Hebban vandaag

Community /

Boekentippertip | 'Het boek moet voor zich spreken'

door Hebban Crew 3 reacties
Ben jij al bekend met de Hebban Boekentipper? Geef ons drie favoriete titels en de Hebban achterban voorziet je van een leuk lijstje nieuw leesvoer. Je kunt zelf kiezen wie je wilt laten antwoorden: specialisten uit het Hebban Team, boekverkopers, of lezers. In deze rubriek delen we de leukste van onze Boekentipper-tips. Je volgende favoriete boek ontdek je immers op Hebban!

De hulpvraag

MaesInge: 'Ik hou van de schoonheid van het leven. Genietend van prachtige landschappen, een betoverende natuur, de rust en de stilte. Al wandelend, met of zonder fototoestel, op een bankje met een boek in de hand, of met een heerlijke kop koffie en een zoet gebakje. Genieten van de kleine dingen in het leven. Dat maakt mij gelukkig. Er mag wat diepgang in een boek zitten, maar het mag niet te filosofisch worden. Het boek moet voor zich spreken.'

Naar de tipVraag zelf ook een Boekentipper aan

De 3 favorieten

 


De Boekentipper-tip van Tea

'Wat een leuke aanvraag, zie het helemaal voor me, rustig, maar toch onderhoudend. Ook even gekeken naar je profiel, de tips staan nog niet op één van je lijstjes. De eerste is een fijne klassieker, Het bloeien van de avondwinde van Jetta Carleton. Deze klassieker speelt zich af in de eerste helft van de twintigste eeuw op het Amerikaanse platteland. Laat je niet misleiden door de titel, dit boek leest inderdaad in eerste instantie als een roman waarin alles zo'n beetje voortkabbelt, maar er gebeurt wel degelijk iets onverwachts. Daarvoor zal je door moeten lezen tot het einde.

De volgende tip past ook bij je wensen denk ik: Seringenmeisjes van Martha Hall KellyDit boek gaat over drie vrouwen die elkaar ontmoeten 1939. "Het lot van drie vrouwen verandert voorgoed wanneer Hitler Polen binnenvalt. Caroline Ferriday is een hardwerkende vrouw die haar handen vol heeft aan haar vrijwilligerswerk op het Franse consulaat in New York. Aan de andere kant van de oceaan sluit de Poolse tiener Kasia Kuzmerick zich aan bij het verzet. Eén verkeerde stap kan vreselijke gevolgen hebben, zoals Kasia snel ondervindt. De ambitieuze Herta Oberheuser heeft een nieuwe positie aangeboden gekregen als dokter in dienst van de overheid, en wordt onderdeel van het kampregime in Ravensbrück. De drie vrouwen raken onlosmakelijk met elkaar verbonden wanneer Kasia ook in Ravensbrück terechtkomt en na de oorlog samen met Caroline strijdt voor gerechtigheid."

Tenslotte een prachtige non-fictie die bij velen een diepe indruk achterlaat. Heel goed geschreven en een sterk thema: Het zoutpad van Raynor WinnDit is een hartverscheurend dapper en mooi geschreven boek over omgaan met tegenslag. "Het zoutpad is een inspirerend, openhartig en schitterend geschreven verhaal over het omgaan met verdriet, de helende kracht van de natuur en de herontdekking van de ware betekenis van het leven, als je alles bent kwijtgeraakt."'

Omdat het nu zo zomers, tip ik je dit boek niet voor nu, maar past wel bij je aanvraag. Het Winterpaleis van Joyhn Boyne, een geweldig mooi geschreven boek. "John Boyne neemt ons mee op een spannende, emotionele reis naar Sint Petersburg in het begin van de twintigste eeuw, naar het winterpaleis van de tsaar en zijn vrouw. Het is een tijd van verandering en dreiging, waarin een onverwacht, onmogelijke liefde opbloeit. Een liefde die leidt tot een gevaarlijke vlucht door het Europa van tussen de wereldoorlogen."'

Meer tips

 

Hoe werkt de Hebban Boekentipper?

Je volgende favoriete boek ontdek je vast en zeker met een Hebban Boekentippertip. Recensenten, genrespecialisten, boekverkopers en de fanatiekste lezers zitten klaar om je van persoonlijke leestips te voorzien. 

  1. Je zoekt drie boeken op waar je het meest van hebt genoten.
  2. Vertel iets over jezelf en/of het soort boeken dat je graag leest of waar je juist niet van houdt.
  3. Kies een hulplijn. 
  4. Druk op verzenden.
  5. De gekozen hulplijn gaat voor je aan de slag. We streven naar een persoonlijke leestip binnen 24 uur (bij grote druk kan het enkele dagen duren).
  6. Je ontvangt een e-mail zodra er een leestip voor je klaarstaat. 
  7. Laat je tipgever weten wat je van de ontvangen leestip vindt door onder je tip te reageren.

 

Naar de boekentipperOver de auteur

Hebban Crew

2366 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Boekentippertip | 'Het boek moet voor zich spreken'

 

Gerelateerd