Hebban vandaag

Community /

Boekentippertip | 'Het liefst lees ik verhalen die echt gebeurd zijn'

Ben jij al bekend met de Hebban Boekentipper? Geef ons drie favoriete titels en de Hebban achterban voorziet je van een leuk lijstje nieuw leesvoer. Je kunt zelf kiezen wie je wilt laten antwoorden: specialisten uit het Hebban Team, boekverkopers, of lezers. In deze rubriek delen we de leukste van onze Boekentipper-tips. Je volgende favoriete boek ontdek je immers op Hebban!

De hulpvraag

Elise: 'Ik zou mezelf omschrijven als een vrolijk en goedlachs persoon. Ik heb een zeer hechte band met mijn zus. Zij heeft mij misschien wel de persoon gemaakt die ik nu vandaag de dag ben. Ik lees absoluut niet graag fantasieverhalen en avontuurlijke verhalen. Het liefst lees ik verhalen die echt gebeurd zijn, of gebaseerd zijn op iets dat echt is gebeurd. Er mag ook wel iemand in dood gaan (geen moord) of dat er iemand een ziekte heeft. Een mooie schrijfstijl is ook een pluspunt. Het mag ook wel een niet alledaags onderwerp zijn, het mag iets speciaals hebben. Oorlogsverhalen lees ik ook graag, maar dan niet het ene oorlogsverhaal na het andere.'

Naar de tipVraag zelf ook een Boekentipper aan

De 3 favorieten

De Boekentipper-tip van Mandy

'Bedankt voor het aanvragen van een boekentip. Wat een leuke uitgebreide omschrijving heb je van jezelf gegeven. Ik heb je lijsten op Hebban bekeken en ik ga je wat boeken tippen die nog niet op je lijsten voorkomen. Ik hoop dat je er iets aan hebt! 

Allereerst wil ik je het prachtige boek Waar het licht is tippen van Jennifer Niven. Het boek is onlangs verfilmd en staat ook op Netflix. Ik heb je dit boek getipt omdat je beschrijft dat je zo'n goede band met je zus hebt. De hoofdpersoon in dit boek had ook een hele goede band met haar zus, maar haar zus is onlangs overleden. Ze probeert zich op school te storten om zo snel mogelijk haar diploma te halen, zodat ze het stadje waar ze in leeft kan verlaten. Maar ze was niet berekend op haar ontmoeting met 'Finch' die zo zijn eigen problemen heeft. 

Een ander boek dat ik je wil tippen is Het vuur in mij van Erin Stewart. Je vroeg om een verhaal met een niet-alledaags onderwerp. Dit verhaal gaat over Ava, die door een brand alles kwijt is geraakt. Ze heeft geen huis meer en geen ouders, en moet bij haar oom en tante wonen die bij diezelfde brand hun dochter zijn kwijtgeraakt. Ze gaat daar ook voor het eerst naar school, maar dat is nog niet makkelijk want ze zit door de brand helemaal onder de littekens en dus praat iedereen over haar. Ze sluit uiteindelijk vriendschap met Piper, die op haar beurt haar eigen littekens heeft. 

Als laatste wil je de tip meegeven van het boek Mijn mooiste herinnering eindigt hier. Dit gaat over een meisje met een bipolaire stoornis. Het lijkt een alledaags verhaal; ze wordt verliefd, vriendschappen worden verbroken... Maar zoals gezegd wordt in de omschrijving van het boek: "Dit prachtige verhaal laat je nadenken over de angst jezelf bloot te geven en de moed die nodig is om geaccepteerd te worden om wie je bent."'

 

De tips

Hoe werkt de Hebban Boekentipper?

Je volgende favoriete boek ontdek je vast en zeker met een Hebban Boekentippertip. Recensenten, genrespecialisten, boekverkopers en de fanatiekste lezers zitten klaar om je van persoonlijke leestips te voorzien. 

  1. Je zoekt drie boeken op waar je het meest van hebt genoten.
  2. Vertel iets over jezelf en/of het soort boeken dat je graag leest of waar je juist niet van houdt.
  3. Kies een hulplijn. 
  4. Druk op verzenden.
  5. De gekozen hulplijn gaat voor je aan de slag. We streven naar een persoonlijke leestip binnen 24 uur (bij grote druk kan het enkele dagen duren).
  6. Je ontvangt een e-mail zodra er een leestip voor je klaarstaat. 
  7. Laat je tipgever weten wat je van de ontvangen leestip vindt door onder je tip te reageren.

 

Naar de boekentipperOver de auteur

Hebban Crew

2366 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Boekentippertip | 'Het liefst lees ik verhalen die echt gebeurd zijn'

 

Gerelateerd