een school voor huurmoordenaars. Klinkt heftig, toch? Als 10-jarig meisje kwam de dood al op haar pad en ze is vastbesloten om wraak te nemen. Tijdens haar missie komt ze machtige vijanden tegen en moet zij vechten tegen moordenaars en leugenaars, maar ook leraren op haar school die het op haar voorzien lijken te hebben. Maar Mia heeft iets speciaals, iets wat zich schuilhoudt in de schaduw.

Als je geniet van dit eerste deel, en ik denk zeker dat dit zo zal zijn, dan kun je direct door naar Godsgraf. Dit tweede deel van 'Nimmernacht' is nog een stuk spannender. Ik denk dat je binnen enkele weken, net als ik, staat te trappelen van ongeduld, niet kunt wachten tot de vertaling van deel drie, Duistere dageraad in de boekhandel ligt.

Omdat je ook graag thrillers leest wil ik je ook Een ladder naar de hemel van John Boyne adviseren. Dat is eigenlijk geen thriller, want Boyne schrijft vooral literaire werken. Toch heeft dit boek veel kenmerken van een thriller. In deze roman komt een van zijn favoriete onderwerpen, de Tweede Wereldoorlog, naar voren maar het gaat nog veel meer over schrijverschap. Boyne heeft beide onderwerpen ditmaal in een bijzonder spannend jasje verpakt: een beginnend schrijver heeft een bijzondere manier gevonden om aan onderwerpen te komen voor zijn boeken. Hij is bereid om tot het uiterste te gaan om succes te hebben als auteur. Soms gaat deze ambitie ten koste van vriendschap of relaties. Een verhaal waarbij je heel wat bijzondere plottwists tegen zult komen.

Ik heb nog een derde tip voor je bedacht en dit boek is weer heel iets anders dan de rest. Heb je ooit gehoord van Rodham? Enig idee wie dit is? Misschien als je de foto van de cover ziet dat er dan een belletje gaat rinkelen? Misschien had deze dame de afgelopen vier jaren veel rust kunnen brengen overzee, als zij de verkiezingen gewonnen had van Trump? Juist, Rodham is de meisjesnaam van Hillary Clinton. In deze 'what if'-roman, die ik je nog wil adviseren, gaat Curtis Sittenfeld er van uit wat er gebeurd zou zijn als Hillary niet getrouwd was met Bill Clinton. Hoe was haar leven dan verlopen? Hoe had haar wereld er dan uitgezien? Hoe had ze zich dan ontwikkeld en, belangrijker nog, had dit iets uitgemaakt voor de Amerikaanse politiek? Het is leuk hoe veel feiten in deze fictieve roman zijn verweven. Je krijgt de neiging om zaken op te zoeken en het leuke is dat je dan geweldige foto’s vindt die je doen grijnzen. De roman is niet verstoken van humor en bevat ook nog een tikje romantiek zonder al te flauw te worden.

Ik hoop dat ik je hiermee enthousiast heb kunnen maken voor een of meerdere boeken. Laat het gerust even weten.

Veel leesplezier,
Gigi Leestgraag
Elegieën

Meer tips

Hoe werkt de Hebban Boekentipper?

Je volgende favoriete boek ontdek je vast en zeker met een Hebban Boekentippertip. Recensenten, genrespecialisten, boekverkopers en de fanatiekste lezers zitten klaar om je van persoonlijke leestips te voorzien.

  1. Zoek drie boeken op waar je het meest van hebt genoten.
  2. Vertel iets over jezelf en/of het soort boeken dat je graag leest of waar je juist niet van houdt.
  3. Kies een hulplijn.
  4. Druk op verzenden.
  5. De gekozen hulplijn gaat voor je aan de slag. We streven naar een persoonlijke leestip binnen 24 uur (bij grote druk kan het enkele dagen duren).
  6. Je ontvangt een e-mail zodra er een leestip voor je klaarstaat.
  7. Laat je tipgever weten wat je van de ontvangen leestip vindt door onder je tip te reageren.

Naar de boekentipperOver de auteur

Hebban Crew

2366 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Boekentippertip | 'Graag fantasy en literatuur'

 

Gerelateerd