Hebban vandaag

Community /

Boekentippertip | 'Ik lees graag meerdere boeken tegelijk'

Ben jij al bekend met de Hebban Boekentipper? Geef ons drie favoriete titels en de Hebban achterban voorziet je van een leuk lijstje nieuw leesvoer. Je kunt zelf kiezen wie je wilt laten antwoorden: specialisten uit het Hebban Team, boekverkopers, of lezers. In deze rubriek delen we de leukste van onze Boekentipper-tips. Je volgende favoriete boek ontdek je immers op Hebban!

De hulpvraag

Jeroen: 'Ik lees graag meerdere boeken tegelijk. Boeken over landen, historische romans.'

Naar de tipVraag zelf ook een Boekentipper aan

De 3 favorieten

De Boekentipper-tip van Henny

Hulplijn: Hebban Lezers


Beste Jeroen,

Omdat je graag boeken leest over verschillende landen, en liefst meerdere tegelijk geef ik je drie titels waar ik zelf erg van genoten heb. Ze spelen zich respectievelijk af in Venezuela, Japan en Turkije. Ze hebben alle drie een historische context, hoewel ik ze niet echt historische romans zou noemen. Het zijn stuk voor stuk pareltjes.

Nacht in Caracas van Karina Sainz BorgoIn dit boek vertelt journaliste Adelaide Falcon hoe haar land (Venezuela) naar de knoppen gaat en hoe het haar lukt om aan de chaos te ontsnappen. Het relaas over het heden waarin angst en corruptie regeren, wisselt ze af met flashbacks en mooie herinneringen aan het verleden. Het schrijnend geweld is verteerbaar door prachtig poëtisch taalgebruik. Het is een universeel verhaal over rouw en verlies. Verlies van degenen die je liefhebt, verlies van het land waarvan je houdt en verlies van identiteit waarbij je ook nog eens opgezadeld wordt met een schuldgevoel. Dit heftige verhaal kwam bij mij hard binnen en maakte me misschien wel beschaamd omdat ik zo weinig van dit land wist.

Het jaar dat Shizo Kanakuri verdween van Franco FaggianiEen stoïcijns verhaal over schaamte, plicht en het leven. De Japanse Shizo Kanakuri verdwijnt tijdens de marathon in Stockholm in 1912. Hij trekt zich terug in de natuur. Daar wacht hem een hard leven vol ontberingen, vooral als bewaker van een bos met bijzondere bomen. Het is een indrukwekkend verhaal vol tegenslagen, maar vooral ook vol hoop.

Verloren grond van Murat IsikDe dertienjarige Mehmet groeit op in een klein dorp in Turkije. Zijn vader is een geliefd verhalenverteller, zijn moeder een dominante vrouw. Ze vormen een hecht gezin. Dan krijgt vader een ongeluk waardoor alles verandert. Vader besluit met zijn gezin terug te keren naar zijn geboortedorp, waar hij nog een stukje grond heeft. Ze worden daar helemaal niet hartelijk ontvangen. De grond is door de dorpelingen in gebruik genomen, en iedereen probeert hen het leven zuur te maken. Prachtig geschreven! Je zult ervan genieten.

Ik hoop dat ik voor jou de juiste titels heb uitgezocht en wens je in ieder geval heel veel leesplezier.

Hartelijke groet,
Henny.

Alle tips

Hoe werkt de Hebban Boekentipper?

Je volgende favoriete boek ontdek je vast en zeker met een Hebban Boekentippertip. Recensenten, genrespecialisten, boekverkopers en de fanatiekste lezers zitten klaar om je van persoonlijke leestips te voorzien. 

  1. Zoek drie boeken op waar je het meest van hebt genoten.
  2. Vertel iets over jezelf en/of het soort boeken dat je graag leest of waar je juist niet van houdt.
  3. Kies een hulplijn. 
  4. Druk op verzenden.
  5. De gekozen hulplijn gaat voor je aan de slag. We streven naar een persoonlijke leestip binnen 24 uur (bij grote druk kan het enkele dagen duren).
  6. Je ontvangt een e-mail zodra er een leestip voor je klaarstaat. 
  7. Laat je tipgever weten wat je van de ontvangen leestip vindt door onder je tip te reageren.

 

Naar de boekentipperOver de auteur

Hebban Crew

2166 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Boekentippertip | 'Ik lees graag meerdere boeken tegelijk'

 

Gerelateerd