Hebban vandaag

Community /

Boekentippertip | 'Graag meer literatuur, maar ik weet niet wat bij mij past'

door Hebban Crew 1 reactie
Ben jij al bekend met de Hebban Boekentipper? Geef ons drie favoriete titels en de Hebban achterban voorziet je van een leuk lijstje nieuw leesvoer. Je kunt zelf kiezen wie je wilt laten antwoorden: specialisten uit het Hebban Team, boekverkopers, of lezers. In deze rubriek delen we de leukste van onze Boekentipper-tips. Je volgende favoriete boek ontdek je immers op Hebban!

De hulpvraag

Maaike: 'Meestal lees ik feelgood of romans, zoals De zeven zussen. Ik houd ook veel van literatuur, maar grijp daar vaak mis. Toch wil ik hier graag meer van lezen, want als het een goed boek is laat literatuur op de lange termijn een betere indruk achter dan een feelgoodroman. Daar kan ik me vaak na een halfjaar al niks meer van herinneren.

Waarom ik vaak misgrijp: snel vind ik literatuur saai, begrijp ik het verhaal niet of zit het vol ellende. Ik wil graag meer literatuur lezen, maar weet niet wat bij mij past. Bij mijn favorieten heb ik 3 literaire boeken opgegeven die ik in de afgelopen jaren heb gelezen en 5 sterren heb gegeven op Hebban. Ik houd van een mooi geschreven boek waar wel een verhaal in zit.'

Naar de tipVraag zelf ook een Boekentipper aan

De 3 favorieten

De Boekentipper-tip van Tea

Hebban specialisten


Hoi Maaike,

Heel voorstelbaar dat je door het enorme aanbod niet altijd de juiste boeken weet te kiezen, goed dat je hulp vraagt. Ik ga je voorzichtig een paar tips geven waarvan ik denk dat je die niet saai zult vinden, omdat er een verhaal in zit en niet teveel ellende.

De eerste tip is een boek waar je snel doorheen zult zijn omdat je zo benieuwd bent naar de ontrafeling! De klassieker Het bleekblauwe handschrift van een vrouw van Franz Werfel gaat over een brief die het leven van een geslaagde man in één klap op zijn kop zet. Het speelt zich af in één dag en is op een mooie manier spannend, stukje bij beetje stap je het verleden in van de hoofdpersoon. Het boek is dun, maar heeft veel inhoud. Behalve de beschrijvingen van de privésituatie wordt de politieke situatie van de tijd waarin het verhaal zich afspeelt pijnlijk voelbaar bij het afwegen van de juiste beslissingen. Het reilen en zeilen van het ambtelijk apparaat wordt meesterlijk beschreven; de ministers zijn slechts 'marionetten' van de ambtenaren.

Tip nummer twee is ook helemaal niet saai en voert je mee naar het verleden. Een schitterend gebrek van Arthur Japin is geraffineerd boek in een historische setting en is spannend: "In zijn memoires vermeldt Casanova terloops dat Lucia een van de weinige vrouwen is die hij ooit onrecht heeft aangedaan. Maar hoe? Wat is er werkelijk gebeurd? Waarom deed Lucia afstand van haar geluk? Een schitterend gebrek is haar verhaal, het verslag van een uitzonderlijk leven."

Woesten van Kris Van Steenberge. Het verhaal is 'woest' mooi, spannend, beetje bizar, ontroerend en vooral verrassend. Lees het verhaal over de 'Naamloze' die toch in leven bleef, op zijn manier. Er zijn op Hebban heel wat artikelen over geschreven, daar zou je voor of na het lezen even bij kunnen snuffelen, wanneer je naar de boekpagina gaat, zie je alle links naar de artikelen, ook die door lezers gemaakt zijn – erg interessant om even te kijken.

Hopelijk zit hier iets voor je bij en schroom niet nog eens een tip aan te vragen!

Hartelijke groet van

Tea.

Alle tips

Hoe werkt de Hebban Boekentipper?

Je volgende favoriete boek ontdek je vast en zeker met een Hebban Boekentippertip. Recensenten, genrespecialisten, boekverkopers en de fanatiekste lezers zitten klaar om je van persoonlijke leestips te voorzien. 

  1. Zoek drie boeken op waar je het meest van hebt genoten.
  2. Vertel iets over jezelf en/of het soort boeken dat je graag leest of waar je juist niet van houdt.
  3. Kies een hulplijn. 
  4. Druk op verzenden.
  5. De gekozen hulplijn gaat voor je aan de slag. We streven naar een persoonlijke leestip binnen 24 uur (bij grote druk kan het enkele dagen duren).
  6. Je ontvangt een e-mail zodra er een leestip voor je klaarstaat. 
  7. Laat je tipgever weten wat je van de ontvangen leestip vindt door onder je tip te reageren.

 

Naar de boekentipperOver de auteur

Hebban Crew

2166 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Boekentippertip | 'Graag meer literatuur, maar ik weet niet wat bij mij past'

 

Gerelateerd