Hebban vandaag

Community /

Boekentippertip | 'Liever geen debuut of een net uitgegeven boek'

door Hebban Crew 10 reacties
Ben jij al bekend met de Hebban Boekentipper? Geef ons drie favoriete titels en de Hebban achterban voorziet je van een leuk lijstje nieuw leesvoer. Je kunt zelf kiezen wie je wilt laten antwoorden: specialisten uit het Hebban Team, boekverkopers, of lezers. In deze rubriek delen we de leukste van onze Boekentipper-tips. Je volgende favoriete boek ontdek je immers op Hebban!

De hulpvraag

Marianne: 'Ik lees graag Nederlandse of buitenlandse literatuur. Dat kan van zowel moderne als klassieke schrijvers zijn. Liever geen debuut of een net uitgegeven boek, maar een boek dat minstens een jaar oud is of een echte klassieker. Ik houd ook van thrillers en detectives, vooral Scandinavische of Engelse, daarin worden karakters en natuur vaak mooi beschreven. Ik houd beslist niet van boeken zoals De zeven zussen of soortgelijke zoetsappige lectuur.'

Naar de tipVraag zelf ook een Boekentipper aan

De 3 favorieten

De Boekentipper-tip van Tea

Hulplijn: Hebban Specialisten

Hallo Marianne van de Boeken,

Jouw aanvraag doet me deugt, hij begrenst duidelijk waar je interesse ligt en ook fijn dat je gelezen lijst aardig gevuld is, er staan mooie titels bij! (onder andere Butcher’s Crossing, mooi hè? ) Misschien kan ik je op weg helpen naar meer moois.

Ik tip je drie trilogieën, dan heb je meteen 9 boeken.

De eerste trilogie is van Jane Gardam. Te beginnen met Een onberispelijke man. Natuurlijk is die man niet onberispelijk, maar de manier waarop hij de boel weet te misleiden is meesterlijk. Het zijn heerlijke boeken waarin elke keer vanuit het perspectief van een ander personage een stukje uit het verleden zichtbaar wordt. Het is ontzettend Engels, de typisch onderkoelde humor typeert de schrijfstijl en er is ook ruimte voor schitterende beschrijvingen van de landschappen en een blik op het exotische Brits-Indië, waar deel twee zich afspeelt.

Trilogie nummer twee is de Jón Kalman Stefánsson trilogie (beginnend met Hemel en hel). Het verhaal speelt zich af in IJsland. Een kleine dorpsgemeenschap die volledig afhankelijk is van de visvangst en de bevoorrading van andere benodigdheden, probeert zich staande te houden in de voortdurende strijd der elementen. 'De zee geeft, de zee neemt' is ook hier een waarheid als een koe. Je zult maar achterblijven als vrouw met een stel kinderen wanneer je man niet terugkomt van de visvangst. De lange nachten en de kou in de winter worden in april hoopvol vervangen door meer licht. De prachtige manier van vertellen over de omstandigheden waarin deze mensen leven en de psychologische beschouwingen maken deze boeken onvergetelijk en mooi voor de lange winteravonden.

Ten slotte Geteld, geteld van Miklós Bánffy. Deze klassieker is deel één van de Transsylvaanse trilogie en eerlijk waar, dit is een geweldige inkijk in het leven aan de vooravond van WOI. Het is een lijvige roman met veel beschrijvende inhoud. De uitgebreide weergave van politieke situaties, familiebetrekkingen, landschappen, het (jacht)leven van de aristocratie en het liefdesleven maken het boek zo intens. De auteur geeft door deze gedetailleerdheid de lezer de tijd zich volledig in te leven in de tijd, de personages, het donkergroen van de wouden, de kleuren van de velden, de rokerige entourage in de gokhuizen en de passionele manier waarop de liefde bezongen wordt. Deel twee is net uitgebracht onder de titel Te licht bevonden en deel drie verschijnt later dit jaar. Dit zijn 'vergeten' klassiekers, zogenoemde Schwob-boeken, wanneer je daar eens bij gaat kijken kom je misschien ook heel mooie titels tegen!

Kun je iets met deze tips?

Veel leesplezier en hartelijke groet,

Tea.

Meer tips

Wat zegt Marianne?

'Hallo Tea,

Dank voor al die fijne tips. Ik kan weer even vooruit.

Van Jane Gardam heb ik toevallig Een onberispelijke man al meer dan een jaar op mijn e-reader staan en toch nog niet aan toegekomen. De andere 2 schrijvers ken ik (nog) niet, ben heel benieuwd. Nu eerst Pieter van Os' Liever dier dan mens uitlezen en dan over naar Jane Gardam.

Ik heb er zin in.

Groet, Marianne.'

Hoe werkt de Hebban Boekentipper?

Je volgende favoriete boek ontdek je vast en zeker met een Hebban Boekentippertip. Recensenten, genrespecialisten, boekverkopers en de fanatiekste lezers zitten klaar om je van persoonlijke leestips te voorzien.

  1. Zoek drie boeken op waar je het meest van hebt genoten.
  2. Vertel iets over jezelf en/of het soort boeken dat je graag leest of waar je juist niet van houdt.
  3. Kies een hulplijn.
  4. Druk op verzenden.
  5. De gekozen hulplijn gaat voor je aan de slag. We streven naar een persoonlijke leestip binnen 24 uur (bij grote druk kan het enkele dagen duren).
  6. Je ontvangt een e-mail zodra er een leestip voor je klaarstaat.
  7. Laat je tipgever weten wat je van de ontvangen leestip vindt door onder je tip te reageren.

Naar de boekentipperOver de auteur

Hebban Crew

2184 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Boekentippertip | 'Liever geen debuut of een net uitgegeven boek'

Gesponsorde boeken