Hebban vandaag

Community /

Boekentippertip: 'Liefst een pageturner'

door Hebban Crew 11 reacties
Het eerste thema van de Hebban Reading Challenge 2019 is 'Lees een boek dat je persoonlijk wordt getipt door de Hebban Boekentipper'. Onze hulplijnen draaien om volle toeren om iedereen van geweldige leestips te voorzien. We delen er dit weekend graag een paar met je. Ontdek de leestips die Marian van recensent Guy kreeg.

De favorieten van Marian:

Marian licht haar zoektocht naar een volgende favoriet boek toe: 'Ik hou verder van fantasy, goede trillers en historische romans Ik hou niet van chicklets, streek- feelgood- en erotische romans. Ik lees graag een boek met meerdere lagen, en liefst een page turner.'

De tip van boekentipper Guy:

Hallo Marian, 

Als eerste tip heb ik een recente roman voor je. Dit boek heb ik gelezen onlangs; het is de nieuwste van de Italiaanse schrijver Paolo Giordano: De hemel verslinden. Je volgt de levenswandel van de vier hoofdpersonages, elk afzonderlijk met een eigen persoonlijkheid en levensvisie. Giordano kruipt zelfs in de huid, neen, onder de huid van een vrouwelijke protagonist. Knap hoor. Mooi geschreven verhaal met laagjes én een ambigu karakter. Goed voor ruim 450 pagina’s intens leesplezier.  

Mag het eveneens een intrigerend Vlaams thrillerdebuut zijn? Uitgebroed van Pat Craenbroek. De auteur gebruikt haar kennis en ervaring als voormalig gerechtsarts om haar lezers te informeren. Het verhaal van Uitgebroed heeft ze alvast puik uitgedokterd.
De zwaar getormenteerde Lilith Van Winckel wil er een einde aan maken, door zich voor een razende trein te storten. Einde verhaal voor haar, echter niet voor haar familie en vrienden. Tot men ontdekt dat Lilith vooraf een erg goed programma heeft uitgewerkt, tegelijk een met ingrijpende consequenties. 
Craenbroek ontleedt niet alleen het menselijk lichaam, ook de ziel wordt minutieus onderzocht. Het verhaal gaat aanvankelijk en gedurende lange tijd slepend ;van start; dit biedt echter wel de gelegenheid om de belangrijkste karakters helder voor te stellen. Verhaallijnen die op het eerste gezicht niets met elkaar gemeen hebben, blijken uiteindelijk wel een geslaagde constructie te zijn.
Een actueel en geloofwaardig neergezet verhaal, waarin thema’s aan bod komen zoals wraak, haat tegenover liefde, kameraadschap, trouweloosheid…
Een psychologische thriller met diepgang.

We blijven nog even tippen: Topman van de Zweedse auteur Jens Lapidus.
Na Viproom en Stockholm Delete is Topman het derde deel uit een thrillerreeks met het extraordinaire duo Teddy en Emelie in een glansrol. Hij is een gewezen misdadiger, zij een jonge en ambitieuze advocate. 
Je denkt dan wel: ja maar, dit is wel het derde deel…, toch kun je Topman perfect lezen als een losstaand deel.
In dit boek gaat het werkelijk over pure misdaad, waarbij ruwe criminelen voor niets of niemand terugdeinzen. Een knap geschreven verhaal, een sterke plot met verschillende verhaallijnen. Een thriller vol onderhuidse en echte spanning... Jonge meisjes worden in Stockholm uitgebuit door een ondergronds netwerk van vakkundige criminelen. Kom je maar enigszins te dicht in hun buurt, dan hangt je leven aan een zijden draadje. Dit is precies de reden waarom Teddy en Emelie aan de bak moeten! 
Ik wens je alvast heel veel leesplezier en wie weet of je de alsnog de vorige delen gaat lezen? 

Nog een thrillertip? Lek van de Amerikaanse schrijver Don Winslow.
Het wordt een knotsgekke rit door New York. Het is eerst even wachten, toch slaat de destructieve tsunami toe; zet je schrap! Een imposante politiethriller, een overweldigend verhaal dat je niet zo maar even uit je auteursduim zuigt… Het boek bevat een bijzonder geloofwaardig, hedendaags en snoeihard misdaadverhaal, waarin de schrijver de thema’s moraal en ethiek nooit uit het oog verliest. Vooral het derde en tevens laatste deel is een wilde achtbaan, waarin de lezer wordt opgeslorpt door verrassende wendingen en onhoudbare spanning. De meesterlijk gecomponeerde plot is werkelijk het neusje van de zalm. Lek is bits, boeiend en blits.

 Als laatste tip ga ik voor Silo, de dystopische trilogie van de Amerikaanse schrijver Hugh Howey.In drie boeken: Silo, Schakel en Stof vertelt de auteur een verhaal dat begint nadat moeder aarde zodanig vergiftigd en stilaan onbewoonbaar is geworden. De overgebleven bevolking moet gedwongen onderaards in een gigantische betonnen silo gaan leven. Hoe is het zo ver kunnen komen? Wie heeft er belang bij een massaal ondergronds leven in een reuzengrote cilinder, waar een streng regime heerst? Bewoners die de wet overtreden, worden uit de gemeenschap gezet en naar de buitenlucht verbannen waar hen een gewisse dood wacht, ten gevolge van de giftige lucht. Dit drieluik – dat je echt wel moet lezen in chronologische volgorde - is dystopische fictie van de bovenste plank. Verwacht geen zware literaire kost, je krijgt wel een interessant en aantrekkelijk verhaal voorgeschoteld. 

Ik wens je een sprankelend en leesrijk 2019!

Hartelijke groet,

Guy

Naar de tip

Zelf een boekentippertip aanvragenOver de auteur

Hebban Crew

2369 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Boekentippertip: 'Liefst een pageturner'

 

Gerelateerd


Gesponsorde boeken