Hebban vandaag

Community /

Boekentippertip | 'Ik lees graag actuele Nederlandstalige literatuur'

door Hebban Crew 1 reactie
Ben jij al bekend met de Hebban Boekentipper? Geef ons drie favoriete titels en de Hebban achterban voorziet je van een leuk lijstje nieuw leesvoer. Je kunt zelf kiezen wie je wilt laten antwoorden: specialisten uit het Hebban Team, boekverkopers, of lezers. In deze rubriek delen we de leukste van onze Boekentipper-tips. Je volgende favoriete boek ontdek je immers op Hebban!

De hulpvraag

Karlijn: 'Ik lees graag actuele Nederlandstalige literatuur. Liever geen dikke boeken (meer dan 350 pagina's).'

Naar de tipVraag zelf ook een Boekentipper aan

De 3 favorieten

De Boekentipper-tip van Marjolein

Hulplijn: De Lezers


Hallo Karlijn,

Leuk om te lezen dat je graag actuele Nederlandstalige literatuur leest. Daar is gelukkig veel keus in, dus hierbij een paar tips.

De eerste tip is Alles wat er was van Hanna Bervoets, een niet te dik boek dat je aan het denken zet. Een groep mensen wil televisie-opnames maken in een school, maar door een knal buiten moeten ze binnen blijven. Ze krijgen geen informatie en de periode wordt steeds langer. Dat dit wat gaat doen met de hoofdpersonen is wel duidelijk. Bervoets heeft dit heel mooi beschreven, je leeft mee met de personages, je voelt hun onzekerheid en twijfels.

Een Vlaamse tip is Wil van Jeroen Olyslaegers. Wilfried Wils vertelt over zijn tijd in Antwerpen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Wilfried was geen lieverdje, hij bespeelt beide kampen. Olyslaegers heeft er een rauw boek van gemaakt, je wordt als lezer in onzekerheid gebracht over wat je van Wilfried moet vinden. Een boek dat je niet snel zult vergeten.

Als laatste tip Aantekeningen over het verplaatsen van obelisken van Arjen van Veelen. Dit boek stond in 2018 op de shortlist van de Libris Literatuur Prijs. Het boek is gebaseerd op werkelijke gebeurtenissen, maar heel mooi verwerkt tot een roman. Het is een boek over de dood, over rouw en vriendschap. Het boek speelt zich af in Nederland, de VS, Vlaanderen en Alexandrië, dus je reist ook nog de hele wereld over en je leert wat over obelisken.

Het zijn drie heel verschillende boeken, maar allemaal boeken met een goed verhaal en een heel eigen karakter. Hopelijk bieden de tips je inspiratie, heel veel leesplezier!

Marjolein.

Alle tips

Hoe werkt de Hebban Boekentipper?

Je volgende favoriete boek ontdek je vast en zeker met een Hebban Boekentippertip. Recensenten, genrespecialisten, boekverkopers en de fanatiekste lezers zitten klaar om je van persoonlijke leestips te voorzien.

  1. Zoek drie boeken op waar je het meest van hebt genoten.
  2. Vertel iets over jezelf en/of het soort boeken dat je graag leest of waar je juist niet van houdt.
  3. Kies een hulplijn.
  4. Druk op verzenden.
  5. De gekozen hulplijn gaat voor je aan de slag. We streven naar een persoonlijke leestip binnen 24 uur (bij grote druk kan het enkele dagen duren).
  6. Je ontvangt een e-mail zodra er een leestip voor je klaarstaat.
  7. Laat je tipgever weten wat je van de ontvangen leestip vindt door onder je tip te reageren.

Naar de boekentipperOver de auteur

Hebban Crew

2166 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Boekentippertip | 'Ik lees graag actuele Nederlandstalige literatuur'

 

Gerelateerd

Over

Hanna Bervoets

Hanna Bervoets

Hanna Bervoets (1984) werd met haar werk verschillende malen genomineerd voor d...