Hebban vandaag

Community /

Boekentippertip | 'Ik hou van boeken met levenslessen'

door Hebban Crew 1 reactie
Ben jij al bekend met de Hebban Boekentipper? Geef ons drie favoriete titels en de Hebban achterban voorziet je van een leuk lijstje nieuw leesvoer. Je kunt zelf kiezen wie je wilt laten antwoorden: specialisten uit het Hebban Team, boekverkopers, of lezers. In deze rubriek delen we de leukste van onze Boekentipper-tips. Je volgende favoriete boek ontdek je immers op Hebban!

De hulpvraag

Fenneke: 'Ik hou van boeken met een boodschap, diepgang en levenslessen.'

Naar de tipVraag zelf ook een Boekentipper aan

De 3 favorieten

De Boekentipper-tip van Inge

Hulplijn: Hebban Specialisten


Hallo Fenneke,

Wat leuk dat je een boekentip aanvraagt! Je houdt van boeken met een boodschap, diepgang en levenslessen. Bij de boeken die je hebt gelezen en nog wilt gaan lezen, zie ik dat je een brede belangstelling hebt. Je voorbeeldboeken wijzen op een voorkeur voor bijzondere en mooi geschreven boeken met psychologische elementen, spanning en andere culturen. Hoop is de gemeenschappelijke factor.

Het eerste boek dat ik je wil aanraden is een van mijn persoonlijke favorieten: Het leven van Pi, door Yann Martel. Het gaat over zingeving en over de kracht van verhalen als manier om je te verhouden tot wat het leven op je pad brengt. Het leest als een avonturenverhaal: het verhaal van Piscine Patel, de 16-jarige zoon van een Indiase dierentuin-eigenaar, die als gevolg van een schipbreuk in een reddingssloep belandt met een zebra, een hyena en een Bengaalse tijger waarmee hij het 227 dagen moet zien vol te houden. Honger en dorst, doodsangst, eenzaamheid, verveling, omgaan met de elementen, filosofische overpeinzingen, levensvragen, bizarre avonturen, hallucinaties: af en toe vraag je je af wat je aan het lezen bent. Aan het eind vallen alle puzzelstukjes op hun plaats en heb je echt het gevoel iets heel bijzonders gelezen te hebben.

Als je je niet laat afschrikken door de dikte van een boek, wil ik je graag Max, Mischa en het Tet-offensief aanraden, door Johan Harstad. Vriendschap, eenzaamheid, kunst en het maken van keuzes zijn hierin belangrijke thema’s. Het boek leest heel vlot weg als je er eenmaal in zit. Het gaat over toneelregisseur Max Hansen, die als puber vanuit Noorwegen naar Amerika emigreert. Hij heeft moeite om zijn jeugd in Stavanger achter zich te laten, maar ontdekt in New York dat eigenlijk iedereen daar ontheemd is. In kunstenares Mischa, acteur Mordecai en Vietnamveteraan Owen vindt hij dierbare lotgenoten. Het is een verhaal dat vele decennia en continenten omspant: van de oorlog in Vietnam en Apocalypse Now tot jazzmuziek, van Mark Rothko en Burning Man tot de aanslag op de Twin Towers.

Een heel ander verhaal is Hoe ik talent voor het leven kreeg door Rodaan al Galidi. Dit is de Nederlandse tegenhanger van De bijenhouder van Aleppo, door de ogen van een man die het allemaal heeft meegemaakt en met een grandioos observatievermogen en fijne ironie het verblijf in Nederlandse asielzoekerscentra beschrijft. In de vorm van een roman vertelt hij het verhaal van Semmier die zeven jaar na zijn vlucht uit Irak eindelijk op Schiphol landt, waarna het grote wachten begint. Hij beschrijft zijn medebewoners, de schrijnende situatie van niet mogen werken en niet mogen leren zolang de felbegeerde verblijfsvergunning nog niet is toegekend.

Ondertussen schieten me nog meer boeken te binnen die je zouden kunnen aanspreken, maar ik laat het hier toch maar bij. Ik hoop dat ik je enthousiast heb kunnen maken en ben ontzettend benieuwd of je (een van) deze boeken binnenkort wilt gaan lezen.

Veel plezier!

Alle tips

Hoe werkt de Hebban Boekentipper?

Je volgende favoriete boek ontdek je vast en zeker met een Hebban Boekentippertip. Recensenten, genrespecialisten, boekverkopers en de fanatiekste lezers zitten klaar om je van persoonlijke leestips te voorzien. 

  1. Zoek drie boeken op waar je het meest van hebt genoten.
  2. Vertel iets over jezelf en/of het soort boeken dat je graag leest of waar je juist niet van houdt.
  3. Kies een hulplijn. 
  4. Druk op verzenden.
  5. De gekozen hulplijn gaat voor je aan de slag. We streven naar een persoonlijke leestip binnen 24 uur (bij grote druk kan het enkele dagen duren).
  6. Je ontvangt een e-mail zodra er een leestip voor je klaarstaat. 
  7. Laat je tipgever weten wat je van de ontvangen leestip vindt door onder je tip te reageren.

 

Naar de boekentipperOver de auteur

Hebban Crew

2165 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Boekentippertip | 'Ik hou van boeken met levenslessen'

 

Gerelateerd

Over

Yann Martel

Yann Martel

Yann Martel (1963) is een Canadese schrijver. Met zijn roman Het leven van Pi (2...


Gesponsorde boeken