Meer dan 4,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Community /

Boekentippertip | 'Ik lees graag voortvarend geschreven thrillers'

door Hebban Crew 4 reacties
Ben jij al bekend met de Hebban Boekentipper? Geef ons drie favoriete titels en de Hebban achterban voorziet je van een leuk lijstje nieuw leesvoer. Tientallen speciaal geselecteerde leden van de lezerscommunity zitten voor je klaar om je te helpen aan een persoonlijke boekentip. In deze rubriek delen we de leukste van onze Boekentippertips. Je volgende favoriete boek ontdek je immers op Hebban!

De aanvraag

'Al sinds mijn kindertijd heb ik altijd wel een boek onder handen. Ik lees graag voortvarend geschreven thrillers, maar wel zonder bloederige en/of sadistische details. Ook boeken met een historische achtergrond vind ik mooi om te lezen. Ik houd niet van tranentrekker verhalen. De Napolitaanse romans van Elena Ferrante vond ik ook erg de moeite waard.'

Drie favorieten

De Boekentippertip

Deze leestips zijn gegeven door Hebban Teamlid Kitty

Wat leuk dat je een boekentip aanvraagt. Op je boekenplank zie ik terug dat je een veelzijdige lezer bent. Je leest graag voortvarend geschreven thrillers, dus ik hoop dat mijn keuze je bevalt.

Mijn eerste tip voor jou is Het laatste leven van Peter Mohlin & Peter Nyström, het thrillerdebuut van twee Zweedse jeugdvrienden. Na een bijna fataal geworden infiltratieopdracht in Amerika gaat John Adderley terug naar Zweden, zijn geboorteland. Een tien jaar oude moordzaak wordt heropend en via het getuigenbeschermingsprogramma neemt John deel aan het coldcaseteam. Al snel blijkt dat John zijn motieven persoonlijk zijn. Lukt het hem de zaak op te lossen zonder te betrokken te worden?

Het is een verhaal met vaart, sprongen in de tijd en een fijne schrijfstijl. John Adderley is een heerlijk eigenzinnige rechercheur. Menselijk met een fijn rauw randje. Tot het einde toe blijven de schrijvers je boeien en op het verkeerde been zetten. Het verhaal sluit af met een daverende epiloog waardoor ik zeker weet dat je het vervolg, De andere waarheid, ook wilt lezen.

En mijn tweede tip is De therapeut van Helene Flood, ook een thrillerdebuut. Sara is psychologe en net gestart met een eigen praktijk, waar ze tieners met problemen probeert te helpen. Haar man Sigurd heeft samen met twee vrienden een klein architectenbureau. In hun vrije tijd zijn ze bezig met de renovatie van een oud huis, maar die loopt niet van een leien dakje. Ook de relatie heeft wel eens betere tijden gekend. En dan verdwijnt Sigurd … Hij is nooit aangekomen op de plaats waar hij verwacht werd en zijn laatste telefonische boodschap aan zijn vrouw blijkt een leugen te zijn. Sara begint aan alles te twijfelen, ze hoort vreemde geluiden in huis en heeft het gevoel dat er iemand binnen geweest is. Al snel voelt ze zich niet meer veilig.

Een fascinerende thriller met nieuwsgierigmakende spanning. Het verhaal is in de ik-vorm geschreven en Sara neemt je als het ware gedetailleerd mee in haar gedachtengang. Af en toe werden de hoofdstukken onderbroken door een flashback en langzaamaan wordt duidelijk hoe het in elkaar steekt. De vlotte schrijfstijl zorgt ervoor dat deze thriller lekker wegleest.

Veel leesplezier!

Hoe werkt de Hebban Boekentipper?

De Hebban Boekentipper helpt je aan jouw volgende favoriete boeken. Tientallen speciaal geselecteerde leden van de lezerscommunity zitten voor je klaar om je te helpen aan een persoonlijke boekentip.

  1. Zoek drie boeken op waar je het meest van hebt genoten
  2. Vertel in het kort iets over je favoriete genres en wat je wel of juist helemaal niet leuk vindt
  3. Druk op verzenden
  4. De leesspecialisten gaan voor je aan de slag. We streven naar een persoonlijke leestip binnen 24 uur (bij grote druk kan het enkele dagen duren)
  5. Je ontvangt een email zodra er een leestip voor je klaarstaat
  6. Laat je tipgever weten wat je van de ontvangen leestip vindt door onder je tip te reageren

Veel plezier met de Hebban Boekentipper! Zoek je een boekentip om cadeau te geven aan iemand anders? Gebruik dan onze cadeautipper.

Naar de boekentipperOver de auteur

Hebban Crew

2425 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Boekentippertip | 'Ik lees graag voortvarend geschreven thrillers'

Gesponsorde boeken