Hebban vandaag

Community /

Boekentippertip | 'Zowel een heerlijke feelgood als psychologische thrilllers'

door Hebban Crew 1 reactie
Ben jij al bekend met de Hebban Boekentipper? Geef ons drie favoriete titels en de Hebban achterban voorziet je van een leuk lijstje nieuw leesvoer. Je kunt zelf kiezen wie je wilt laten antwoorden: specialisten uit het Hebban Team, boekverkopers, of lezers. In deze rubriek delen we de leukste van onze Boekentipper-tips. Je volgende favoriete boek ontdek je immers op Hebban!

De vraag

Esther: 'Ik hou zowel van een heerlijke feelgoodroman, lekkere chicklit, als van de wat meer sociaal psychologische thrillers. Ook boeken waarin het verleden een grote rol speelt trekken me doordat er dan wat meer diepgang in het verhaal komt. Spanning hou ik ook van, als het maar niet om een te platte beschrijving van moord en doodslag gaat.'

Vraag zelf ook een Boekentipper aan Bekijk de tip

De Boekentipper-tip van Marieke

Hulplijn: Hebban specialisten

Hallo Esther,

Wat leuk dat je een boekentip hebt aangevraagd.

Je drie favorieten heb ik ook gelezen. Ik heb ook nog op je 'Gelezen'-lijstje gekeken en veel van die boeken las ik ook. Ik denk dat ik wel een paar mooie tips voor je heb die je zullen aanspreken.

De dochters van Fontana is van Lori Nelson Spielman, die al meer hele mooie romans heeft geschreven. Het gaat over een geëmigreerde Italiaanse familie met een bakkerszaak in Amerika. Emily is het lelijke eendje en heeft daar vrede mee, tot een oudtante haar vraagt om mee te gaan naar Italië. De reden waarom blijft lang geheimzinnig. Het is een boek vol verrassingen en het is mooi om te zien hoe Emily zich ontwikkelt tot een prachtige zelfstandige vrouw. Daarbij zijn de omschrijvingen van Italië geweldig.

Voor mijn tweede tip blijf ik wat dichter bij huis: Crash van Ellen Lina. Een Nederlandse schrijfster die spanning en romantiek combineert. Ik heb het boek gelezen en verwachtte een gezellig boek voor tussendoor, maar het boek (en het verhaal) heeft me nogal verrast. Het gaat over een liefde tussen twee mensen. Ze kunnen niet met, maar ook niet zonder elkaar, dus leven ze hun eigen leven en zijn ze samen in gestolen momenten. Dan is er nog een stuk spanning op het einde, en net als je alles gehad denkt te hebben, bam.... Het heeft me geraakt, ik hoop dat het boek jou ook zo goed zal bevallen.

Tot slot een thriller die ik wel vaker tip, Mea culpa van Claire MacIntosh. Een boek wat nogal wat stof deed opwaaien toen het uitkwam. 'Geweldig boek' werd er gezegd, maar toen ik begon te lezen vond ik er niet veel aan. Waarom ik het dan toch tip? Omdat het een geweldig boek is! Na een tijdje gelezen te hebben zit er zo'n enorme plottwist in en daarna is het enkel nog doorlezen tot het einde.

Ik hoop dat deze tips naar wens zijn. Heel veel plezier met lezen.

Met groet,
Marieke Scheers

Bericht van Esther

Bedankt voor dit advies! Op basis van de korte samenvatting spreken ze me zeker aan, ik ga lezen!

Hoe werkt de Hebban Boekentipper?

Je volgende favoriete boek ontdek je vast en zeker met een Hebban Boekentippertip. Recensenten, genrespecialisten, boekverkopers en de fanatiekste lezers zitten klaar om je van persoonlijke leestips te voorzien.

  1. Zoek drie boeken op waar je het meest van hebt genoten.
  2. Vertel iets over jezelf en/of het soort boeken dat je graag leest of waar je juist niet van houdt.
  3. Kies een hulplijn.
  4. Druk op verzenden.
  5. De gekozen hulplijn gaat voor je aan de slag. We streven naar een persoonlijke leestip binnen 24 uur (bij grote druk kan het enkele dagen duren).
  6. Je ontvangt een e-mail zodra er een leestip voor je klaarstaat.
  7. Laat je tipgever weten wat je van de ontvangen leestip vindt door onder je tip te reageren.

Naar de boekentipper
Over de auteur

Hebban Crew

2211 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Boekentippertip | 'Zowel een heerlijke feelgood als psychologische thrilllers'

 

Gerelateerd


Gesponsorde boeken