Advertentie

Hebban vandaag

Community /

Boekentippertip: 'Ik wissel graag af met klassiekers'

door Hebban Crew 1 reactie
Het eerste thema van de Hebban Reading Challenge 2019 is 'Lees een boek dat je persoonlijk wordt getipt door de Hebban Boekentipper'. Onze hulplijnen draaien om volle toeren om iedereen van geweldige leestips te voorzien. We delen er dit weekend graag een paar met je. Vandaag geniet je mee van de leestips die Elise kreeg van recensent Anne.

De favorieten van Elise:

Elise licht haar genoemde favorieten toe: 'Ik lees voornamelijk Engelse boeken omdat ik de voorkeur heb om een boek in de originele taal te lezen. Als genre hou ik erg van fantasie, iets wat zich afspeelt in de Middeleeuwen of de 19e eeuw. Dit wissel ik graag af met de echte klassiekers, zoals Pride and Predjudice, Jane Eyre, Dracula etc.'

De tip van boekentipper Anne:

Hoi Elise,

Ik moest bij jouw aanvraag meteen denken aan The Watchmaker of filigree street van Natasha Pulley (zelf las ik de Nederlandse vertaling), dus die wil ik je graag tippen! "Wanneer Thaniel Steepleton thuiskomt van zijn werk vindt hij een gouden zakhorloge op zijn kussen. Dit horloge redt een paar maanden later op wonderlijke wijze zijn leven. Gefascineerd door het zakhorloge gaat Thaniel op zoke naar de maker ervan. Dit blijkt Keita Mori te zijn, een eigenzinnige Japanse immigrant. Hij laat Thaniel kennismaken met een fantastische wereld van uurwerken, muziek en mysterie." Geschiedenis, spanning, en fantasy, het zit allemaal in dit boek en daarom denk ik dat het je zeker zal bevallen!

Een tweede boek dat ik je aan wil raden is Tomorrow van Damian Dibben. Ik link hierbij naar de Nederlandse vertaling op Hebban die ik zelf recenseerde (maar het Engels is vast ook helemaal goed :)). Tijd is een thema dat duidelijk terugkomt in het werk van Dibben. In Wakers van de tijd reizen Jake en zijn vrienden terug in de tijd, in Mijn naam is Morgen leven de hoofdpersonages eeuwen. De verteller is de vegetarische hond Morgen, op zoek naar zijn verdwenen baas. Zijn zoektocht brengt hem door verschillende eeuwen; langs het hof van Versailles en Amsterdam in de Gouden Eeuw tot het slagveld van Waterloo. In Europa bestaan wetenschap, schone kunsten en onophoudelijke oorlogen vlak naast elkaar en Morgen is overal getuige van. Een fantastisch vlot boek waar niet makkelijk een label aan te hangen is, maar het is zeker de moeite!

Tot slot kan ik je als fantasy-lezer nog een boek tippen dat niet mis kan; The ocean at the end of the lane van Neil Gaiman. Ik herlas dit boek afgelopen maand zelf (in Nederlandse vertaling) en vond het nog even gaaf als de eerste keer dat ik het las, een aantal jaar geleden. "Een man op leeftijd keert voor een begrafenis terug naar zijn ­geboortedorp. Na de dienst rijdt hij zijn oude straat in. Het huis waarin hij opgroeide, bestaat niet meer, maar wel staat de oude boerderij er nog waar zijn jeugdvriendinnetje woonde. De familie Hempstock bestond uit Lettie, haar moeder en haar grootmoeder; drie eigenzinnige vrouwen. Vanaf het moment dat hij het erf oploopt, wordt hij overspoeld door herinneringen." Ik hoop dat er een leuke tip voor je bij zit! 

Heel veel leesplezier gewenst!

Anne

Naar de tip

Zelf een boekentippertip aanvragenOver de auteur

Hebban Crew

2125 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Boekentippertip: 'Ik wissel graag af met klassiekers'

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken