Hebban vandaag

Community /

Boekentippertip | 'Ik zoek een boek dat me even kan laten wegzweven van de wereld'

door Hebban Crew 2 reacties
Ben jij al bekend met de Hebban Boekentipper? Geef ons drie favoriete titels en de Hebban achterban voorziet je van een leuk lijstje nieuw leesvoer. Je kunt zelf kiezen wie je wilt laten antwoorden: specialisten uit het Hebban Team, boekverkopers, of lezers. In deze rubriek delen we de leukste van onze Boekentipper-tips. Je volgende favoriete boek ontdek je immers op Hebban!

De hulpvraag

Danique: 'Ik hou van young adult en het liefst met een stukje fantasy. Zodat je even kan wegzweven van deze wereld. Thrillers vind ik helemaal niks, het moet dus niet te eng zijn.'

Naar de tipVraag zelf ook een Boekentipper aan

De 3 favorieten

De Boekentipper-tip van Kimberly

Hulplijn: Hebban Specialisten


Hoi Danique,

Wat leuk dat je de Boekentipper hebt gebruikt. Ik ga mijn best doen om leuke, nieuwe young adult fantasy boeken voor je te bedenken. Hopelijk heb je ze nog niet allemaal gelezen!

Als eerste wil ik je Harteloos van Marissa Meyer aanraden. Allereerst omdat het een standalone is en je op deze manier mooi een nieuwe schrijver kunt leren kennen zonder gelijk aan een serie vast te zitten. Ten tweede omdat het een heerlijke hervertelling is van Alice in Wonderland (mijn persoonlijke favoriete klassieker). Je leert de Hartenkoningin hierin kennen en komt erachter wat haar in het vreselijke personage heeft veranderd dat we kennen uit de boeken van Alice.

Als tweede tip heb ik gekozen voor Een vloek zo eenzaam van Brigid Kemmerer. Ik zag deze op geen van je lijstjes voorbij komen, dus ga ik er van uit dat je deze nog niet gelezen hebt. Waarschijnlijk heb je al veel over deze serie gelezen, en geloof me, het is de hype helemaal waard!

Als derde tip zou ik je Het Koninkrijk van Jess Rothenberg nog aan willen raden. Dit is een fantasy/sci-fi-achtig verhaal. Ik vond het heel erg een Disneyland-sfeer hebben, maar dan met robotica. De manier waarop dit boek is geschreven, is echt heel bijzonder. Het is een combinatie van rechtbankverslagen, de 'echte' verhaallijn en flashbacks, wat je op een hele aparte manier laat ontdekken wat er nu allemaal daadwerkelijk heeft plaatsgevonden. Een uniek boek.

Daarnaast zag ik Heks & Jager van Shelby Mahurin op je 'Wil ik lezen'-lijstje staan. Wat mij betreft mag je die ook naar boven verplaatsen op je stapel en zo snel mogelijk lezen, haha. Dit boek is echt de perfecte combinatie van fantasy, romantiek en actie. Met een snel tempo leest het ook nog eens super lekker weg.

Ik hoop dat je hier iets aan hebt en laat het me zeker eens weten als er iets tussen zat waar je van hebt genoten!

Alle tips

Hoe werkt de Hebban Boekentipper?

Je volgende favoriete boek ontdek je vast en zeker met een Hebban Boekentippertip. Recensenten, genrespecialisten, boekverkopers en de fanatiekste lezers zitten klaar om je van persoonlijke leestips te voorzien.

  1. Zoek drie boeken op waar je het meest van hebt genoten.
  2. Vertel iets over jezelf en/of het soort boeken dat je graag leest of waar je juist niet van houdt.
  3. Kies een hulplijn.
  4. Druk op verzenden.
  5. De gekozen hulplijn gaat voor je aan de slag. We streven naar een persoonlijke leestip binnen 24 uur (bij grote druk kan het enkele dagen duren).
  6. Je ontvangt een e-mail zodra er een leestip voor je klaarstaat.
  7. Laat je tipgever weten wat je van de ontvangen leestip vindt door onder je tip te reageren.

Naar de boekentipperOver de auteur

Hebban Crew

2181 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Boekentippertip | 'Ik zoek een boek dat me even kan laten wegzweven van de wereld'

 

Gerelateerd

Over

Marissa Meyer

Marissa Meyer

De Amerikaanse schrijfster Marissa Meyer maakte in 2012 haar YA-debuut met de ro...


Gesponsorde boeken