Hebban vandaag

Community /

Boekentippertip: 'niet teveel geneuzel'

door Hebban Crew 8 reacties
Je volgende favoriete boek ontdek je op Hebban is niet voor niets ons credo. Hier op Hebban helpen we elkaar aan mooie leestips. Hebbans experts en genrespecialisten, aangevuld met een groep enthousiaste boekhandelaren en lezers, verwerken dagelijks tientallen aanvragen voor een leestip op maat in onze Boekentipper. Geregeld delen we een leuke Boekentippertip met al onze lezers.

 

De favorieten van Mariët:

Mariët licht haar drie genoemde favorieten en leeswensen uitgebreid toe: 'Het moet goed geschreven zijn. Mooie (liefst korte) zinnen die mij raken en niet teveel geneuzel. Ik hoef niet te weten wat men aan heeft of wat men eet of drinkt, het verhaal mag spannend of mysterieus zijn maar het moet wel enigszins geloofwaardig blijven. Ik hou niet van romantische verhalen en zeker niet van chicklit. Ik hou wel van thrillers, graag met harde beschrijvingen, bv Mo Hayder of JO Nesbo. Ik vind literatuur over het algemeen fijn om te lezen (Harry Mulisch bv De ontdekking van de hemel is prachtig) maar het genre Literaire Thriller vind ik teleurstellend (bv Saskia Noort, brrr). Teveel nutteloze tekst over kleding en alcoholgebruik. En over het algemeen niet eens spannend.'

De tip van boekentipper Tea:

Dag Mariët,

Je uitgebreide beschrijving van je wensen maken het me iets makkelijker te tippen, ik ga een poging doen en heb rekening gehouden met wat je aangevinkt hebt op je gelezen boeken. 

De eerste tip is een beetje mysterieus, spannend, maar vooral schitterend geschreven en verrassend. Woesten van Kris van Steenbergen: ‘Woesten is een broeierig verhaal vol dorpsgefluister. De negentiende eeuw loopt ten einde als Elisabeth bevalt van een tweeling. De eerstgeborene, Valentijn, is een prachtige zoon. Het tweede kind is zo mismaakt dat zijn vader hem weigert een naam te geven. Toch blijft 'Nameloos' in leven. Hij leidt een gesluierd bestaan tot de Eerste Wereldoorlog uitbreekt.‘ 

Ten tweede tip ik de boeken van Yrsa Sigurdardottir, te beginnen met Het laatste ritueel, dit is deel één van een serie van vier. Erg goed geschreven in de karakteristieke Scandinavische sfeer. Ze schreef meer boeken, misschien krijg de smaak te pakken.

Tenslotte omdat je dikkere boeken niet uit de weg gaat en wel houdt van rauw en niet van romantisch Machten der duisternis van Anthony Burgess. Een lijvige roman met ongelooflijke kracht, hij is mysterieus, historisch, spannend en ingenieus. Laat je meevoeren en inpakken door een geweldig auteur, reis door Europa en maak kennis met kerkelijke macht in al zijn vormen. Laat je betoveren door het geweldig mooie taalgebruik. Neem vooral de tijd voor dit boek. 

Heel veel leesplezier gewenst! Ben erg benieuwd naar een reactie tzt.   

Hartelijke groet Tea, (Het klassieker-genootschap  en spot Tekst en uitleg)

Naar de tip

Zelf een boekentippertip aanvragen
Over de auteur

Hebban Crew

2165 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Boekentippertip: 'niet teveel geneuzel'

 


Gesponsorde boeken