Hebban vandaag

Community /

Boekentippertip | 'Hex heeft me echt aan het denken gezet'

Ben jij al bekend met de Hebban Boekentipper? Geef ons drie favoriete titels en de Hebban achterban voorziet je van een leuk lijstje nieuw leesvoer. Je kunt zelf kiezen wie je wilt laten antwoorden: specialisten uit het Hebban Team, boekverkopers, of lezers. In deze rubriek delen we de leukste van onze Boekentipper-tips. Je volgende favoriete boek ontdek je immers op Hebban!

De hulpvraag

Mees: 'Ik ben iemand die nog niet bijster veel ervaring op heeft kunnen doen op literair gebied. Voor school heb ik veel literatuur moeten lezen maar in mijn vrije tijd vooral fantasy en thrillers. Ik heb in het verleden enkele fantasy-boeken gelezen zoals Nimmernacht en Godsgraf van Jay Kristoff, die vond ik fantastisch. Ook heb ik het eerste deel van de serie van Ransom Riggs gelezen toen ik wat jonger was en de complete serie van 'Percy Jackson en de Olympiërs' van Rick Riordan. Ik ben onlangs ook weer thrillers gaan lezen. Een paar jaar terug had ik al de boeken Layers, Erebos en Saeculum van Ursula Poznanski gelezen. Nu ben ik begonnen met die van Stephen King. Ik heb Het instituut en Als het bloedt gelezen en van Thomas Olde Heuvelt Hex, die laatste heeft met echt aan het denken gezet. Ook heb ik alle boeken van de 'Harry Potter'-serie gelezen. Deze vond ik ook geweldig. Ik heb niet zo'n goeie ervaring met oudere fantasy's zoals die van David Eddings of Tolkien. Deze vind ik te langdradig.'

Naar de tipVraag zelf ook een Boekentipper aan

De 3 favorieten

De Boekentipper-tip van Kimberly

Hulplijn: Hebban Specialisten

Hoi,

Wat leuk dat je de tipper hebt gebruikt om wat nieuwe boeken te ontdekken. Ik hoop dat ik je hierbij kan helpen.

Als eerste heb ik Schim en schaduw van Leigh Bardugo als tip. Dit is deel 1 in een echte fantasytrilogie. De opbouw van deze wereld is heel sterk met een heel eigen stelsel van magie, dat zo enorm goed is uitgewerkt dat het bijna als normaal aanvoelt. De personages zijn op zo'n manier beschreven dat zowel de negatieve als positieve aspecten benaderd worden en dit maakt ze herkenbaar en realistisch. Absoluut een van mijn favoriete fantasyseries van de afgelopen jaren.

Ik zie dat je op je wil ik lezen lijst al aardig wat boeken van Stephen King hebt staan. Hij is een heel gevarieerd schrijver zowel op het horror/thriller gebied als met de verweving van fantasy. Daar kan je dus zeker wel aardig mee vooruit. Een van mijn meest favoriete King-verhalen is Mr. Mercedes. Dit is het eerste deel in een trilogie. King weet in dit verhaal enorm goed de 'echte' wereld te combineren met het bovennatuurlijke. Het verhaal leest heel makkelijk weg en houdt je eigenlijk de hele tijd op het puntje van je stoel. Goede, sterke personages zoals alleen King ze kan schrijven.

Als laatste zou ik je nog Pans Labyrint van Cornelia Funke aan willen raden. Wellicht dat je weleens van de film hebt gehoord. Dit is een redelijk unieke constructie, een boek gebaseerd op een film in plaats van andersom. Het heeft hele sterke fantasie-elementen met hier en daar ook echt wel wat horror. Absoluut een mooie combinatie. Daarnaast is deze versie van het boek ook gewoon echt enorm mooi en alleen al daarom een aanrader om te bekijken.

Ik hoop dat ik je wat leuke tips heb kunnen geven en laat het me weten wanneer je er eentje hebt uitgeprobeerd!

Kimberly.

Meer tips

Hoe werkt de Hebban Boekentipper?

Je volgende favoriete boek ontdek je vast en zeker met een Hebban Boekentippertip. Recensenten, genrespecialisten, boekverkopers en de fanatiekste lezers zitten klaar om je van persoonlijke leestips te voorzien.

  1. Zoek drie boeken op waar je het meest van hebt genoten.
  2. Vertel iets over jezelf en/of het soort boeken dat je graag leest of waar je juist niet van houdt.
  3. Kies een hulplijn.
  4. Druk op verzenden.
  5. De gekozen hulplijn gaat voor je aan de slag. We streven naar een persoonlijke leestip binnen 24 uur (bij grote druk kan het enkele dagen duren).
  6. Je ontvangt een e-mail zodra er een leestip voor je klaarstaat.
  7. Laat je tipgever weten wat je van de ontvangen leestip vindt door onder je tip te reageren.

Naar de boekentipperOver de auteur

Hebban Crew

2178 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Boekentippertip | 'Hex heeft me echt aan het denken gezet'

Gesponsorde boeken